7.11.18

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών Αθήνας: Παρασκευή 9 Νοέμβρη οι μαθητές ξανά στους δρόμους! Μαθητική κινητοποίηση 12.00 στο υπουργείο Παιδείας (Σταθμός ΗΣΑΠ “Νερατζιώτισσα”)
Στις 29 Οκτώβρη δώσαμε την πρώτη μεγάλη, συντονισμένη, πανελλαδική μας απάντηση!
Χιλιάδες μαθητές στην Αθήνα, χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα βουλιάξαμε κυριολεκτικά πάνω από 50 πόλεις με τις μεγάλες μαθητικές μας πορείες και κάναμε αισθητή την παρουσία μας.
Στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα και στους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση που όλοι μαζί κάνουν χειρότερο το σχολείο και τη ζωή μας.
Ακούστηκε δυνατά παντού πως:
·         Το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους, που κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό το σχολείο, τους το επιστρέφουμε όπως είναι!
·         Ρίχνουμε άκυρο στο σημερινό σχολείο και στο ακόμα χειρότερο που ετοιμάζουν!
·         Οι μαθητές δεν κάνουμε βήμα πίσω από τον αγώνα για ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!
Οι μαζικές μαθητικές πορείες που κάναμε στις 29 Οκτώβρη δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή ενός μεγάλου δίκαιου αγώνα για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!
Απόδειξη για αυτό είναι πως ήδη με αποφάσεις από Γενικές Συνελεύσεις σχολείων, 15μελών, 5μελών, Συντονιστικών Επιτροπών είναι σε εξέλιξη πολλές αγωνιστικές δράσεις. Πορείες σε δήμους, περιφέρειες, διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συναυλίες, κλεισίματα δρόμων, ραντεβού για συντονιστικά και ίδρυση νέων ακόμα περισσότερων συντονιστικών επιτροπών σε δήμους, γειτονιές και πόλεις είναι κάποια μόνο από όσα οργανώνονται και πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Κάθε μέρα τα δίκαια αιτήματά μας φτάνουν σε ακόμα περισσότερους συμμαθητές μας με στόχο  να γινόμαστε ακόμα περισσότεροι οι μαθητές που αγωνιζόμαστε για το σχολείο που μας αξίζει.
Παρασκευή 9 Νοέμβρη καλούμε τα σχολεία, τα 15μελή, 5μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης της χώρας σε μια νέα συντονισμένη δράση με στόχο να ενωθεί ξανά η φωνή μας και να ακουστούν πιο δυνατά τα δίκαια αιτήματά μας!
Συγκεκριμένα καλούμε:
·         τα σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά να πάρουν αποφάσεις και να δώσουν δυναμικά το “παρών” στην κινητοποίηση, 12.00, στο υπουργείο Παιδείας.
·         τα 15μελή, 5μελή και οι Συντονιστικές Επιτροπές της υπόλοιπης Ελλάδας να πάρουν αποφάσεις στήριξης της δράσης στέλνοντας μαθητές – αντιπροσώπους τους στην κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι τον δίκαιο αγώνα μας!
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που:
·         θα μας βάζει να δίνουμε πανελλαδικές εξετάσεις x 2.
·         θα μας φορτώσει ακόμα περισσότερο με άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία.
·         θα μας κοιτάει ακόμα περισσότερο στο πορτοφόλι. Ήδη οι φροντιστηριάρχες πανηγυρίζουν και ευχαριστούν την κυβέρνηση που θα γεμίσει κι άλλο τα πορτοφόλια τους από τις τσέπες των γονιών μας.
·         θα μας στερεί και επίσημα πλέον πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας.
·         θα μας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον μας από πιο νωρίς και με λιγότερες επιλογές.
Δεν βγαίνουνε τα όνειρα στην παρανομία… Νόμος οι ανάγκες μας και όχι η αδικία!
Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει πραγματικά. Για ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια. Που θα δίνει ολόπλευρη γνώση σε όλους. Για ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια, που δε θα μας κοιτάει στην τσέπη, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.
Παρασκεύη 9 Νοέμβρη οι μαθητές ξανά στους δρόμους! Μαθητική κινητοποίηση 12.00 στο Υπουργείο Παιδείας (Σταθμός ΗΣΑΠ “Νερατζιώτισσα”)
Απαιτούμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης!
Διεκδικούμε:
·         Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους!
·         Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Ούτε 1 € από την τσέπη των γονιών μας.
·         Διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές και όλα δωρεάν!
·         Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να αποσυνδεθεί από το Λύκειο.
·         Δωρεάν ασφαλή μεταφορά όλες τις ώρες, ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
·         Δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν πρόσβαση σε όλες τις σχολές.
·         Όλες οι τάξεις και οι κατευθύνσεις στα σχολεία. Κανένας μαθητής να μην αναγκαστεί να αλλάξει σχολείο. Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου