23.4.18

Ανοιχτη επιστολη σχετικα με την τοποθετηση συστηματος βιντεοεπιτηρησης στο σχολειο μας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ,
ΣΚΙΑΘΟΥ & ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ, ΓΕΡΑΚΑΣ, goneiskallitexnikou@gmail.com
22 Απριλίου 2018
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Προς μεγάλη έκπληξη όλων - γονέων, μαθητών και καθηγητών - επιστρέφοντας από τις διακοπές του Πάσχα, αντικρίσαμε τον «μεγάλο αδελφό» στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας: τέσσερις κάμερες βιντεοεπιτήρησης και το λογότυπο της ιδιωτικής εταιρείας “Mpastanis Security Group” σε περίοπτη θέση (κάτω από την πινακίδα του σχολείου)!!!
Στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε πως το σύστημα βιντεοεπιτήρησης τοποθετήθηκε από την Δημοτική αρχή, ενώ σύμφωνα με τη Διεύθυνση του σχολείου, οι κάμερες τοποθετήθηκαν μετά από σχετική οδηγία του Υπουργείου Παιδείας προς όλα τα σχολεία, για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να ελέγχουν τους εξωτερικούς προαύλιους χώρους και την είσοδο, εκτός ωρών λειτουργίας του σχολείου.
Για το εξαιρετικά σοβαρό αυτό θέμα, εξ όσων γνωρίζουμε δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ενημέρωση προς τον Σύλλογο Γονέων, τη μαθητική κοινότητα ή τον Σύλλογο Διδασκόντων, ούτε ζητήθηκε προηγουμένως η γνώμη τους, κατά παράβαση των σχετικών οδηγιών (άρθρο 18, παρ. 5) της αρμόδιας (σύµφωνα µε το άρθρο 19, παρ. 1, στοιχ. α' του ν. 2472/1997) Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα σε συνεδρίασή του στις 19/4 σχετικά με το παραπάνω θέμα, αποφάσισε και ζητά:
1.Αμεση απεγκατάσταση του συστήματος βιντεοεπιτήρησης από τον χώρο του σχολείου των παιδιών μας και άμεση απομάκρυνση της πινακίδας της εταιρίας security.
2. Σύγκληση έκτακτου Σχολικού Συμβουλίου από τη Διεύθυνση του σχολείου (με συμμετοχή του εκπροσώπου του Δήμου Παλλήνης στη Σχολική Επιτροπή, του Μαθητικού Συμβουλίου, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων) με θέμα την ενημέρωση του συνόλου της Σχολικής Κοινότητας γύρω από τα θέματα ασφάλειας του σχολείου.
3. Σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού σχολείου Γέρακα με το ίδιο θέμα.
Η ασφάλεια του σχολείου και των παιδιών μας είναι υπόθεση που αφορά και απασχολεί το σύνολο της Σχολικής Κοινότητας (εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς) η οποία και θα αποφασίσει από κοινού για τα μέτρα που θα χρειαστεί να λάβει, μετά από συζήτηση, αλληλοενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση σχετικών προτάσεων, με στόχο την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης προς όφελος όλων και ειδικά των παιδιών μας.


Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου