25.9.14

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

                                                 Αγαπητοί γονείς ,
μετά την συνεδρίαση του δ.σ., πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προχωρήσαμε σε έγγραφη ενημέρωση των γονιών την πρώτη μέρα του σχολείου (11/9),
ακολούθησε η οργάνωση της πολύ πετυχημένης σύσκεψης των γονιών της α’ γυμνασίου (14/9) όπου έγινε μια προσπάθεια αλληλοενημέρωσης και οργάνωσης της αλληλέγγυας στάσης των νέων μελών του συλλόγου στη καθημερινή μεταφορά των μαθητών, από και προς το σχολείο.

  Με βάση την σύσκεψη, έγινε αίτημα στον Δήμο να παρέμβει στον ΟΑΣΑ ώστε να πυκνώσουν τα πρωινά και μεσημεριανά δρομολόγια των λεωφορείων 302 και,306 (που έχουν αφετηρία στην στάση του μετρό Δουκ. Πλακεντίας) μέχρι να αρχίσει η λειτουργία των πούλμαν.

  Για το ίδιο θέμα ζητήθηκε από την Περιφέρεια να παρέμβει για την δωρεάν μετακίνηση των μαθητών σε αυτή τη μικρή μεταβατική περίοδο που ζούμε.
                                                     
    Παράλληλα διαμορφώσαμε  την πρόταση για τα δρομολόγια των πούλμαν, μαζί με τις καθηγήτριες που το έχουν αναλάβει, ώστε να μπορούνε όλοι οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιούν, η οποία και απεστάλη στην Περιφέρεια (14/9).
    
  Συντονίζουμε τις ενέργειές μας με όλα τα Μουσικά σχολεία της Αττικής και στη συνάντηση με την Περιφέρεια (19/9) τονίσαμε ότι δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στη μπαλωματική,  αλλά να δοθεί μια συνολική και ολοκληρωμένη λύση ώστε να αρχίζει η σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα όσον αφορά στην μεταφορά μαθητών με πούλμαν. Ταυτόχρονα προσπαθούμε να συντονιστούμε και με τα σχολεία της Ανατολικής Αττικής που έχουν το ίδιο πρόβλημα για μαζικότερη και δυναμικότερη πίεση.

 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ,  ΚΥΡΙΑΚΗ 28/9 ΣΤΙΣ 17.00  Εκτιμώντας ότι η σωστή λειτουργία του συλλόγου δεν εξαρτάται μόνο από τις μεταφορές, προχωρούμε στην Γενική μας Συνέλευση με θέμα το σύνολο των θεμάτων  στην εκπαίδευση και βέβαια στο σχολείο μας.

  Οι ελλείψεις σε καθηγητές ειδικότητας, η τραγική έλλειψη σχολικής στέγης, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, η σίτιση, το νέο λύκειο (των συνεχών εξετάσεων, της υποβάθμισης της παιδείας σε όφελος των ‘’δεξιοτήτων’’) κ.λ.π. είναι προβλήματα του συνόλου των δημοσίων σχολείων στη χώρα μας κι εμείς δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα. 
     
  Η αξία της συλλογικής προσπάθειας και κατ’επέκταση του συλλόγου μας πρέπει να σφραγίζει τη διαδρομή  μας.

  Καθήκον μας δεν είναι η απομόνωση ενός ‘’ξεχωριστού’’σχολείου αλλά η ώσμωση με τους αγώνες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, συντονισμένοι με όλα τα σχολεία.


ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ -ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ-ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ.  

                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου