11.9.14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Γέρακας,11-9-14

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΛΥΣΟΥΝ ΜΕ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ!

   Αγαπητοί γονείς,

      Δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε  μπαλάκι  στα χέρια κανενός, ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας.
Το γονεϊκό κίνημα έχει εκφράσει από την αρχή την αντίθεσή του στην κατάπτυστη ΚΥΑ 24001 και ζητάει την απόσυρσή της. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά τόσο τα υπουργεία που την έχουν συνυπογράψει όσο και οι περιφέρειες οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι είναι το μακρύ χέρι του κράτους.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:

     Προσπαθούνε να ρίξουνε  την ευθύνη μόνο στις περιφέρειες χωρίς το απαραίτητο κονδύλι και τους ορίζει να διαπραγματευθούν απευθείας με τους μεταφορείς για κάθε δρομολόγιο χωρίς να ξεπεράσουν το περυσινό συνολικό κόστος  ενώ την ίδια ώρα έχουν προκύψει επιπλέον δρομολόγια.          Για να δοθεί λύση  για τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία, θα πρέπει οι περιφέρειες μέσω του οργάνου τους (ΕΜΠΕ) να συμφωνήσουν και να διαθέσουν επιπλέον  το ποσό των 5 εκατομμυρίων  ευρώ περίπου γιατί το υπουργείο οικονομικών δεν μπορεί λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων να βάλει ούτε ένα ευρώ.                                                                                                                                                  Σε  ότι αφορά τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία,  πρέπει στην τροποποίηση  να αναφέρεται  ρητά ότι  θα εξυπηρετούνται με δημόσια σύμβαση χωρίς χιλιομετρικά όρια.
      Αγαπητοί γονείς ,
      Η εμπειρία μας λέει ότι μέχρι σήμερα συνεχίστηκε η μεταφορά των μαθητών κάτω από την πίεση και πραγματοποίηση  δυναμικών κινητοποιήσεων γονιών –μαθητών και εκπαιδευτικών. Με τον δικό μας αγώνα  καταφέραμε και κρατήσαμε σε ισχύ το δικαίωμα των παιδιών μας χωρίς ποτέ να χαριστούμε σε κανένα. Το ίδιο πρέπει να συνεχίσουμε και φέτος.

      Καλούμε τους γονείς της πρώτης τάξης για μια ενημερωτική συνάντηση την Κυριακή 14/9 στις 17.30 στο χώρο του σχολείου και καλούμε όλους τους γονείς στην πρώτη γενική συνέλευση του συλλόγου μας στις 28/9  για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να δράσουμε!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Να καλυφθούν όλα τα δρομολόγια-και αυτά που ίσχυαν πέρυσι και τα  νέα δρομολόγια.
Κατάργηση της ΚΥΑ 24001


   Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ
          ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου