3.4.14

10η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, 29-3-14

Ο Σύλλογος γονέων του σχολείου μας ανήκει στην Πανελλήνια Ένωση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Είμαστε μαζί με 42 μουσικά και 2 ακόμα Καλλιτεχνικά-Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου Κρήτης.

Κάθε χρόνο συγκαλείται η τακτική γενική συνέλευσή της, σε κάποιο από αυτά τα σχολεία που μπορεί να φιλοξενήσει  τις διαδικασίες της και τους εκπροσώπους των σχολείων μελών της. Μετά από αυτή, έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε τα ταλαντούχα αυτά παιδιά σε καλλιτεχνική εκδήλωση που γίνεται με αφορμή την Πανελλήνια συνάντηση αυτή!

Οι εργασίες της καθώς και η συνάντηση των γονιών των μαθητών από τα αδερφά σχολεία είναι σημαντικότατες για την ύπαρξη κα δυνάμωση των σχολείων μας.
Υπάρχουν περιπτώσεις που μετά από παρέμβαση του προεδρείου της Π.Ε.Μ.Κα.Σ. , αναιρέθηκε πλήρως, ακόμα και το κλείσιμο, λόγω προβλημάτων, σχολείων.

Σε αυτή λοιπόν, της Κομοτηνής, μετά από τη διαπίστωση της απαρτίας-σημειώστε ότι προσέρχονται γονείς από Κρήτη, Χίο , Κέρκυρα....κ.αλλού-και την ψήφιση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, έγιναν τοποθετήσεις από όλους σχεδόν τους αντιπροσώπους, πάνω στα ειδικά μα και τα γενικά προβλήματα των σχολείων μας.(Πειραιά, Ιλιο,Βαρθολομιό, Σιάτιστα, Καλαμάτα, Αργος,Γέρακα,Τρίκαλα, Χίο, Θεσσαλονικη,Πτολεμαίδα, Ξάνθη, Βόλο, ...όσα μπορώ να θυμηθώ)

Αναλύθηκε σε βάθος η σπουδαιότητα της διεκδίκησης και οριστικής επίλυσης στη μετακίνηση των μαθητών, και της πρόσφατης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής-καθώς και ίδιες παρεμβάσεις στις Περιφέρειες των υπολοίπων σχολείων , σαν πρώτο μαζικό βήμα. Να σημειωθεί , ότι η ίδια επιστολή έχει κατατεθεί στη Θεσσαλονίκη και καμμία απάντηση δεν έχει δοθεί-μάθαμε από τον εκπρόσωπο του Καλλιτεχνικού. Συμπεράναμε ότι η πίεση των γονιών και λοιπών προσώπων της κάθε μαθητικής κοινότητας ανάλογα, και προεκλογικά, θα ήταν προσφορότερη.

Επίσης μεγάλης σπουδαιότητας κρίθηκε ο νόμος για το νέο λύκειο και τον τρόπο που εφαρμόζεται φέτος , με τα τεράστια κενά στην διδαγμένη ύλη στις προαγωγικές εξετάσεις της Α’ λυκείου. Γνωστοποιήθηκαν σε όλους μαζικές κινήσεις διαμαρτυρίας που έγιναν σε περιοχές όπως Ναυπλίου και Ηρακλείου Κρήτης και ανταλλάχτηκαν στοιχεία που θα ήταν χρήσιμα και για την ενημέρωση-κινητοποίηση των γονιών που εν αγνοία τους, θα προσφέρουν γι’ άλλη μια φορά τα παιδιά τους για πειραματισμούς σε μεταρρυθμίσεις σε βάρος της σχολικής τους σταδιοδρομίας.

                    Μετά από την ολοήμερη διαδικασία, ψηφίστηκαν τα κάτωθι θέματα:

  • ·         Να κλιμακωθεί η πίεση προς τις Περιφέρειες με το αίτημα που υποβλήθηκε στην Αττική και υπερψηφίστηκε, για μετακίνηση με δημόσια σύμβαση (πούλμαν) και κατάργηση της ΚΥΑ.
  • ·         Να μαζευτούν υπογραφές για το νέο λύκειο, στην κατεύθυνση της ΑΣΓΜΕ, με αίτημα να μην εξεταστούν οι μαθητές της α’ λυκείου φέτος με το σύστημα που έχει καταστεί αδύνατο να ολοκληρωθεί, ούτε σαν ώρες ύλης, ούτε με την  τράπεζα θεμάτων η οποία δεν έχει ανοίξει ακόμα για να γίνουν γνωστά τα θέματα προς εξέταση.

    http://geranista.wordpress.com/2014/03/19/%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CE%B3%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%8C-%CE%BD%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%88%CE%AE%CF%86/,
   http://www.omosp-goneon-athinas.org/omosp-athinas/nfblog/?p=2074
   http://www.parapolitikaargolida.gr/2014/03/blog-post_3612.html
  • Να διεκδικηθεί η σίτιση εκ νέου, η οποία πιο πολύ παρά ποτέ είναι απαραίτητη  στους μαθητές μας οι οποίοι έχουν τόσο διευρυμένο ωράριο και να δοθεί η δυνατότητα να δημιουργηθούν χώροι εστίασης-κουζίνες- άρτια εξοπλισμένοι και στελεχωμένοι.
.................................................................................................................................................................

Θα ακολουθήσει και η ανακοίνωση απο την Πανελλήνια Ένωση για πληρέστερη ενημέρωση.

                                 Ολυμπία Αρχοντάκη, πρόεδρος δ.σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου