26.11.13

Από το Σχολικό Συμβούλιο Νοεμβρίου 2013


Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα του Συλλόγου Καθηγητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου για το σχολικό έτος 2013 – 2014.
Συμμετείχε η Διευθύντρια του Σχολείου κα Γκέκα, σχεδόν το σύνολο των διδασκόντων καθηγητών, ως εκπρόσωπος του Δήμου ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κος Άγγελος Λιακόπουλος, ως εκπρόσωπος των μαθητών ο Πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, κος Σταύρος Τσαντές.
Το Σύλλογο Γονέων εκπροσώπησε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου κα Ολυμπία Αρχοντάκη και η Ταμίας του Συλλόγου κα Εύη Γάτου. 
Επίσης, παρέστη και ως εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Ένωση Γονέων Παλλήνης κος Θέμης Λιακόπουλος.
Η συνεδρίαση στην οποία προέδρευε η διευθύντρια του Σχολείου ξεκίνησε γύρω στις 13.15.
Καταρχήν η κα Αρχοντάκη διένειμε χαρτάκια με τα στοιχεία επικοινωνίας των μελών του ΔΣ ώστε να είναι πιο εύκολη η τακτική επικοινωνία του Συλλόγου με τους διδάσκοντες, πάνω στα προβλήματα της καθημερινότητας.
Επίσης πήρε κι ένα αντίγραφο ο κ. Αγγ. Λιακόπουλος, από το Δήμο.
Ο εκπρόσωπος του Δήμου ξεκίνησε με ενημερώσεις σχετικά με το κτίριο. Επικέντρωσε το θέμα στην «ελληνική ασυνέπεια». Ακόμα και σήμερα που συνομίλησε με τον εργολάβο , δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί για συγκεκριμένες ημερομηνίες αποπεράτωσης των εργασιών.
Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει τις προσπάθειές του και μεγαλύτερη ένταση και ότι θα μας κρατάει ενήμερους για την πορεία των πραγμάτων
Ο σχεδιασμός είναι την επόμενη βδομάδα να μπει μικροφωνική και να τακτοποιηθεί και το εργοταξιακό ρεύμα.
Αυτό είναι κρίσιμο, διότι από αυτό εξαρτάται και σε ένα μεγάλο βαθμό η μεταφορά των 2 "λυομένων" αιθουσών στο προαύλιο του Σχολείου.
Επίσης, αναφέρθηκαν κακοτεχνίες όπως τα πόμολα και η θέση των κλειδαριών που μαγκώνουν χέρια, το πάτωμα του χορού που μετά την επισκευή του, ξεκολλάει πάλι.
Η κα Αρχοντάκη επέμεινε για τη διάθεση και τη δυνατότητα να συμμετάσχουν οι μαθητές στη διαμόρφωση της εικόνας του Σχολείου για παράδειγμα με το ζωγράφισμα των τοίχων ή και άλλες τέτοιου τύπου παρεμβάσεις, οι δε εικαστικοί θεωρούν ότι το σχολείο αυτό, μπορεί να διανθιστεί με άλλου τύπου παρεμβάσεις τρισδιάστατες.
Αναφερόμενοι στα εξωτερικά του σχολείου, με νύξη της καθηγήτριας κας Γιαννακοδήμου, και πάνω στο ζήτημα της έλλειψης σκιάς, από την εκπρόσωπο του Δ.Σ. κ. Αρχοντάκη, είπε ότι μια δενδροφύτευση είναι ζητούμενο από το ΔΗΜΟ , όσον αφορά τα φυτά-που πρέπει να είναι και αρκετά μεγάλα-την οποία μπορούμε οι γονείς με τους μαθητές να ολοκληρώσουμε. Ο κ. Άγγελος Λιακόπουλος είπε ότι μπορεί να μας δώσει 5 δέντρα.
Η καθηγήτρια κ. Φυντανίδου είπε ότι από το Δασαρχείο Πεντέλης που έχει κάνει επικοινωνία , μας δίνουν –από αυτά που τους περισσεύουν( κυπαρίσσια, πεύκα, έλατα…).
Ο Πρόεδρος του δεκαπενταμελούς είπε ότι το κυρίαρχο που δυσκολεύει τη φοίτηση των μαθητών, είναι η έλλειψη των ωρομισθίων.
Συστήθηκε να γίνει ένα ακόμα έγγραφο προς το ΔΗΜΟ, με την ένδειξη ΕΠΕΙΓΟΝ, με τις παρατηρήσεις που κάναμε σε αυτό το σχ. συμβούλιο, που αφορούν κυρίως στους κινδύνους που διατρέχουν οι μαθητές-μα και καθηγητές- στην καθημερινότητα σε ένα εργοτάξιο με αυτό και αυτό το θέμα άλυτο, για να εξασκηθεί μια ακόμα πίεση.
Τέλος ο κ. Α. Λιακόπουλος, πριν να φύγει, είπε ότι έχει κανονιστεί να έρθουν 6 άτομα για να κάνουν μια εντελεχή καθαριότητα στο κτίριό μας.
Επίσης κατορθώθηκε να διατεθεί σε μόνιμη βάση και δεύτερη καθαρίστρια για το Καλλιτεχνικό.
Τέθηκε επίσης από τον κο Θέμη Λιακόπουλο η πρόταση να παρέμβουμε από κοινού με το Δήμο στο φορέα των δημόσιων μεταφορών (αστικά λεωφορεία), ώστε να πυκνώσουν τα δρομολόγια από και προς το σταθμό του μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας και της Παλλήνης, κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών.
Επίσης να διερευνήσουμε εάν είναι εφικτό να μπουν συγκεκριμένα δρομολόγια εκείνες τις ώρες που θα μεταφέρουν μαθητές μέχρι το σχολείο.
Ο Δήμος δεν έχει αντίρρηση, θα το δούμε πιο συγκεκριμένα.
Ακολούθως και με βάση την αρχική τοποθέτηση της διευθύντριας η οποία αναφέρθηκε:
  1. Στα βασικά προβλήματα που μας απασχολούν σχετικά με τη λειτουργία του Σχολείου (κτιριακό, μεταφορές, ωρολόγιο πρόγραμμα και ελλείψεις σε καθηγητές).
  2. Στα προβλήματα καθημερινότητας και στην ανάγκη συνεργασίας με το Σύλλογο Γονέων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Συλλόγου στο έργο των καθηγητών, αναπτύχθηκε η συζήτηση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, γύρω από καθημερινά προβλήματα όπως οι κουρτίνες και άλλα ζητούμενα.
Κατόπιν πρότασής μας, καταλήξαμε να παρίσταται η κα Αρχοντάκη κάθε Τετάρτη στο σχολείο, σαν σημείο επαφής και συντονισμού σχολείου και γονέων, και να μας δοθούν ακριβείς ανάγκες με αριθμούς κ.λπ. για να βρεθούν οι γονείς-εθελοντές είτε οι προσφορές που μπορούμε να υποστηρίξουμε.
Σχετικά με τις κουρτινιέρες καταλήξαμε να μας δοθούν τα μέτρα για να αναζητήσουμε κάποιες προσφορές οικονομικές. Όσο για τα χρήματα, αναζητούνται κι αυτά…
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο συνάδελφος γονέας κος Σοφρώνης έχει προσφέρει την συσκότιση σε μια αίθουσα που χρειαζόταν και με 100€ μπορεί να τακτοποιηθεί και ακόμα μια αίθουσα (οι αίθουσες είναι της χημείας και της πληροφορικής).
Επίσης ένας επαγγελματίας θα προσφέρει κάποιες πινακίδες, δωρεάν, για τους τοίχους, ενόσω στη συνέχεια θα πρέπει να προγραμματιστεί και μια παραγγελία για όλες τις αίθουσες.
Η κ. Γκέκα, ενημέρωσε για την εξέλιξη του ερχομού των καθηγητών ειδικοτήτων, ότι αναμένονται τέλος Νοέμβρη. Επίσης μας ενημέρωσε ότι με τον ερχομό της φιλολόγου, δεν υπάρχουν κενά όσον αφορά τους μόνιμους καθηγητές.
Φυσικά επισημάνθηκε από όλα τα μέρη ότι δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό και έγκυρο, ώστε να συνάγουμε ότι θα έχουμε τους καθηγητές των ειδικοτήτων άμεσα.
Επίσης κατέστη σαφές ότι η ομαλοποίηση του προγράμματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έλευση των καθηγητών ειδικοτήτων.
Επίσης θα άξιζε να γίνει ειδική μνεία για το ζήτημα της εκδρομής της Γ' Λυκείου, το διάστημα 14 με 18-12.
Τόσο ο εκπρόσωπος των μαθητών όσο και οι διδάσκοντες έθεσαν το θέμα να οργανωθεί εκδήλωση στο σχολείο ώστε να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα και να ενισχυθεί η εκδρομή.
Στα πλαίσια αυτά μας προτάθηκε να ενισχύσουμε οργανωτικά και κατά το δυνατόν και οικονομικά, Γλέντι αλληλεγγύης, όπως κάναμε με επιτυχία και πέρυσι, την Κυριακή 8-12-2013 , με πρόταση του εκπροσώπου των μαθητών, Σταύρου Τσαντέ, και με την μουσική συμμετοχή του σχήματος που έχει δημιουργηθεί.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο σύλλογος διδασκόντων, κάνει ό,τι μπορεί για να καλύψει κάποια πράγματα, μα χρειάζεται και βοήθεια από τους γονείς και τις ανάλογες δεξιότητες –ειδικότητές τους.
Αποτελεί λοιπόν επιτακτική ανάγκη η σύνθεση και σύνδεση των δύο "ομάδων" με τον τόπο «σχολείο-νέο κτίριο».
Για το ΔΣ
Ολυμπία Αρχοντάκη
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου