18.10.14

ΖΗΤΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς,
την ώρα που στο σχολείο μας και σε άλλα πολλά σε όλη την Ελλάδα, η μετακίνηση των μαθητών θα έπρεπε να είναι λυμένη από την αρχή του Σεπτέμβρη, τώρα στα μέσα του Οκτώβρη, αναμετρούμε τις πληγές μας....
Έχουμε έξη δρομολόγια στο δρόμο και δύο ταξί  μακρινών περιοχών της Αττικής από Δευτέρα 20-10-14.Καλύπτονται κάπου πάνω από το μισό των μαθητών, μα τα πιο πολλά από αυτά είναι γεμάτα προβλήματα, γενικού και ειδικού σχεδιασμού.
Κάποιες άλλες χρονιές θα λέγαμε "είναι δουλειά της Πολιτείας, ας την κάνει εκείνη"...
Εδώ όμως, και κοιτώντας τον χάρτη, έχουμε μαθητές από τόσο μακριά από το σχολείο μας,που κάνουν καθημερινά θυσίες  κάθε είδους αυτοί και οι οικογένειές τους, που δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξουν ακόμα....
Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί και και ό,τι δεν μπορεί.
Οι καθηγήτριες Μ.Πλιάκου και Ε.Κοντογούλα έχουν επενδύσει ώρες και ώρες για να καταφέρουν να περάσουν στο παραφορτωμένο myschool τα στοιχεία που ζήτησε η Πολιτεία των μαθητών για τις φετινές συμβάσεις.Εμείς διαπιστώνουμε ότι είναι σαν μην έλαβαν σχεδόν τίποτα υπόψη τους.... Αυτή η ευθύνη εξακολουθεί και τώρα, μέσα στο διδακτικό ωράριο, ενόσω οι παρατηρήσεις και τα παράπονα για το αυτονόητο πέφτουν βροχή.
Σταθήκαμε δίπλα τους και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις. 
Αυτή τη στιγμή,όντες καθημερινά μέσα στο πρόβλημα και στο σχολείο σε κάθε νέο ζήτημα, ζητούμε δύο πράγματα, από το γονιό που έχει κάποιο απόθεμα-ψυχικό, σωματικό,υλικό :
  1. Αν διαθέτει μια μέρα ένα τετράωρο (10.00 με 14.00) να βοηθήσει στο άτυπο γραφείο κίνησης και να ξεκουράσει την καθημερινή παρουσία και των μελών του δ.σ.και των καθηγητριών που καλά καλά δεν μπορούν να εκτελέσουν το διδακτικό τους έργο. Και
  2. Χρειαζόμαστε χάρτες. Ναι, χάρτες για να βοηθήσουμε στο σχεδιασμό που προφανώς πρέπει να γίνει από την αρχή. Σκεφτήκαμε να εκτυπώσουμε εμείς ένα μεγάλο μέγεθος για να καρφιτσώσουμε απάνω τις 330 διευθύνσεις για να δούμε τις αρτηρίες που θα εξυπηρετούσαν . Είτε να βρούμε κάποιο μεγάλο οδικό τουριστικό χάρτη της Αττικής... Δεχόμαστε από τους γραφίστες μας ότι μπορούν, και από εκείνο τον βιβλιοπώλη γονιό που δεν γνωρίζουμε ό,τι μπορεί επίσης.
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.
Θα ακολουθήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο, αναλυτικότερη ενημέρωση για τα δρομολόγια και το πρόγραμμα της επόμενης βδομάδας, μέσα στην οποία θα έχουμε δ.σ. τη Δευτέρα και συνάντηση με τους γονείς της α γυμνασίου την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου