27.1.16

ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ


      Αγαπητοί γονείς,

Στα πλαίσια της προσπάθειας να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις των παιδιών και το έργο των καθηγητών και σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης που στείλαμε στις 18/11, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε
εκ νέου για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

1) Με χαρά πληροφορηθήκαμε πως οι τροποποιήσεις που το σχολείο είχε ζητήσει σε ορισμένα δρομολόγια έχουν εγκριθεί και δημοσιευθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με την απόφαση ΑΔΑ: 6ΥΗΣ7Λ7-ΥΟΡ
και σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής που είναι ο αρμόδιος φορέας για
τις μετακινήσεις των μαθητών, θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται έως το τέλος του μηνός Ιανουαρίου.
 Συγκεκριμένα:
α) Δρομολόγιο 1, Μαρκόπουλο: αυξήθηκε ο αριθμός επιβαινόντων από 20 σε 25
β) Δρομολόγιο 11, Πειραιάς: αυξήθηκε ο αριθμός επιβαινόντων από 8 σε 10 (12θέσιο ταξί)
γ) Δρομολόγιο 12, Χαλάνδρι: αυξήθηκε η διαδρομή από 10 σε 20 χλμ.
δ) Δρομολόγιο 13, Νέα Μάκρη-Ραφήνα: αυξήθηκε  ο αριθμός επιβαινόντων από 15 σε 20
ε)Προστέθηκε 9θέσιο ταξί που εξυπηρετεί 7 παιδιά του Ηρακλείου (επομένως δεν θα χρειαστεί επέκταση του δρομολογίου 10 Κυψέλη-Πατήσια, όπως είχε αρχικά ζητηθεί).

2) To πολυαναμενόμενο δρομολόγιο 14 του Μενιδίου θα ξεκινήσει το αργότερο έως την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το αρμόδιο γραφείο της Περιφέρειας, μιας και μετά από επανειλημμένους διαγωνισμούς το ανέλαβε τελικά εταιρία με την οποία ήδη συνεργαζόμαστε.
Όσον αφορά το δρομολόγιο 15 της Πεντέλης, τόσο το σχολείο, όσο και η Περιφέρεια εξακολουθούν να ερευνούν την πιθανότητα να το αναλάβει μία από τις εταιρίες με τις οποίες ήδη συνεργαζόμαστε και αναμένουμε απάντηση μέσα στην εβδομάδα.

3) Όσον αφορά τις περσινές χιλιομετρικές αποζημιώσεις, που αφορούν το δεύτερο εξάμηνο του 2014,  θα γνωρίζουμε πότε θα δοθούν από την περιφέρεια σε όσους έχουν κάνει ανάλογη αίτηση,τον Φεβρουάριο. Είμαστε σε επικοινωνία με το ταμείο της Περιφέρειας και θα σας ενημερώσουμε με ανάλογη ανακοίνωση μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία. 
(Ενημερωθήκαμε πως έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις του Α' εξαμήνου του 2014).

4) Για τις φετινές χιλιομετρικές αποζημιώσεις, μπορείτε να καταθέσετε οποιαδήποτε στιγμή τα παρακάτω δικαιολογητικά στο σχολείο (υπ’ όψιν Ρόζας Τριανταφυλλίδη από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων) ή απευθείας στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής:

α) Βεβαίωση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για τις χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ σχολείου-οικίας, την οποία παραλαμβάνετε μετά από αίτησή σας στην Υπηρεσία, στον 2ο όροφο
β) Φωτοτυπία ΔΕΚΟ όπου να φαίνεται η διεύθυνση της οικίας σας
γ) Εκκαθαριστικό εφορίας όπου να φαίνεται το ΑΦΜ του δικαιούχου
δ) Βεβαίωση παρουσιών/απουσιών του παιδιού που παραλαμβάνετε από το σχολείο
ε) Πιστοποιητικό πρόσφατης οικογενειακής κατάστασης
στ’) Σε περίπτωση διαζυγίου, αποδεικτικό του γονέα που έχει την επιμέλεια του παιδιού

Διεύθυνση: Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής , 17ο χιλιόμετρο Λεωφόρου Μαραθώνος, 153 51 Παλλήνη, Διεύθυνση Οικονομικών, κα Βλαχάκη 2132005170

5) Φέτος, όπως πληροφορηθήκαμε από το αρμόδιο γραφείο της Περιφέρειας, ο διαγωνισμός θα γίνει τον Μάρτιο και θα αφορά τριετείς συμβάσεις.
(Από τις 9 Δεκεμβρίου 2015 το σχολείο έχει ήδη καταθέσει τις τρέχουσες διευθύνσεις των παιδιών όπως του ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Παιδείας της Περιφέρειας).
Οι όποιες αλλαγές θα αντιμετωπιστούν με ανάλογες τροποποιήσεις των δρομολογίων, αλλά ο στόχος είναι αυτά να τακτοποιηθούν το συντομότερο δυνατό με την ερχόμενη σχολική χρονιά.

6) Προκειμένου να μπορούμε να συγκεντρώνουμε τα προβλήματα, έτσι ώστε να βοηθάμε στην άμεση επίλυσή τους, σας παρακαλούμε  να  ενημερώνετε  το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, Ρόζα Τριανταφυλλίδη στα τηλέφωνα 2107624158 & 6978030798 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση rozatriant*gmail.com για οποιοδήποτε πρόβλημα μεταφοράς αντιμετωπίζετε.

7) Τα προβλήματα με τις μετακινήσεις των παιδιών μας ξεκινούν από την έλλειψη ενός φορέα αποκλειστικά αρμόδιου για το θέμα. Τόσο η Περιφέρεια, όσο και οι καθηγητές που έχουν αναλάβει τα θέματα της μετακίνησης του σχολείου μας κάνουν ότι μπορούν για να διευκολύνουν την κατάσταση, χωρίς πάντα το αναμενόμενο αποτέλεσμα στον αναμενόμενο χρόνο, μιας και οι ίδιες οι νόμιμες διαδικασίες συχνά δεν το επιτρέπουν.
Προκειμένου να συμβάλλουμε τόσο στην άμεση όσο και στην οριστική διευθέτηση του θέματος των μεταφορών, (άμεση εξεύρεση λύσεων και αντιμετώπιση ελλείψεων δρομολογίων, έγκαιρη έναρξη μεταφορών, πλήρη κάλυψη δρομολογίων, πολυετείς συμβάσεις εταιριών, δημιουργία Ενιαίου Κρατικού Φορέα Μεταφορών)  καλούμε όποιους γονείς ενδιαφέρονται να συγκροτήσουν μια ομάδα εργασίας για το θέμα των μεταφορών να επικοινωνήσουν με το μέλος του Δ.Σ. Ρόζα Τριανταφυλλίδη. 

8) Για καθημερινά πρακτικά θέματα επικοινωνίας  με τις εταιρίες μεταφορών (π.χ. απουσία ή καθυστέρηση παιδιού) σας έχουμε στείλει ήδη τη λίστα με τα στοιχεία των εταιριών μεταφορών στην οποία θα προσθέσουμε και τα νέα δρομολόγια αφού ξεκινήσουν και θα την κοινοποιήσουμε εκ νέου.

Ευχαριστούμε και Καλή μας συνέχεια!

      Το Δ.Σ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου