21.10.22

Αραμπατζή Παναγιώτα

 

Ονομάζομαι Παναγιώτα Αραμπατζή, είμαι εργαζόμενη μητέρα ενός παιδιού στην Α΄ Λυκείου, με κατεύθυνση τον χορό, και έχω βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές του συλλόγου μας, προκειμένου να δουλέψω και την ερχόμενη διετία 2022-2024, μαζί με όλα τα μέλη του Συλλόγου μας και πάλι, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και των δύο δευτεροβάθμιων Ενώσεων των Συλλόγων, για να λυθούν όσα πιο πολλά από τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά του σχολείου μας και όχι μόνο. 

 Θέλω, κατ’ αρχάς, πραγματικά να ευχαριστήσω τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ., για την ωραία, γόνιμη και πολύ ευχάριστη συνεργασία που είχαμε όλοι μαζί, τον πολιτισμό και την δουλειά που προσέφεραν τόσο ανιδιοτελώς και με τόσο πείσμα, από προσωπικό τους μεράκι  και μόνον. Και για το ότι όλη αυτήν την δουλειά την αλάφραιναν με το χιούμορ, τον ενθουσιασμό και το συναίσθημά τους. Από την εμπειρία μας στον Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας και στα δευτεροβάθμια συλλογικά όργανα το έτος 2021-2022, έχει διαφανεί το πόσο βασική είναι η συμμετοχή όλων στις αποφάσεις και τις δράσεις του συλλόγου -και όχι μόνον των επτά του Δ.Σ.- αλλά και η σαφήνεια των θέσεων που προασπίζουμε. 

Οι θέσεις μου ως προς την κατεύθυνση που οφείλει να έχει ένας σύλλογος γονέων δεν έχουν αλλάξει κατά την περσινή μου υπηρέτηση στο Δ.Σ. Αντιθέτως, έχει δικαιωθεί και ισχυροποιηθεί η άποψή μου ότι για να είναι αποτελεσματικός στον ρόλο του, πρέπει κατά βάση να είναι έντονα, ανυποχώρητα και ποικιλόμορφα διεκδικητικός απέναντι σε κέντρα αποφάσεων όπως είναι το Υ.ΠΑΙ.Θ., ο Δήμος, η Περιφέρεια, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και η Διεύθυνση του σχολείου μας, μέχρι την ικανοποίηση των όποιων δίκαιων αιτημάτων του συνόλου αλλά και την αποτελεσματική υπεράσπιση των δικαιωμάτων έστω και ενός μόνο παιδιού, όσον αφορά την σχολική του ζωή αλλά και όχι μόνο.

 Επιγραμματικά, ζητήματα που ταλανίζουν το σχολείο μας και ακόμα μας καλούν στις επάλξεις είναι οι κτιριακές και υλικοτεχνικές ελλείψεις, η δυσλειτουργία των δρομολογίων μεταφοράς των παιδιών, η χαμηλή ποιότητα και ποσότητα σίτισης, οι, ακόμα κάποιες, καθυστερήσεις στις προσλήψεις καθηγητών , η έλλειψη Τμήματος Ένταξης για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες κ.α. 

Σε κάθε περίπτωση, δεν οφείλουμε να καλύπτουμε οι γονείς τις ελλείψεις του σχολείου και της εκπαίδευσης, που οφείλονται σε αποφάσεις ή παραλείψεις των κέντρων εξουσίας, ούτε πληρώνοντας ούτε προσφέροντας εξ ιδίων εις είδος. Καλούμαστε να τις αναδείξουμε και να αγωνιστούμε με ό,τι μπορούμε να σκεφτούμε και να πράξουμε, προκειμένου οι υπεύθυνοι να κάνουν έντιμα την δουλειά που, από το Σύνταγμα και τους νόμους, έχουν αναλάβει και οι ενέργειές τους να έχουν μοναδικό γνώμονα το όφελος των παιδιών και την μέγιστη ταχύτητα περαίωσης. Και, όπως διαφάνηκε και την χρονιά 2021-2022 που μας πέρασε, αυτός ήταν ο μόνος τρόπος που έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα. Παράλληλα μπορούμε να αναλαμβάνουμε δράσεις προς τον ίδιο σκοπό αλλά όχι υποκαθιστώντας και απαλλάσσοντας κανέναν από τις ευθύνες του. 

Επίσης πιστεύω πως χρειάζεται να ακούμε τα παιδιά και να συνεργαζόμαστε με τα πενταμελή και το δεκαπενταμελές συμβούλιο των μαθητών και μαθητριών μας. Και, φυσικά, να παίρνουμε πρωτοβουλίες προς κάθε, το δυνατόν, δημιουργική κατεύθυνση με στόχο το να καλλιεργείται στα παιδιά αλλά και στα μέλη μας η αγάπη στην τέχνη, την μάθηση και την προσφορά στον συνάνθρωπο.Αν και ο χρόνος σίγουρα δεν περισσεύει σε πολλούς από εμάς, γνωρίζω πλέον πως, με καλή διάθεση, αλληλοσεβασμό, ισότιμη συνεργασία, συλλογικούς στόχους και δέσιμο μεταξύ μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. 

Καλή επιτυχία στο επερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου