24.2.19

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΔΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Σίγουρα θα σας έγινε ήδη γνωστό μέσω των παιδιών σας το πρόβλημα που βιώνουν οι εννέα καθηγητές χορού και κινηματογράφου του σχολείου μας λόγω της σημαντικής καθυστέρησης καταβολής των μισθών τους.
Το ΔΣ του συλλόγου γονέων αφού ενημερώθηκε στη χθεσινή συνάντηση από την διευθύντρια και μια καθηγήτρια  χορού και μετά την απόφαση του σώματος των μαθητών να προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου την Δευτέρα, ομόφωνα αποφάσισε να στείλει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την ακόλουθη επιστολή εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στο αίτημα των ωρομίσθιων καθηγητών και ζητώντας άμεση επίλυση του θέματος ώστε να επανέλθει η ομαλότητα στη λειτουργία του σχολείου μας.
Όπως μας ενημέρωσαν οι καθηγητές αυτοί, τη Δευτέρα στις 14.30 θα διαμαρτυρηθούν έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.


  
ΠΡΟΣ: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής


ΘΕΜΑ: Άμεση καταβολή αμοιβής των ωρομίσθιων καθηγητών χορού και κινηματογράφου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα


25/2/2019

Κύριοι,
Ενημερωθήκαμε ότι οι εννέα ωρομίσθιοι καθηγητές χορού και κινηματογράφου του σχολείου μας βιώνουν την πολύ δυσάρεστη κατάσταση της αδικαιολόγητης καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων τους.
Αυτό, εκτός από το ότι παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, καθιστά τους ανθρώπους αυτούς ανίκανους να ανταποκριθούν στις καθημερινές, προσωπικές και οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις τους και τους στερεί το δικαίωμα τους να ζουν αξιοπρεπώς ώστε να είναι και αποδοτικοί στις διδασκαλίες τους απαλλαγμένοι από ζητήματα βιοπορισμού.
Η κατάσταση αυτή έχει θορυβήσει και τα παιδιά του σχολείου μας που καθημερινά συναναστρέφονται με αυτούς τους καθηγητές και από αυτούς παίρνουν την καλλιτεχνική τους εκπαίδευση. Αφενός δεν θέλουν να τους βλέπουν να βρίσκονται σε αυτή την δυσχέρεια, αφετέρου κλονίζονται μέσα τους οι αρχές και οι αξίες της δικαιοσύνης, της ισότητας απέναντι στους νόμους, της αξιοπρέπειας, τις οποίες διδάχθηκαν ως τώρα από τους γονείς και τους δασκάλους τους. Έτσι, ομόφωνα αποφάσισαν να προβούν σε κατάληψη του σχολείου.
Μετά από τα παραπάνω, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στο πλευρό των απλήρωτων καθηγητών εκφράζοντας τους τη συμπαράστασή μας, καθώς θεωρούμε ότι είναιαπαράδεκτο και ντροπιαστικό να υπάρχει στις μέρες μας εργαζόμενος που δεν έχει κατοχυρωμένο το θεμελιώδες δικαίωμα της αμοιβής του για την εργασία του.
Συμπαραστεκόμαστε λοιπόν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας τους για το δίκαιο αίτημά τους, αφού έχουμε κοινό στόχο την Παιδεία με αξιοπρέπεια για εκπαιδευτικούς και μαθητές και είμαστε αντίθετοι με οποιαδήποτε στάση την υποβαθμίζει.
Το αίτημά μας για άμεση καταβολή της αμοιβής αυτών των ανθρώπων θεωρούμε πως είναι νόμιμο, έντιμο και ηθικό και γιαυτό ζητάμε να έχει την ανάλογη αντιμετώπιση από εσάς και προσδοκούμε το ζήτημα να επιλυθεί άμεσα ώστε να επανέλθει η ομαλότητα στη ζωή τους αλλά και στη λειτουργία του σχολείου μας.

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου