11.9.16

Καλωσόρισμα - Επιστολή προς τους γονείς, κηδεμόνες και μαθητές με την ευκαιρία της έναρξης της νέας χρονιάς


                                                                                          Γέρακας 12.9. 2016 


                                         “Οι καιροί ου μενετοί”


Φίλοι γονείς, κηδεμόνες και μαθητές,
Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε όλους σήμερα, παλιούς γνωστούς και νέους, στο Καλλιτεχνικό Σχολείο του Γέρακα και σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!
Το Καλλιτεχνικό Σχολείο του Γέρακα, είναι το πρώτο σχολείο αυτού του είδους που ιδρύθηκε στη χώρα μας και φέτος κλείνει 12 χρόνια λειτουργίας. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, το Σχολείο, συνεχίζει τη λειτουργία του και οι μαθητές του διαπρέπουν με διακρίσεις και επιτυχίες, όπως αποδεικνύεται και από τα μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στις ανώτατες και ανώτερες σχολές.
Για τη φετινή σχολική χρονιά, τα πράγματα είναι αισιόδοξα ως προς το ζήτημα των μετακινήσεων των μαθητών, αφού αρκετά έγκαιρα έγιναν οι απαιτούμενες διαδικασίες, ενώ από την ενημέρωση που είχαμε από το Δήμο Παλλήνης, προχωρά κανονικά και η διαδικασία του διαγωνισμού για τη σίτιση των μαθητών.
Τα πράγματα όμως δεν είναι το ίδιο αίσια σε ότι αφορά το διδακτικό προσωπικό. Η προηγούμενη χρονιά –η 7η συνεχής μηδενικών διορισμών εκπαιδευτικών!- τελείωσε με 3500 κενά και αισθητά μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών, με αποτέλεσμα την υπονόμευση του δημοσίου χαρακτήρα του σχολείου.
Ιδιαίτερα για το σχολείο μας, ακόμα πιο αβέβαια είναι η κατάσταση σε ότι αφορά την κάλυψη των κενών θέσεων καθηγητών ειδικοτήτων για τα μαθήματα του χορού και του κινηματογράφου, αφού η προκήρυξη για πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών έχει (για μια ακόμα φορά) παραπεμφθεί στις καλένδες.
Κύριο μέλημα του Συλλόγου μας αποτελεί η δυνατότητα παροχής ισότιμης δωρεάν παιδείας για όλους τους μαθητές και πάντοτε επιδιώκουμε τον κοινό βηματισμό με την εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων, ιδιαίτερα τώρα που είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί “να βγάλει από την μύγα ξύγκι’’ κόβοντας ώρες απ’ όπου μπορεί και συρρικνώνοντας την λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Η εμπειρία όμως μας διδάσκει ότι μέχρι σήμερα η μεταφορά των μαθητών, οι οργανικές θέσεις, η σίτιση, η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων κ.α. υλοποιήθηκαν μόνο με πιέσεις, δράσεις και παραστάσεις και κυρίως με την πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων γονέων, μαθητών και καθηγητών.
Επομένως θα συνεχίσουμε με άμεση καταγραφή των προβλημάτων, με την βοήθεια όλων των γονιών του συλλόγου, ώστε να προχωρήσουμε στις κατάλληλες ενέργειες. Μέσα στον τρέχοντα μήνα οργανώνουμε ανοικτό Δ.Σ. του Συλλόγου με θέμα τις εξελίξεις στην εκπαίδευση, με την συμμετοχή και την βοήθεια της τοπικής ΕΛΜΕ, ώστε να αποφασίσουμε ένα άμεσο πρόγραμμα δράσης και συμμετέχουμε σε όλα τα αγωνιστικά καλέσματα της περιόδου, συντονίζοντας την δράση μας με όλους τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς της Ανατολικής Αττικής.
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Το δυνάμωμα του συλλόγου με την ενεργή συμμετοχή όλων μας είναι “μονόδρομος” για την υπεράσπιση όσων έχουμε πετύχει και όσων νέων αιτημάτων θέσουμε.
Κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. (τακτικές συνεδριάσεις γίνονται την 1η Πέμπτη κάθε μήνα στις 5.30 στο σχολείο) είναι ανοικτή σε όλα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για παρεμβάσεις.
Οι γενικές συνελεύσεις μας χρειάζονται όλους γιατί η συμφωνία, η διαφωνία, η καινούργια ιδέα, οφείλει να εκτεθεί στις διαδικασίες της συλλογικότητας για να λειτουργήσει ως συλλογική δυνατότητα.
Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, οι ετήσιες συνδρομές μας (10 ευρώ για κάθε οικογένεια) είναι πολύτιμες για την απρόσκοπτη λειτουργία του συλλόγου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Στοιχεία επικοινωνίας με τον σύλλογο και τα μέλη του Δ.Σ.:
διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου: goneiskallitexnikou@gmail.com
ενημέρωση απ' αυτόν τον ιστότοπο: https://kallitexnikosxoleio.blogspot.gr
αμφίδρομη επικοινωνία μέσω FACEBOOK: “Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα” (χωρίς τα εισαγωγικά)
και τα τηλέφωνά μας:
Βενιέρη Γιάννα     693 682 8190 Τσεσμετζής Παντελής 697 893 6449
Ανέστης Κώστας  695 100 8031 Μπελαούρης Κωνσταντίνος    694 528 4958
Τσιωτάκη Άννα – Μαρία   697 619 6168 Τριανταφυλλίδη Ρόζα   697 803 0798
Παπαγεωργίου Κατερίνα 693 235 1681

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου