17.1.15

ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί  γονείς  του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα,

Θα ήθελα να στείλω  ένα γράμμα προς όλους με αφορμή τις φετινές εκλογές στο Σύλλογό μας.

Εδώ δεν υπάρχει η πρόθεση για ψηφοθηρία. Με το γράμμα αυτό επιθυμώ  να σας  μεταφέρω τη σημαντικότητα της συμμετοχής, σε αντίθεσή με την επιλογή της απάθειας και της αποχής.

Θέλω να σκεφτείτε, ότι αυτό που  δεν μας αρέσει, μπορΟΥΜΕ  να το αλλάξουμε.

 Ότι δεν υπάρχουν μάντεις-εθελοντές που θα υλοποιήσουν τις ιδέες και τις ανάγκες των παιδιών μας, όπως τις αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς.

 Ότι όταν απέχουμε , άλλοι κάνουν αυτό που δεν μας  αντιπροσωπεύει.

 Ότι , επίσης, απέχοντας, διευκολύνουμε  το έργο της καταστροφής και της διάλυσης, εκείνων που θέλουν αυτό το σχολείο του Πολιτισμού και της Ανθρωπιάς, να μετατραπεί σε «Ακαδημία Ελίτ» για τους έχοντες γεμάτο πορτοφόλι!

Κεντρική ιδέα θα πρέπει να είναι η αγάπη, για τα παιδιά μας φυσικά και για το σπάνιο σχολείο που φοιτούν!

Αν αυτή την Κυριακή, επιλέξουμε την αδράνεια -γιατί έχουμε  τους λόγους μας-ή προτιμήσουμε  να πάμε  για καφέ στη λιακάδα, ή απλά ξεχαστούμε, ή πούμε  «άστους  με τα συνδικαλιστικά τους, τους  βαρέθηκα» (λες και οι σύλλογοι είναι  κτήματα κάποιων, λες και οι σύλλογοι δεν υπηρετούν το σχολείο το ίδιο), απλά αφήνουμε  το πηδάλιο στην τύχη του.

Δεν ξέρω αν θα το κάναμε  για τη δουλειά μας,  το σπίτι μας, ή το αυτοκίνητό μας: να αφήσουμε  το τιμόνι….

Κάθε διετία, γίνονται εκλογές στους Συλλόγους γονέων . Κάθε διετία, κάποιοι παλιοί, συνεχίζουν πεισματικά, πολλοί νέοι μπαίνουν κι αυτοί στη δουλειά για το σχολείο. Ακούγονται οι χαρακτηρισμοί περί κομματικής καθοδήγησης. Πολύ συνηθισμένη λάσπη αυτή, την έχουμε ακούσει και από τους πολιτικούς , όταν θέλουν να διαλύσουν το δίκαιο στους αγώνες.

Μα σαν δύσκολο φαίνεται, κάθε διετία να ψηφίζονται άτομα από τον ίδιο κομματικό χώρο και να καθοδηγούν έτσι το Σύλλογο Γονέων. Άλλοι δεν υπάρχουν να βάλουν υποψηφιότητα;

Φαίνεται λοιπόν, ότι οι αποφασισμένοι γονείς για αγώνα, προς όφελος του Δημοσίου και Δωρεάν σχολείου, όλοι προέρχονται από το ίδιο κόμμα(!) Μαγικό και υπερφυσικό αυτό!

Είναι  η εποχή της μεγάλης εκλογολογίας, και συγκυριακά  εμπίπτουμε κι  εμείς  μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Γι’αυτό, τελειώνοντας θέλω να σας επισημάνω  τη σκέψη που εξέφρασε μια υποψήφια στις περσινές εκλογές: «…δεν έχει σημασία αν κάποιος σου είναι συμπαθής ή όχι, στον αγώνα για το σχολείο. Πρέπει να βρεις τον τρόπο να συνεργαστείς για το καλό του»!

Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε επιπλέον ότι: παντού ,στην κοινωνία, στην οικογένεια, στους ερωτευμένους, στο σύλλογο,  είναι σημαντικό  να έχει κανείς ,διαφορές. Σε κάθε συλλογικότητα όμως,  το στοίχημα είναι  να βρεθεί ο κοινός τόπος, που μπορεί η συλλογικότητα αυτή να πατήσει στέρεα, για να δουλέψει προς το όφελος όλων!

ΥΠΟΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ
ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΓΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ
Δεν είναι καιρός για ολιγωρία, γιατί οι δυνάμεις που σε θέλουν άπραχτο, καιροφυλακτούν.
Ευχαριστώ για το χρόνο σου, καλή ψήφο.
Σε περιμένουμε στο σχολείο των παιδιών μας
Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, ώρα 10.30

με εκτίμηση πραγματική
Ολυμπία Αρχοντάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου