22.12.14

ΓΙΟΡΤΕΣ , Γ.Σ. και ΕΚΛΟΓΕΣ

   Αγαπητοί γονείς,
την Κυριακή  14  Δεκεμβρίου 2014 είχε προγραμματιστεί η  δεύτερη Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Δυστυχώς, η προσέλευση των μελών ήταν πλήρως απογοητευτική, καθώς προσήλθαν μόλις 17 γονείς, σε σύνολο 324 μαθητών.
Με αυτό τον αριθμό γονέων (που αντιστοιχούν σε 5 από την  Α΄ Γυμνασίου, 3 από τη Β΄ Γυμνασίου, 2 από τη Γ΄Γυμνασίου, 2 από την Α΄ Λυκείου, και 5 από τη Β΄ Λυκείου), ύστερα από την κοινή διαπίστωση ότι σε καμιά περίπτωση αυτή η συνάντηση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως Γενική Συνέλευση, προχωρήσαμε σε διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο.
Φυσικό ήταν να μας προβληματίσει και να μας λυπήσει έντονα  το γεγονός της μικρής προσέλευσης, παρόλο που είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο, με γραπτό σημείωμα, ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμα και SMS.
Αν θέλουμε να ερμηνεύσουμε αυτή την απουσία συμμετοχής, θα μπορούσαμε να εκθέσουμε διάφορες αιτίες: την κόπωση των μελών, την απόσταση, το ότι ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, ενδεχομένως ότι βρίσκονται πλέον σε καλό δρόμο τα θέματα που μας απασχόλησαν στην αρχή του σχολικού έτους, όπως οι μεταφορές των μαθητών και η έλλειψη καθηγητών;
Όποια εκδοχή και να υιοθετήσει κάποιος, η εικόνα της προηγούμενης Κυριακής, ήταν η πλήρης απαξίωση του ίδιου του Συλλόγου μας, ενός Συλλόγου που δραστηριοποιείται από την ίδρυση του σχολείου εδώ και 10 χρόνια, και που έπαιξε ενεργό ρόλο στην ύπαρξη του ίδιου του Καλλιτεχνικού Σχολείου. Το σχολείο αυτό δεν θα ήταν όπως το γνωρίζουμε, χωρίς τη συνδρομή κάθε φύσης από τους γονείς των μαθητών του, ξεκινώντας  από πιο απλά ζητήματα, μέχρι τις μεταφορές των μαθητών, τις εκδηλώσεις , τον εξοπλισμό!
Το αν θα συνεχίσει να υπάρχει και να δραστηριοποιείται ο Σύλλογος Γονέων, είναι δική σας ευθύνη. Όπως δική σας ευθύνη είναι και αν θα μπορέσει το σχολείο μας να εκπροσωπείται στις Ενώσεις και Ομοσπονδίες Γονέων.
Μπορεί μεν η συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου να επιτευχθεί με την εκλογική διαδικασία, έστω και με μικρή συμμετοχή γονέων, ωστόσο, η εκπροσώπηση στην Ένωση Γονέων, δεν θα είναι πλέον δυνατή καθώς στις εκλογές θα πρέπει να συμμετέχουν γονείς του ενός τρίτου των μαθητών της κάθε σχολικής μονάδας .
Αγαπητοί γονείς, ότι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, το πετύχαμε χάρη στην κοινή μας δράση με την Ένωση και την Ομοσπονδία Γονέων. Η απουσία μας από την Ένωση σημαίνει απομόνωση από τις κοινές μας διεκδικήσεις, με πρωταρχικό αίτημα την δωρεάν παιδεία και τις δωρεάν μετακινήσεις των μαθητών με σχολικά λεωφορεία.

Σας προσκαλούμε σε επόμενη Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και διεξαγωγή εκλογών, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015.
Σχετικά με τις αιτήσεις υποψηφιότητας για τις εκλογές, σας ενημερώνουμε ότι μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί: 7 υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο, 4 υποψηφιότητες για την Εξελεγκτική Επιτροπή, και 2 για τις Ενώσεις Γονέων. Επειδή πάντα υπάρχει το ζήτημα αλλαγών, παραιτήσεων, μετεγγραφών ή αποφοίτησης μαθητών, απαιτούνται περισσότερες υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο, και τουλάχιστον άλλες δύο υποψηφιότητες για τις Ενώσεις Γονέων. Άλλωστε είναι καλό για τον ίδιο το Σύλλογο, να υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε περισσότερα άτομα. Αποφασίσαμε την παράταση στην υποβολή υποψηφιοτήτων μέχρι τη μέρα της Συνέλευσης και των Εκλογών.
Η διαδικασία που προτείνουμε να ακολουθηθεί είναι η εξής:
Το πρωί της Κυριακής 18 Ιανουαρίου 2015, να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση με αντικείμενο:
·         Απολογισμό των δράσεων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και οικονομικό απολογισμό.
·         Υποβολή υποψηφιοτήτων και παρουσίαση υποψηφίων.
·         Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή των εκλογών.
Με τη λήξη της συνέλευσης να τυπωθούν τα ψηφοδέλτια και τις απογευματινές ώρες να πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία.
Η συμμετοχή σας είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη καθώς από αυτή θα κριθεί η ύπαρξη ή μη του Συλλόγου και η συμμετοχή του στις κοινές δράσεις με την Ένωση Γονέων Παλλήνης , με την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων καθώς και με την Πανελλήνια Ένωση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων . Δυνατότητα άλλης αναβολής δεν υπάρχει, μετά την αποτυχία διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης τον Δεκέμβριο.

Υ.Γ. Προς τους γονείς μαθητών της Γ΄ Λυκείου: Φέτος αποχαιρετούμε τους μαθητές –παιδιά σας, και εκείνα αποχαιρετούν το σχολείο τους. Μετά την αποφοίτηση, ούτε το σχολείο παύει να υπάρχει, ούτε η σχέση που έχουν αναπτύξει τα παιδιά με αυτό, όπως έχει αποδειχτεί στην πράξη με  τη συνεχή επαφή των αποφοίτων στις εκδηλώσεις μας μα και με την ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα. Σας προσκαλούμε να έρθετε να ψηφίσετε και να λάβετε μέρος στην εκλογική διαδικασία, γιατί το σχολείο και ο Σύλλογος Γονέων είστε και εσείς. Άλλωστε, δύο κεντρικές δράσεις του Συλλόγου μας, παραμένουν, τόσο η εκδήλωση «Κανείς δεν μένει πίσω» για την ενίσχυση της πενθήμερης εκδρομής της Γ’ Λυκείου, όσο και η γιορτή της αποφοίτησης στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Με εκτίμηση και την ελπίδα για συμμετοχή και ενεργοποίηση για το αγαπημένο σχολείο των παιδιών μας
καθώς και θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και ένα Νέο Ετος γεμάτο Υγεία, Χαρά και Φως!


Για το απερχόμενο δ.σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου