18.2.19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
www.mousikart.gr

                                                                                                   Αθήνα 14/2/2019 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί γονείς, μαθητές και καθηγητές, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  η Διευρυμένη  Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΓΜΚΣ στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά στις 10 Φεβρουαρίου 2019 με την συμμετοχή όλων των Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων της Αττικής, παρουσία εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.
Εκτιμήσαμε ως μια πρώτη νίκη, ότι πάρθηκε πίσω το νομοσχέδιο που σμπαράλιαζε τα Μουσικά Σχολεία, με την επισήμανση ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει μαζί με τις αλλαγές στο λύκειο κάτι που βάζει σε ετοιμότητα όχι μόνο τα σχολεία μας, αλλά όλα τα γυμνάσια και λύκεια της Πατρίδας μας  .
Πρέπει με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο να αξιοποιήσουμε τα υλικά της ημερίδας που πραγματοποίησε η ΑΣΓΜΕ για τη σχολική στέγη, αναδεικνύοντας με την ευκαιρία για πολλοστή  φορά τα τόσο σημαντικά ακόμα και για την ίδια τη ζωή μαθητών και καθηγητών θέματα, με προβλήματα ελλείψεις και προχειρότητας στην αντιμετώπιση τους.
Επισημάναμε τις παρατηρήσεις μας όσο αφορά  την εισαγωγή φοιτητών στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ.α. Για τα οποία θα βγει Δ.Τ. της ΠΕΓΜΚΣ.
Για την Συνέχιση του αγώνα στην απρόσκοπτη μετακίνηση των μαθητών.  Αποφασίσαμε να αναδειχτεί περισσότερο το θέμα με την ΚΥΑ για τις μεταφορές που αφήνει πολλούς μαθητές εκτός, σε πολλές περιπτώσεις, πάνω από τους μισούς με αποτέλεσμα να φαντάζει σαν τη θηλιά που θα τελειώσει τα Καλλιτεχνικά Σχολεία, σε πρώτη φάση.
Ζητάμε άμεσα την κατάργηση της και οργανώνουμε των αγώνα μας με Πανελλαδική μέρα δράσης την Σάββατο 23 Φλεβάρη με την συμμετοχή εννοείτε και των Μουσικών Σχολείων, αλλά και όσων άλλων μαθητών πλήττετε η απρόσκοπτη μεταφορά τους, από και προς το Σχολείο. Για  το θέμα θα βγει ΔΤ από την ΠΕΓΜΚΣ και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 18:00 στα γραφεία της ΑΣΓΜΕ σύσκεψη καλλίτερης προετοιμασίας και συνέντευξη τύπου.
Τέλος σας ενημερώνουμε για τον καλλίτερο προγραμματισμό της συμμετοχής των εκπροσώπων των Σχολείων μας, ότι η επόμενη ΓΣ της ΠΕΓΜΚΣ θα είναι εκλογοαπολογιστική και θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απρίλιου στην Αττική σε Σχολείο και ώρα που θα ανακοινωθούν με την πρόσκληση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου