29.10.13

Ανακοίνωση



Ο Σύλλογος στην προσπάθειά του για επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας του σχολείου και περιμένοντας τη σύγκληση του Σχολικού Συμβουλίου που θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα περί τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, και αυτό γιατί αναμένεται η απάντηση διαθεσιμότητας της σχολικής συμβούλου, σημειώνει τα παρακάτω:
1. Στο θέμα του κτιρίου οι κύριες εκκρεμότητες παραμένουν τα πατώματα του θεάτρου και της αίθουσας χορού. Έχει προβλεφθεί αυτή την εβδομάδα να πέσουν τα μπετά για τα λυόμενα, αλλά το χρονοδιάγραμμα δεν είναι αμετακίνητο. Την περασμένη εβδομάδα  από το σχολείο ο ΟΣΚ να ελέγξει τις εκκρεμότητες. Όσοι γονείς έχουν εντοπίσει συγκεκριμένες ανάγκες στο κτίριο θα πρέπει να τις υποβάλουν στο ΔΣ. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να συζητηθούν συνολικά με το σύλλογο διδασκόντων και να ιεραρχηθούν ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν ή να υπολογιστούν τα κόστη για τις ανάγκες που θα προκύψουν και να καλυφθούν από τους γονείς.
2. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να προσεγγιστεί και το θέμα των εκπαιδευτικών εκδρομών και περιπάτων. Ανά τάξη ας συνεννοηθούν οι γονείς για τις εκδρομές που θα επιθυμούσαν να γίνουν και να τις υποβάλουν στο σχολείο, κρατώντας πάντα κατά νου ότι για κάθε περίπατο πρέπει να ενημερώνεται η διεύθυνση Βθμιας ένα μήνα πριν. Εάν υπάρχει πρόθεση για επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους στο ΔΣ και στο Σύλλογο γονέων υπάρχουν αρχαιολόγοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον προγραμματισμό. Η αντίστοιχη νομοθεσία έχει αναρτηθεί στο blog.
3. Στο ζήτημα των αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών περιμένουμε αυτό που συζητείται ανεπίσημα για υπογραφή του Υπουργού και ένταξη των καθηγητών κατευθύνσεων σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Για όσους παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά εφέτος κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί. Θα επιχειρήσουμε να συναντηθούμε με την Καλλιτεχνική Επιτροπή για να έχουμε μία κατεύθυνση και από αυτήν. Σημειώνουμε όμως ότι όλοι οι καθηγητές υποκριτικής που είχαμε τα τελευταία χρόνια και είχαν καλή επαφή με τα παιδιά και λαμπρά αποτελέσματα έχουν ήδη τοποθετηθεί σε δημοτικά σχολεία και θα είναι, εάν όχι αδύνατον, εξαιρετικά δύσκολο να αποδεσμευτούν για να έρθουν στο σχολείο μας.
4. Το ωρολόγιο πρόγραμμα κατά τη διευθύντρια δεν μπορεί να ολοκληρωθεί εάν δεν βγει το ΦΕΚ και δεν έρθουν οι δάσκαλοι των ειδικοτήτων.
5. Ο Σύλλογος ετοιμάζει νέα παρέμβαση στο Συνήγορο του Παιδιού για το θέμα των δασκάλων και των μετακινήσεων.
6. Αντί στεφάνου στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου ο Σύλλογος έδωσε το ποσό των 25 ευρώ στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Παλλήνης για τη στήριξη των αναγκών των ειδικών σχολείων.
7. Όσοι γονείς θέλουν να ενημερωθούν για όσα συμβαίνουν στις συνεδριάσεις του ΔΣ, το μεγαλύτερο μέρος των Πρακτικών των συνεδριάσεων βρίσκεται διαθέσιμο στο blog. Καλούνται, επίσης, να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις αυτές και να υποβάλουν στο ΔΣ τα αιτήματά τους.
8. Έχει ξεκινήσει διαβούλευση μεταξύ των μελών του ΔΣ ώστε να καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα δράσεων και να γίνει ένας οικονομικός προϋπολογισμός για τις δράσεις αυτές το συντομότερο δυνατόν, για τον ορθότερο σχεδιασμό της εκτέλεσής τους. Εάν έχετε να προτείνετε οποιεσδήποτε δράσεις μπορείτε να αρχίσετε από σήμερα.
9. Την Πέμπτη 31/10/13 θα γίνει πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με σημείο συγκέντρωσης τα Προπύλαια στις 6.00 μμ. Για τις λεπτομέρειες σχετικά με τη διοργάνωση της συγκέντρωσης θα ενημερωθείτε στη συνέχεια.
10. Ο Σύλλογος προτίθεται να καλέσει τους γονείς της Α Γυμνασίου σε συνάντηση, στο χώρο του σχολείου, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, κατά πάσα πιθανότητα, πριν από τη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου. Θα ενημερωθείτε γι’ αυτό στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου