14.1.19

ΝΕΑ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/1/19, ΩΡΑ 13.00!!!


Αγαπητοί γονείς,

σε συνέχεια του θέματος της νέας ΚΥΑ για τις μεταφορές, σας ενημερώνουμε πως μετά τη συνάντηση μας στις 20/12/18 ,σε θετικό κλίμα, με την Υφυπουργό κα Χρυσοβελώνη, κατά την οποία καταθέσαμε υπόμνημα με το αίτημα μας να καταργηθούν οι χιλιομετρικοί περιορισμοί στις μεταφορές, για τα Καλλιτεχνικά σχολεία,  πήραμε στις 3/1/19 την παρακάτω προφορική απάντηση, από την "συνεργάτιδα του Υπουργού" -όπως μας συστήθηκε- κα Σύρκου:
"Η νέα ΚΥΑ δεν θα ισχύσει για τη φετινή σχολική χρονιά 2018-2019. Από τη σχολική χρονιά 2019-2020 θα ισχύουν και για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία οι χιλιομετρικοί περιορισμοί που ισχύουν για τα υπόλοιπα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, για λόγους δικαιοσύνης. Αν καταργηθούν οι χιλιομετρικοί περιορισμοί για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία, θα πρέπει να καταργηθούν και για όλα τα άλλα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει για οικονομικούς λόγους."

Μετά από νέα επικοινωνία μας με τη γραμματέα της Υφυπουργού μάθαμε πως "αν και η Υφυπουργός θεωρεί το αίτημα μας ορθό και δίκαιο -γι'αυτό και φρόντισε άμεσα να το μεταφέρει στον Υπουργό- δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο, μιας και ο Υπουργός είναι εκείνος που παίρνει την τελική απόφαση".
Κατόπιν αυτού, ζητήσαμε επίσημη γραπτή απάντηση στο αίτημα μας από την κα Σύρκου η οποία ενώ αρχικά αρνήθηκε κατηγορηματικά, στη συνέχεια μας ενημέρωσε με μέιλ πως θα λάβουμε γραπτή απάντηση έως το τέλος του τρέχοντος μηνός! 

Την περασμένη Τρίτη 8/1 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των ΔΣ των ΣΓ των Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής, κατά την οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων, καθώς και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού η συνέχεια των σχετικών μας δράσεων. 

Χθες, Κυριακή 13/1 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, κατά την οποία συζητήθηκε και το θέμα της ΚΥΑ -μεταξύ άλλων- και αποφασίστηκε κινητοποίηση  με παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, Σταδίου 27, την Τετάρτη 16/1/19 και ώρα 13.00 με αιτήματα :
1)την καθαριότητα των σχολείων
2) την μεταφορά των μαθητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων
Στόχος μας είναι να επιδιώξουμε  συνάντηση  με τον Υπουργό κον Αλεξ. Χαρίτση ζητώντας την επανεξέταση του αιτήματος μας.
Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη και σας καλούμε να συμμετάσχετε στη συγκεκριμένη δράση, διεκδικώντας το δικαίωμα των παιδιών μας για δωρεάν μεταφορά χωρίς περιορισμούς, μιας και η πολιτεία ενώ αρχικά το θεσπίζει, στη συνέχεια το υποβαθμίζει και δεν το υποστηρίζει.
Αν δεν το διεκδικήσουμε εμείς για τα παιδιά μας, ποιος θα το κάνει;;;

Το Δ.Σ.
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα
http://kallitexnikosxoleio.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου