15.10.15

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


            Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.
            Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα επείγοντα και χρόνια ζητήματα που απασχολούν τους μαθητές και τους γονείς του σχολείου μας, αλλά και στους τρόπους δράσεις για την αντιμετώπισή τους.
1. Οι μετακινήσεις των μαθητών. Παρόλο που κατά τη φετινή σχολική χρονιά, η κατάσταση στις μετακινήσεις φαίνεται να έχει ομαλοποιηθεί από τα τέλη του Σεπτέμβρη, υπάρχουν ακόμα μαθητές που δεν έχουν πούλμαν καθώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το δρομολόγιο Αχαρνές – Μεταμόρφωση – Ηράκλειο – Μαρούσι – Γέρακας και το δρομολόγιο Πεντέλη – Βριλήσσια. Παράλληλα, υπάρχουν περιπτώσεις στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια, απ’ όπου έχουν εξαιρεθεί μαθητές και δρομολόγια που χρήζουν επανασχεδιασμού, ως προς τη διέλευσή τους.
2. Κάλυψη των θέσεων των καθηγητών ειδικοτήτων (κατεύθυνσης χορού – θεάτρου). Μόνιμο πρόβλημα των Καλλιτεχνικών Σχολείων, είναι η απουσία  οργανικών θέσεων για τους καθηγητές ειδικοτήτων στην  κατεύθυνση του χορού και του θεάτρου – κινηματογράφου και πάγιο αίτημα των μαθητών και των γονέων, είναι η κάλυψη αυτών των θέσεων με μόνιμο προσωπικό, ώστε να υπάρχει συνέχεια στο έργο των καθηγητών και να ξεκινάει κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθητών, από την έναρξη του σχολικού έτους. Η πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού είναι ημίμετρο. Ο χρόνος πρόσληψης αβέβαιος, παρόλο που υπήρξαν διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο  Παιδείας, ότι θα υπάρχουν καθηγητές ειδικοτήτων από τις αρχές Οκτωβρίου.
3. Σίτιση των μαθητών. Ανάγκη για ενεργοποίηση της σίτισης των μαθητών, έστω και με ελαφρύ γεύμα, καθώς το σχολείο μας δεν διαθέτει εστιατόριο.
4. Ελλιπής καθαριότητα του σχολείου, το οποίο έχει μείνει με μια μόνο καθαρίστρια, ενώ αναμένεται να αποστείλει ο Δήμος Παλλήνης – Γέρακα, δεύτερο άτομο.
5. Κτηριακά κ.α. προβλήματα: Ενημερώθηκαν οι νέοι γονείς για τα κτηριακά προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος (κακοτεχνίες, ανάγκη αντικατάστασης του δαπέδου της αίθουσας χορού, ανάγκη τοποθέτησης ερμαρίων για τους μαθητές κ.α.).
6. Ελλιπής ενημέρωση από το σχολείο. Διαπιστώθηκαν προβλήματα στην ενημέρωση από τη διεύθυνση του σχολείου, που οφείλονται στην απουσία γραμματειακής υποστήριξης αλλά και στη μείωση του μόνιμου προσωπικού (συνταξιοδοτήσεις καθηγητών, μείωση θέσεων υποδιευθυντών κ.α.). Δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα η συνάντηση για την ενημέρωση των γονέων της Α’ Γυμνασίου από τη Διεύθυνση και το Σχολικό Συμβούλιο.
7. Προγραμματιζόμενες δράσεις του Συλλόγου: το Δ.Σ. παρουσίασε τις προτάσεις του για δράσεις κατά τη φετινή σχολική χρονιά, όπως: 1) Διοργάνωση Ημερίδων για την καλλιτεχνική παιδεία και για το χορό, 2) συμμετοχή στο γλέντι αλληλεγγύης για την πραγματοποίηση της καθιερωμένης εκδρομής των μαθητών της Γ’ Λυκείου αλλά και της γιορτής αποφοίτησης, 3) ενέργειες για την τοποθέτηση ερμαρίων για τους μαθητές, 4) συμμετοχή στις διεκδικήσεις με τους άλλους Συλλόγους Γονέων της Αττικής αλλά και με την Πανελλήνια Ένωση Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων.
Ο διάλογος ήταν πλούσιος και εποικοδομητικός και η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τα εξής:
1. Κανένας μαθητής να μη μείνει χωρίς πούλμαν. Να συνεχιστούν οι πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς για την κάλυψη όλων των δρομολογίων για τους μαθητές του σχολείου και να εξορθολογιστούν τα ήδη εκτελούμενα δρομολόγια. Να συσταθεί ομάδα γονέων που θα ασχοληθεί με το θέμα των δρομολογίων σε συνεργασία με το γραφείο κίνησης του σχολείου.
2. Άμεση κάλυψη των θέσεων των καθηγητών ειδικοτήτων χορού και θεάτρου. Συμμετέχουμε στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις έξω από το Υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015.
3. Δωρεάν σίτιση. Απαιτούμε από το Δήμο Παλλήνης – Γέρακα, τη δωρεάν προβλεπόμενη σίτιση, για όλους τους μαθητές.
4. Άμεση αντικατάσταση του δαπέδου της αίθουσας του χορού, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και χωρίς μεσοβέζικες λύσεις.
5. Άμεση διενέργεια ενημερωτικής συνάντησης της Διεύθυνσης του Σχολείου και του Σχολικού Συμβουλίου, με τους γονείς της Α’ Γυμνασίου.
6. Διοργάνωση από το Σύλλογό μας, Ημερίδων με θέμα την Καλλιτεχνική Παιδεία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου