4.4.14

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, κατά τη γ.σ. της Πανελλήνιας Ενωσης Μουσικων και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Κομοτηνή, 29-3-14
     
 Αγαπητοί γονείς,
εκπρόσωποι των Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων από όλη τη χώρα, αγαπητά μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων αυτών.

       Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας φιλοξενούμε στην πόλη και στο Σχολείο μας, κι ελπίζουμε να έχετε προλάβει να πάρετε μια, μικρή έστω, γεύση της θρακιώτικης φιλοξενίας.
Παρευρέθηκα το πρωί σε ένα τμήμα των εργασιών της Συνάντησης της Ένωσης. Οι διαπιστώσεις λίγο πολύ κοινές από όλους τους ομιλητές, καθώς οι δυσχέρειες στη λειτουργία των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων δεν κάνουν διακρίσεις κατά τόπους: έλλειψη καθηγητών μαθημάτων μουσικής-καλλιτεχνικής παιδείας, έλλειψη δωρεάν εγχειριδίων μουσικής- εικαστικών, έλλειψη χρηματοδότησης για αγορά καινούργιων μουσικών οργάνων, έλλειψη σίτισης, από φέτος, έλλειψη οργάνωσης και σταθερότητας στη μεταφορά, έλλειψη πιστοποίησης των δεξιοτήτων που αποκτούν οι μαθητές μας στο πέρας των σπουδών τους....
Πέρα όμως από τις ελλείψεις, διάχυτη ήταν η και η αίσθηση ότι υπάρχει και μεγάλο πλεόνασμα: αγωνιστικότητας, διάθεσης να διεκδικηθούν τα αυτονόητα, προσφοράς. Κι αυτό που λέω δεν είναι θεωρητικός εξωραϊσμός: η ίδια η παρουσία σας εδώ αυτή τη στιγμή το αποδεικνύει. Μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε, κάποιοι άνεργοι ή απλήρωτοι για μήνες, όπως μάθαμε, ταξιδέψατε στην άκρη της Ελλάδας, μόνο και μόνο γιατί περισσεύει η διάθεση να προσφέρετε στην εκπαίδευση των παιδιών σας, στην παιδεία αυτού του τόπου!
Για να μιλήσω ως εκπρόσωπος, όχι μόνο της Διεύθυνσης, αλλά και των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας, η διάθεση σας αυτή μας δίνει κουράγιο στο διδακτικό μας έργο και στις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουμε και που συνεχώς κλιμακώνονται.
Κι εμείς, όπως εσείς, σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, θυσιάζουμε ελεύθερο χρόνο, δυνάμεις, οικογενειακές υποχρεώσεις, για να είμαστε δίπλα στους μαθητές μας σε πρόβες, σε πολιτιστικά προγράμματα, σε ενίσχυση και στήριξη τους σε ό,τι μας χρειάζονται. Όχι γιατί μας υποχρεώνουν. Όχι γιατί θα κριθούμε καλύτεροι εκπαιδευτικοί σε όποιου είδους αξιολογήσεις. Αλλά επειδή αγαπάμε τη δουλειά μας, επειδή νιώθουμε τα παιδιά σας, δικά μας παιδιά.
Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί είμαστε όλοι εδώ, στα σχολεία αυτά που συνειδητά επιλέξαμε, γιατί πιστεύουμε στη τεράστια σημασία της προσφοράς των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας μας, που επιβάλλεται να είναι κοινή, αποτυπώνεται σε μουσικές εκδηλώσεις, όπως αυτή που θα παρακολουθήσουμε απόψε. Κυρίως όμως φαίνεται στο βλέμμα των παιδιών, όταν μιλούν για το Σχολείο. Το Σχολείο τους!

Σπύρος Κιοσσές

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου