6.11.14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχώρησαν τη Δευτέρα 3/11 πάνω από 800 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με καταλήψεις και πορείες ενάντια στο έκτρωμα που το ονομάζουνε «Νέο Λύκειο».
Στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής επίσης πάρα πολλά σχολεία συμμετέχουν ενεργά σε αυτές τις κινητοποιήσεις όπως και τα Μουσικά Σχολεία μαζί με το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα.
Αυτόν τον αγώνα χρειάζεται να τον στηρίξουμε όλοι, σε ευθεία αντιπαράθεση με την επικράτηση του πιο αηδιαστικού μηχανισμού καταστολής , αυταρχισμού και τρομοκρατίας.
Σε αντιπαράθεση με  εισαγγελείς που δίνουν  εντολή στα αστυνομικά τμήματα να σχηματίσουν δικογραφίες και να γίνουν συλλήψεις για τις καταλήψεις των σχολείων.
Γνωρίζουμε ότι η  ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων ειναι πάγια πρακτική που κορυφώθηκε με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (1999) με την οποία σύρθηκαν στα δικαστήρια εκατοντάδες μαθητές που κινητοποιήθηκαν ενάντια στη μεταρρύθμιση Αρσένη αλλά και μεταγενέστερα.
Δεν «τσιμπάμε» στον κοινωνικό αυτοματισμό γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι:
Το «Νέο Λύκειο» από τη μια επιδιώκει τον μαζικό διωγμό των πιο φτωχών μαθητών απο το σχολείο γενικώς ή προς την μεταγυμνασιακή κατάρτιση και την μαθητεία-τζάμπα εργασία για τον εργοδότη και από την άλλη,την διαμόρφωση  όσων αντέξουνε, σε έμψυχο χειραγωγημένο επιστημονικό-εργατικό δυναμικό με τις κατάλληλες για το την Αγορά, δεξιότητες και βέβαια με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Καλούμε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να μην υποταχτούν σε αυτούς που μας θέλουν σκυφτούς και φοβισμένους , ώστε να μπορούν να καταστρέφουν ανενόχλητοι το μέλλον μας!
Καλούμε σε συντονισμό όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σ’ένα αγώνα διαρκείας ενάντια στο «Νέο Λύκειο» , την Τράπεζα Θεμάτων αλλά και τα Κέντρα που επιχειρούν να καταστρέψουν την παιδεία των αυριανών πολιτών και ψηφοφόρων!
Σε συνεργασία με τους καθηγητές (Έ ΕΛΜΕ) ανοίγουμε την συζήτηση για το νέο «νέο λύκειο».
Καλούμε στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης 6-11-14 στις 12.00, σαν πρώτο βήμα, για :
·         Οριστική λύση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών
·         Κάλυψη όλων των κενών σε καθηγητές
·         Όχι στο σχολειο της αγοράς, της κατάρτισης –της τυποποιημένης γνώσης-ανατροπή του «Νέου Λυκείου» και της Τράπεζας Θεμάτων.
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους καθηγητές και συλλογική σύμβαση εργασίας για κάθε νέο που μπαίνει στην αγορά εργασίας.
·         Αύξηση δαπανών για την εκπαίδευση
·         Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο- Κατάργηση του myschool -Κατάργηση του νόμου 4186/13

  Εισαγγελείς δίνουν  εντολή στα αστυνομικά τμήματα να σχηματίσουν δικογραφίες και να γίνουν συλλήψεις για τις καταλήψεις των σχολείων.
   Η εμφάνιση του μαθητικού ξεσηκωμού ειναι μια απειλή για το κράτος και το κεφάλαιο. Οι ιθύνοντες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η νέα γενιά δεν έχει γνωρίσει ούτε ήττες ούτε απογοητεύσεις και για αυτό μπορεί να ξεσηκωθεί. Έτσι καταφεύγουν σε κατασταλτικά προληπτικά μέτρα . Επιχειρούν να διαλύσουν κάθε αντίδραση και να καλλιεργήσουν το φόβο,την παθητικότητα, τον ατομικισμό. Ο ξεσηκωμός των μαθητών των γυμνασίων  και των λυκείων οφείλεται κατα κύριο  λόγο στην ασφυξία που αισθάνονται από τον εγκλωβισμό τους σε ενα καθολικό αδιέξοδο. Εντατικοποίηση, κατηγοριοποίηση και αποκλεισμός των ασθενέστερων, συνθέτουν την εικόνα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα τελευταία χρόνια. Η αιτία του ξεσηκωμού ειναι βαθιά αλλά στην τρέχουσα συγκυρία οι μαθητές συσπειρώνονται και ενοποιούνται κάτω απο το σύνθημα “ κατω το ΝέοΛύκειο”!


Για το δ.σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου