10.9.15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΏΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Πανελλήνια Ένωση
Γονέων Μουσικών  και Καλλιτεχνικών Σχολείων
www.mousikart.gr

Δε θα γίνουμε θεατές στην επίθεση στα
μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας!

Αγαπητοί γονείς
            Μια ακόμη σχολική χρονιά αρχίζει με συσσωρευμένα προβλήματα, αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και της συνεχιζόμενης επίθεσης, όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια.
Η νέα χρονιά βρίσκει τα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση από την περσινή, τους γονείς και τις περισσότερες οικογένειες σε δυσχερή θέση να στενάζουν κάτω από το βάρος της ανεργίας, της φτώχιας, της φοροληστείας που συνεχώς μεγαλώνει, με νέα μέτρα και νέα μνημόνια.
Τα σχολεία μας ανοίγουν ξανά με το πρόβλημα της μεταφοράς άλυτο, με λιγότερους εκπαιδευτικούς, τα εβδομαδιαία κενά σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τις 500 ώρες στα μουσικά μαθήματα έχουμε και σχολεία με μόνο 4 καθηγητές με οργανική θέση και περιμένουν αναπληρωτές, με λιγότερα χρήματα και υπερχρεωμένες σχολικές επιτροπές, με σχολεία που έχουν σοβαρά κτιριακά προβλήματα, με τον κατάλογο των προβλημάτων να μεγαλώνει κάθε μέρα που περνάει.
-          Για ακόμη μια χρονιά, προβλέπεται να ζήσουμε συμπτύξεις τμημάτων, μαθητές να περιφέρονται από τάξη σε τάξη περιμένοντάς  τον καθηγητή τους να διοριστεί.
-          Για ακόμη μια χρονιά τα σχολεία θα μείνουν χωρίς χρήματα, για τα απολύτως αναγκαία, αφού η 3η δόση για τα λειτουργικά έξοδα δεν έχει καν αποσταλεί.
-          Για ακόμη μια χρονιά χιλιάδες παιδιά θα στεγαστούν σε ακατάλληλα και επικίνδυνα σχολικά κτήρια, αφού το κονδύλι για τις επισκευές έφτασε στους Δήμους μόλις στις 3 Σεπτέμβρη.
-          Για ακόμη μια χρονιά, η μεταφορά χιλιάδων μαθητών αντιμετωπίζεται με πρόχειρες λύσεις και κάτω από την πίεση του κινήματος κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή (9 Σεπ 2015) εκδίδεται ΚΥΑ που επιτρέπει τη μεταφορά των μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών με δημόσια σύμβαση. 
-          Για ακόμη μια χρονιά θα υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που υποσιτίζονται και λιποθυμούν από την πείνα πάνω στα θρανία και η κυβέρνηση να επαίρεται πως ψήφισε το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση που δεν αφορά παρά ένα ελάχιστο αριθμό εξαθλιωμένων. Από την άλλη ανοίγει διάπλατα τις πόρτες σε ΜΚΟ, φιλάνθρωπους επιχειρηματίες να πετάξουν ένα ψίχουλό - αλλοιωμένο πολλές φορές - σε αυτούς που τους τσάκισαν με τα μέτρα τους το προηγούμενο διάστημα.
-          Για ακόμη μια χρονιά οι γονείς θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν μέρος του κόστους λειτουργίας των σχολείων.

Ελπίδα υπάρχει εκεί που ο λαός στέκεται στα πόδια του και
δεν περιμένει λύσεις από σωτήρες!
Αγαπητοί γονείς     
Στη δύσκολη σημερινή κατάσταση, μόνο η οργανωμένη πάλη και αντίσταση μπορεί να βάλει φραγμό στη σαρωτική επίθεση που έρχεται και να ανοίξει ο δρόμος για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας.
Τα τελευταία χρόνια η πείρα μας  δίδαξε ότι μόνο με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας, κάθε χρόνο τα ίδια: χωρίς λεωφορεία – καθηγητές- σίτιση- κτιριακά κλπ. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι αγώνες η μεταφορά με δημόσια σύμβαση και η σίτιση θα είχαν χαθεί από χρόνια, οι καθηγητές  δεν θα έρχονταν ποτέ και πιθανόν πολλά από τα σχολεία μας θα είχαν κλείσει. Η απογοήτευσή, η αναμονή, οι ψεύτικες ελπίδες, η ανάθεση και η προσμονή λύσης από νέους σωτήρες, οδηγούν μόνο σε νέες υποχωρήσεις και νέες απώλειες.
Η μέχρι τώρα πείρα μας έδειξε πόσο δίκιο είχαμε σαν Πανελλήνια ένωση , που κόντρα σε αυτούς που μας έλεγαν να περιμένουμε για το «νέο που........έρχεται», επιμέναμε να έχουμε  σαν κριτήριο πάλης και διεκδίκησης τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα των παιδιών μας.
Σήμερα η απάντηση του κάθε συλλόγου στα παλιά και νέα μέτρα που έρχονται πρέπει να είναι άμεση με οργάνωση του αγώνα παντού.
Καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία!
Όσο γίνεται πιο γρήγορα να προχωρήσουν στην καταγραφή των ζητημάτων, με τις ιδιαιτερότητες που αυτά παρουσιάζονται ανά περιοχή, να σχεδιάσουν την δράση τους για το επόμενο διάστημα, να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση ενημέρωση γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών.
Να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να συμβάλουν ώστε κάθε σχολείο, κάθε γειτονιά να γίνουν μετερίζι αυτού του αγώνα, ενάντια στην εφαρμογή των μέτρων που τσακίζουν τη ζωή τη δικιά μας και των παιδιών μας.
Να πάρουν άμεσα μέτρα οργάνωσης της πάλης, με άμεση συνεδρίαση των ΔΣ, με γενικές συνελεύσεις, με ενημέρωση μαζικών φορέων, σωματείων, συλλόγων διοργανώνοντας συγκεντρώσεις  παραστάσεις, διαμαρτυρίες.

.....σηκώνουμε τείχος αλληλεγγύης για την προστασία και επιβίωση των λαϊκών οικογενειών
           
            Καλούμε τους γονείς μέσα από τα συλλογικά τους όργανα, σε κάθε σχολείο, να οργανώσουν άμεσα τη δράση τους για να ορθωθεί τείχος λαϊκής αλληλεγγύης και αντιμετώπισης των καταστρεπτικών συνεπειών της κρίσης και των συνεχιζόμενων μνημονίων, στη λαϊκή οικογένεια, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μετρά και πρωτοβουλίες για να στηρίξουν αυτή τη δράση.   
Ο κάθε Σύλλογος να γίνει το αποκούμπι της οικογένειας που δοκιμάζεται, να υπερασπιστεί το δικαίωμα όλων των παιδιών στη δωρεάν εκπαίδευση, να γίνει πολέμιος της λογικής «βάζω το χέρι στη τσέπη για να σωθεί το σχολείο» ή του «ο σώζων εαυτό σωθήτω», να στηρίξει και να οργανώσει τον αγώνα για να προστατευτεί η λαϊκή οικογένεια, να γίνει παράδειγμα συλλογικού αγώνα.

 ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:
ü  Να διασφαλιστεί άμεσα η δωρεάν μεταφορά με δημόσια σύμβαση όλων των μαθητών προς και από τα σχολεία τους ,δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών με τα ΜΜΜ.
ü  Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς
ü  Να εξασφαλιστεί ποιοτική σίτιση σε όλα τα σχολεία.
ü  20 μαθητές ανά τμήμα, όχι στα 27αρια και 30αρια τμήματα, όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων. 
ü  Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών μονάδων, να αποσταλεί άμεσα η 3η δόση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
ü  Διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις πρώην ΔΕΚΟ. Ρύθμιση για αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.
ü  Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές. Κατάργηση του ΦΠΑ για τα φροντιστήρια και τα είδη πρώτης ανάγκης για τις λαϊκές οικογένειες.
ü  Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λπ. Αγορά όλων των ξενόγλωσσων βιβλίων.
ü  Δωρεάν ιατρικοφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από φορέα ασφάλισης. Να εξασφαλιστούν κινητές μονάδες υγείας, για τον εμβολιασμό όλων των μαθητών και τα πιστοποιητικά υγείας.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου