26.1.14

ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 19ης IΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

          Στις 19 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου, η τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα, η οποία είχε αναβληθεί λόγω μη απαρτίας, στις 13 Ιανουαρίου 2014. Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε κατά τις ώρες 10:30 πμ – 14:00 μ.μ. στο θέατρο του σχολείου.

        Ξεκίνησε στις 11.30 π.μ. και ορίστηκε Προεδρείο αποτελούμενο από τους Γιάννα Βενιέρη, Αφροδίτη Δρακοπούλου και Επαμεινώνδα Γιαννακό.

     Σύμφωνα με τα φύλλα παρουσίας της Γενικής Συνέλευσης παρόντες στην αίθουσα ήταν 31 μέλη, και κρίθηκε ότι υπάρχει απαρτία, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο 13 «Απαρτία» του καταστατικού του Συλλόγου μας.

      Το Προεδρείο αποφάσισε ότι νομιμοποιείται να προβεί σε Γενική Συνέλευση.

Ακολούθησε διαδικασία η οποία περιλάμβανε:

1) Διοικητικό Απολογισμό της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου

2) Οικονομικό Απολογισμό

3) Προκήρυξη εκλογών για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

  • Τον απολογισμό έκανε ο Αντιπρόεδρος και εκτελών χρέη Προέδρου, Δημήτρης Νικολέας. Ο απολογισμός του Δ.Σ. επισυνάπτεται (συνημμένο 1). Δόθηκε έμφαση στις ενέργειες που έγιναν από το Δ.Σ. στο θέμα των καίριων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο και συγκεκριμένα στην έλλειψη καθηγητών ειδικοτήτων και στο ζήτημα των μετακινήσεων των μαθητών και αναφέρθηκαν περιληπτικά οι υπόλοιπες δραστηριότητες, κυρίως για το έτος 2013, όπως η διοργάνωση της γιορτής των αποφοίτων και η εκδήλωση για την ενίσχυση της πενθήμερης εκδρομής της Γ’ Λυκείου που στέφθηκε με επιτυχία και δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.
  • Διαβάστηκε από την κ. Εύη Γάτου ο ετήσιος οικονομικός και έγινε αποδεκτός με πλήρη πλειοψηφία (Δαπάνες 5/2013-12/2013) Επισυνάπτεται μαζί με την κωδικοποίηση δαπανών (συνημμένο 2).
  • Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν επί του απολογισμού τα μέλη του Δ.Σ. Η κυρία Εύη Γάτου κατέθεσε υπόμνημα με ενέργειες που δεν μπόρεσε να υλοποιήσει το Δ.Σ (συνημμένο 3). Ο κ. Ηλίας Τάτσης τόνισε ότι κύριος στόχος του ως μέλος του Δ.Σ. ήταν να αγωνιστεί για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου αυτού και στο ίδιο πνεύμα η κ. Ολυμπία Αρχοντάκη τόνισε την ανάγκη για συλλογική δράση.

  • Ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις των μελών, οι οποίες απαντήθηκαν και ιδιαίτερη συζήτηση έγινε πάνω στο θέμα των συνδρομών, καθώς η κ. Κ.Κατσικαβέλη μας ενημέρωσε ότι μόνο ένας μικρός αριθμός γονέων έχει πληρώσει την ετήσια συνδρομή. Πάνω στο ζήτημα αυτό προτάθηκε από την κ.  Άννα Τσιωτάκη να αποσταλεί επιστολή στα μέλη, μέσω των μαθητών, σε φάκελο ο οποίος θα επιστραφεί με το ποσό της συνδρομής. Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο μείωσης της συνδρομής ανά μέλος στο ποσό των 5 ευρώ, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και οι δύο γονείς κάθε μαθητή και ακολούθησε διαλογική συζήτηση πάνω στο θέμα. Η Πρόεδρος πρότεινε να τεθεί σε ψηφοφορία η μείωση της συνδρομής στα 5 ευρώ ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και οι 2 γονείς, και η πρόταση για ψηφοφορία έγινε δεκτή. Πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για τη μείωση  του ποσού της συνδρομής σε 5 ευρώ ανά γονέα ή τη διατήρηση της συνδρομής στα 10 ευρώ ανά γονέα. Αποφασίστηκε η διατήρηση της συνδρομής στα 10 ευρώ ανά γονέα (υπέρ της διατήρησης του ποσού στα 10 ευρώ ψήφισαν: 15 άτομα, υπέρ της μείωσης της συνδρομής στα 5 ευρώ ψήφισαν: 13 άτομα).

  • Ένα κύριο θέμα που απασχόλησε τη Συνέλευση, ήταν η μη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου στις διαδικασίες. Η Κυριακή…(μητέρα μαθήτριας Γ’ Γυμνασίου), πρότεινε να ενημερωθούν τα παιδιά από τους καθηγητές τους, για τη σπουδαιότητα της παρουσίας των γονέων στις συνελεύσεις.

  •  Στη συνέχεια συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα των εκλογών. Προτάθηκε από κ. Θέμη Λιακόπουλο α) να ανοίξει η κάλπη 2 φορές και β) βασική επιδίωξη να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 15-20 υποψηφιότητες. Συζητήθηκε και αποφασίστηκε τελικά από τη Συνέλευση η προκήρυξη των εκλογών για την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 για την καλύτερη ενημέρωση των μελών και τη δυνατότητα συγκέντρωσης και άλλων υποψηφιοτήτων έως την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014. Ακολούθησε η παρουσίαση των έως τώρα υποψηφίων:

1. Παντελής Τσεσμετζής: πρότεινε να γίνει συνέλευση προγραμματισμού των δράσεων του Δ.Σ., αμέσως μετά τις εκλογές, μέσα στον Φεβρουάριο.
2. Ευαγγελία Κοκκίνου: οι στόχοι νέου Δ.Σ. να καθορισθούν μετά από σύγκληση σύσκεψης και  να αξιολογηθούν οι προτεραιότητες.
3. Ευανθία Σιδέρη: στόχος πρέπει να είναι η μεταξύ μας σύνδεση, γονέων,  παιδιών καθηγητών. Να γνωριστούμε μέσα από συλλογικές διαδικασίες, ενδεχομένως να δημιουργηθεί ανταλλακτική τράπεζα.
4. Ειρήνη Στεργιοπούλου:  πρέπει να υπάρξει συλλογικότητα.
5. Αφροδίτη  Δρακοπούλου: έχει τη δυνατότητα να συνδράμει με την προώθηση εξωσχολικών και ενδοσχολικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων καθώς και εικαστικών εκθέσεων.
6. Θέμης Λιακόπουλος: πρέπει να δοθεί έμφαση ανάγκης συλλογικότητας.
7. Άννα Τσιωτάκη: εκδήλωσε την επιθυμία να συνδράμει στις ανάγκες του σχολείου και του Συλλόγου.
8. Ολυμπία Αρχοντάκη: έδωσε έμφαση στην ανάγκη της συλλογικότητας
9. Δημήτρης Νικολέας: τόνισε ότι η κατάκτηση πολλών και μεγάλων στόχων επιτυγχάνεται μόνο με κινητοποίηση των γονέων, για το λόγο αυτό πρέπει να δοθεί έμφαση στη συλλογική δράση.

·         Στη συνέχεια προχώρησε η γ.σ. στην εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής η οποία σε συνεργασία με το απερχόμενο Δ.Σ. (ως προς την παροχή στοιχείων επικοινωνίας κ.λ.π.), αναλαμβάνει την εκλογική διαδικασία καθώς και να δημοσιοποιήσει στα μέλη του Συλλόγου και να αναρτήσει στο blog του, τους υποψήφιους και τη μέρα και την ώρα των εκλογών.Αυτά είναι οι:


                                1. Παπανικολάου Μεγακλής
                                2. Τσιαπάρας Κώστας
                                3. Επαμεινώνδας Γιαννακός

                                                        Αναπληρωματικά Μέλη:
                                                   1. Γιώργος Χριστοδουλόπουλος
                                                   2. Ηλίας Τάτσης


                                                        Το προεδρείο της ΓΣ

                                                          Γιάννα Βενιέρη
                                                  Αφροδίτη Δρακοπούλου
                                                 Επαμεινώνδας Γιαννακός



Επισυνάπτονται: 1) Διοικητικός Απολογισμός, 2) Οικονομικός Απολογισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου