6.11.18

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ,
ΣΚΙΑΘΟΥ & ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ, ΓΕΡΑΚΑΣ, goneiskallitexnikou@gmail.com

29/10/2018
Προς: Τον Δήμο Παλλήνης                                         
Κοινοποίηση: Διεύθυνση Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα
Θέμα: Κλειδιά σχολείου για τον Σύλλογο Γονέων

Αγαπητοί κύριοι,
Σε συνέχεια της επιστολής μας της 14/9/18, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως εξακολουθούμε να μην έχουμε παραλάβει από τη Διεύθυνση του σχολείου  κλειδιά της εξωτερικής και εσωτερικής εισόδου του σχολείου, προκειμένου να χρησιμοποιούμε μια σχολική αίθουσα για τις έκτακτες και τακτικές συνεδριάσεις  του ΔΣ του Συλλόγου, τις Γενικές Συνελεύσεις, Εκλογές και λοιπές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, μιας και αυτές δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται αποκλειστικά κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, λόγω του διαδημοτικού χαρακτήρα του σχολείου μας και του ωραρίου εργασίας των γονέων.
Από την αρχή της θητείας μας ως ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, το 2013, μας παραδίδονταν, από την Διευθύντρια κα Γκέκα, κλειδιά του σχολείου και όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε από πλευράς της Διεύθυνσης, απόλυτη εμπιστοσύνη και από πλευράς του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, πλήρης υπευθυνότητα, ως προς τη χρήση του χώρου, χωρίς να δημιουργηθεί ουδέποτε το παραμικρό πρόβλημα.
Με τη λήξη της περσινής σχολικής χρονιάς, τον Ιούνιο του 2018, μας ζητήθηκε για πρώτη φορά, από την Διευθύντρια κα Γκέκα,  «να παραδώσουμε τα κλειδιά του σχολείου στη γραμματεία του Δημάρχου, λόγω της προγραμματισμένης εγκατάστασης συστήματος συναγερμού στο σχολείο», με την διαβεβαίωση πως «θα μας επιστραφούν τον Σεπτέμβριο». Προς μεγάλη μας έκπληξη, όμως, με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς,  πληροφορηθήκαμε εκ νέου από τη κα Γκέκα, πως «ο Δήμος αρνείται να μας παραδώσει τα κλειδιά», ενώ σε τηλεφωνική συνομιλία μας στις 10/9/18, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Λιακόπουλος ισχυρίστηκε πως «κανένας Σύλλογος Γονέων δεν έχει κλειδιά του σχολείου» κάτι που όμως δεν ισχύει για άλλα σχολεία του Δήμου, όπως π.χ. το Μουσικό Παλλήνης.                              
Για το συγκεκριμένο θέμα καταθέσαμε γραπτό αίτημα με αριθμό πρωτοκόλλου      και συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Ζούτσο, στις  14/9/18,  ο οποίος μας υποσχέθηκε πως «θα φροντίσει προσωπικά και άμεσα για την παράδοση των κλειδιών», ενώ στη συνέχεια συναντήσαμε τον κ. Λιακόπουλο, ο οποίος μας πρότεινε να ανοίγει ο ίδιος το σχολείο κάθε φορά, μετά από γραπτή μας αίτηση, λύση που όμως δεν θεωρούμε πρακτική για κανέναν από τους εμπλεκόμενους φορείς.                                                        
Με δεδομένο δε πως κλειδιά για χρήση των αιθουσών του σχολείου έχουν παραχωρηθεί στο Λύκειο Ελληνίδων, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τη σχολική μας κοινότητα, σας καλούμε ξανά, να μας παραδώσετε, τα κλειδιά της εξωτερικής και κεντρικής εισόδου του Καλλιτεχνικού σχολείου, προκειμένου να μπορέσουμε να οργανώσουμε και φέτος τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας,  σε αγαστή πάντοτε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου και τον Δήμο Παλλήνης.
Σε αντίθετη περίπτωση, σας παρακαλούμε να μας αιτιολογήσετε τους λόγους της άρνησης σας, ειδικά σε σχέση με την περίπτωση του Λυκείου Ελληνίδων και του Μουσικού Παλλήνης.
  

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

     Η Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας
   

     Ρόζα Τριανταφυλλίδη                                                            Παντελής Τσεσμετζής                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου