30.1.14

από την ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ, υποψήφια για δ.σ.

            Αγαπητοί γονείς του σχολειού μας,
Με το γραπτό αυτό, υποκαθιστώ την δια ζώσης επικοινωνία που καλό θα ήταν να γίνει σε μια Γενική Συνέλευση , μιας και η διατοπικότητα του σχολείου μας, δημιουργεί αυτή την αδυναμία να μην είναι εύκολο να γνωριζόμαστε οι γονείς 340  μαθητών. Άρα θα πρέπει να γράψω λίγο για μένα, εν όψει των εκλογών για διοικητικό συμβούλιο.
Είμαι ζωγράφος , μητέρα 4 παιδιών, εκ των οποίων οι δύο κόρες είναι μαθήτριες του Καλλιτεχνικού στα εικαστικά, ενώ η μια είναι πια, φοιτήτρια στην Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ.
Ενεργοποιούμαι  στο γονεικό συνδικαλισμό από το 1988. Υπήρξα πρόεδρος δ.σ. του Συλλόγου Γονέων του 4ου δημοτικού σχολείου Βριλησσίων από το 2004 μέχρι το 2010.
Συμμετείχα  στο δ.σ. του 2ου Γυμνασίου  Βριλησσίων ως αντιπρόεδρος καθώς και στο δ.σ. του Συλλ. Γονέων της Ένωσης Γονέων Βριλησσίων από το 2004 μέχρι το 2013 ως αντιπρόεδρος  και ταμίας.
Στο δ.σ. του Συλλόγου Γονέων του  Καλλιτεχνικού Σχολείου είμαι μέλος από το 2007 μέχρι σήμερα και εκπρόσωπος στις Ενώσεις Παλλήνης και  Πανελλήνιας  Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.
Είμαι ιδρυτικό μέλος της Αλληλεγγύης Κατοίκων Βριλησσίων και συντονίστρια στη χορωδία του 4ου δημοτικού σχολείου (γονέων  και μαθητών) καθώς και μέλος της συντονιστικής ομάδας Αστικής Καλλιέργειας  του ορειβατικού συλλόγου  «Βριλησσού» με το όνομα «Αγρόσχολοι».
Θέλω να μοιραστώ  μαζί σας, τέσσερα σημεία :
o   Ότι αγαπώ το Καλλιτεχνικό  σχολείο! Θα ήθελα να ήμουν μαθήτρια μέσα σε αυτό, γιατί εδώ η ΠΑΙΔΕΙΑ έχει ΑΛΛΟ ΚΩΔΙΚΟ, χάρη στην τέχνη και τους καθηγητές μας!

o   Στην εμπειρία μου μέσα στην ομαδική δουλειά, θεωρώ  ότι ο καθένας έχει κάτι να προσφέρει από τα ταλέντα του, ΟΠΟΥ κι αν βρίσκεται, είτε από το σπίτι του , είτε από τη δουλειά του, είτε μέσα στο σχολείο. Αρκεί να μην υπάρχει ιδιοτέλεια κάθε φύσης. Άρα σε  κάθε νέο δ.σ. , εκείνο που μετράει είναι η καλή σύνθεση και  η καλή πρόθεση! Και αυτό αναζητώ σε κάθε νέα εκλογή.


o   Απαντώντας στη φίλη που με ρώτησε για το δικό της λόγο, «Ολυμπία, γιατί είσαι σε αυτό το δ.σ.; σε κάνει καλύτερο άνθρωπο;» , λέω ότι τελικά και μετά από πολλή σκέψη (γνωρίζει ότι δεν της απάντησα και γνωρίζω ότι τώρα με διαβάζει), δεν μετρά τι θα γίνω, αν θα γίνω κάτι καλύτερο. Για μένα μετρά να κάνω το καλύτερο!

o   Τέλος θέλω να πω σαν  παράδειγμα, πόσο ευτυχή με έκανε η  προσπάθεια  για την εκδρομή της γ’ λυκείου: δεν θέλω να αναφερθώ σε ποσά! Τα βαρεθήκαμε , γέμισε το μυαλό μας νούμερα, μετά την έλευση του ΔΝΤ…   Θέλω να πω, ότι ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα παιδιά ταξίδευσαν την τελευταία μαθητική εκδρομή της ανεμελιάς, πριν την ενηλικίωση τους! Παιδιά με επικείμενες κατασχέσεις, με ανέργους γονείς , με ένα γονιό………
Για μένα αυτός είναι ο στόχος: ένα σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας! Τα παιδιά ΟΛΩΝΩΝ! Και του ΑΥΡΙΟ!

Ευχαριστώ για την προσοχή σας, εύχομαι να σας δω όλους στο σχολείο , όποτε μας χρειάζεται-δηλαδή, συχνά πυκνά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου