30.1.14

από το ΠΑΝΤΕΛΗ ΤΣΕΣΜΕΤΖΗ,υποψήφιο για δ.σ.

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟΥΣ .
                           Σε κάθε σύλλογο, σωματείο, συνέλευση γειτονιάς, τα θέματα της “εσωτερικής τους ζωής” απασχολούνε κάθε μέλος είτε έχει αποφασίσει την ενεργή συμμετοχή του είτε όχι.
Για την μεγάλη πλειοψηφία η συμμετοχή εξαντλείται την περίοδο των εκλογών. Αυτή η αδυναμία μας πρέπει να αλλάξει.  Αλλάζοντας την μέχρι τώρα επικρατούσα γνώμη “αυτά είναι πολιτική”και αλλάζοντας την παθητική στάση αναμονής της “μεγάλης λύσης” σε δράση με στόχους κι ενέργειες χωρίς φόβο να κατονομαστεί η κάθε φορά αιτία των προβλημάτων.
Δεν νομίζω πως χρειάζεται να πούμε πολλά για την εκρηκτική κατάσταση στην παιδεία (από την πρωτοβάθμια μέχρι την τριτοβάθμια), όπως και για την εργασιακή και την κοινωνική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, γιατί πλέον η απλή παράθεση των στοιχείων δεν προσθέτει τίποτα.
Είναι όμως απαραίτητο να την συζητήσουμε γιατί τα συμπεράσματα αυτά βοηθούνε κάθε συλλογική προσπάθεια να χαράξει δρόμους.
 Πρώτο απαραίτητο βήμα μια μαζική γενική συνέλευση στο τέλος του Φλεβάρη.
Παράλληλα η κοινή περπατησιά με τα υπόλοιπα σχολεία και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (καθηγητές, δάσκαλοι, μαθητές, κ.ά.).
Επιπλέον λίγα σημεία ακόμα:
Το συνηθισμένο“ … για τα παιδιά μας πρέπει να αντικατασταθεί” “… με τα παιδιά μας”(και βέβαια “παιδιά” που θα συζητάνε, θα αποφασίζουν και θα δρούνε) για μια κοινωνία ευτυχισμένων ανθρώπων που δεν θα εκμεταλλεύεται κανείς τον συνάνθρωπό του.
Η αντιπαράθεση για το πιο προηγείται (“το εφικτό” ή το “ανέφικτο”) να αντικατασταθεί με το “τίποτα το ανθρώπινο δεν μας είναι ξένο”.
Όσο για το τι παιδεία θέλουμε, να θυμηθούμε τα λόγια του Δ.Γληνού: “η μόρφωση δεν είναι απλά ζήτημα γνώσης, είναι ζήτημα ζωής”.
Μην υποτιμούμε λοιπόν τον αγώνα για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας για αξιοπρεπή ζωή και δημοκρατικές ελευθερίες.
Τέλος επειδή ζητήθηκε μια μικρή παρουσίαση των υποψηφίων πολύ συνοπτικά να αναφερθώ ότι για πάρα πολλά χρόνια είναι δεδομένη η συμμετοχή μου σε συλλογικές προσπάθειες είτε θεσμικές (μέλος ή πρόεδρος σε σωματεία, συλλόγους, δημοτικά σχήματα) είτε  μη θεσμικές (συνελεύσεις πολιτών στην γειτονιά, συλλογικότητες  ενάντια στα χαράτσια, την ανεργία, τους πλειστηριασμούς, κ.λ.π.)
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΟΥ, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΟΣ
 Ευχαριστώ.

Παντελής Τσεσμετζής(από  την α γυμν.-εικαστικά-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου