5.5.14

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Πανελλήνια Ένωση
Γονέων Μουσικών  και Καλλιτεχνικών Σχολείων                               Αθήνα, 30-4-2014 www.mousikart.gr                                                              Αρ. Πρωτ.: 15

                                                            ΠΡΟΣ: Όπως πίνακας αποδεκτών
                                                            ΚΟΙΝ:ΑΣΓΜΕ

Θέμα: Διαμαρτυρία για τις μεταφορές στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

    
Την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014  πραγματοποιήθηκε συνάντηση, εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων των Μουσικών Σχολείων της Αττικής και του Καλλιτεχνικού σχολείου του Γέρακα, οι οποίοι αποτελούν και μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και εκπροσώπων της  ΑΣΓΜΕ (Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας),στα Γραφεία της ΑΣΓΜΕ  Βερανζέρου  22.

Αφού συζητήσαμε για την εξέλιξη των οξυμένων προβλημάτων πού αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας και ιδιαίτερα για το πρόβλημα των μεταφορών αποφασίσαμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων,  με νέα διήμερη κινητοποίηση των Μουσικών και του Καλλιτεχνικού σχολείου της Αττικής την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Μαΐου.
   
Συγκεκριμένα  αποφασίσαμε:

Την Τετάρτη 7 Μάιου να απαιτήσουμε συνάντηση με τον υπουργό παιδείας, ώστε να δώσει απαντήσεις  στο πρόβλημα  πού για άλλη μία φορά καταθέτουμε.
Να  πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση, και μουσική διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη 8 Μαΐου στις 12.00 σε συνεργασία με την ΑΣΓΜΕ, και συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών.

Στην παρούσα χρονική στιγμή λόγω της οξύτητας του προβλήματος θα αναφερθούμε μόνο στο πρόβλημα των μεταφορών.

Συνδέουμε την ύπαρξη των σχολείων με την λύση του προβλήματος της Μεταφοράς.
  • Οι μετακινήσεις των μαθητών -επειδή τα σχολεία αυτά είναι διαδημοτικά-είναι μεγάλες πχ στο Καλλιτεχνικό του Γέρακα σπουδάζουν παιδιά από όλη την Αττική αλλά και στα Μουσικά υπάρχουν περιπτώσεις που οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο σε περισσότερες από 30 περιοχές- δήμους  διανύοντας καθημερινά τεράστιες αποστάσεις. Έτσι απαιτείται η μετεπιβίβαση των παιδιών σε περισσότερα από ένα μέσο Δημόσιας συγκοινωνίας όπου σε πολλές περιπτώσεις είναι δύο με τρία (το σύνηθες) αλλά και σε κάποιες τέσσερα.
  • Το ωράριο είναι επιβαρυμένο λόγω των επιπλέον ωρών των μουσικών μαθημάτων (είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα σχολεία αφού διαρκεί μέχρι τις 15.15) με ό,τι αυτό συνεπάγεται και σε βάρος βιβλίων στις πλάτες των μαθητών.
  • Τα παιδιά των Μουσικών,  εκτός από τις τσάντες έχουν την υποχρέωση να κουβαλούν και το όργανο επιλογής τους, κάτι που συμβαίνει δύο με τρείς φορές προγραμματισμένα αλλά και παραπάνω ίσως σε περιόδους εκδηλώσεων.
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:υπάρχει η παράμετρος της ηλικίας ιδιαίτερα για τα παιδιά του Γυμνασίου . Να μην ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε για παιδιά δεκατριών ετών!
  • Είναι, επομένως, πρακτικά αδύνατο να μετακινηθούν οι μαθητές των Μουσικών, και των  Καλλιτεχνικών σχολείων με τις Δημόσιες συγκοινωνίες.
  • Πιστεύουμε ότι η υλοποίηση της ΚΥΑ αφενός μεν θα συρρικνώσει αυτά τα σχολεία  και αφετέρου φοβόμαστε για την ασφάλεια των παιδιών μας και σας καθιστούμε υπεύθυνους διότι  θεωρούμε ότι θα είστε ηθικοί αυτουργοί οποιουδήποτε τραυματισμού  ή άλλης εγκληματικής ενέργειας συμβεί σε βάρος ανήλικων παιδιών.
Ζητάμε την κατάργηση της ΚΥΑ, όπως σήμερα ισχύει, και την μίσθωση λεωφορείων χωρίς χιλιομετρικές δεσμεύσεις για όλα τα σχολεία.

Συνημμένα υποβάλλουμε την σχετική με το θέμα σχεδόν ομόφωνη απόφαση –μία λευκή ψήφος- του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής όπου στην 11η συνεδρίασή του με την υπ΄ αριθμ. 147/2014 απόφαση, αποφασίζει την δωρεάν μεταφορά του συνόλου των μαθητών  Μουσικών και Καλλιτεχνικών γυμνασίων και λυκείων της Αττικής και δίδει εντολή για την έκδοση σχετικής διαπιστωτικής πράξης.

Κάθε χρόνο μετέχουμε στο ίδιο θέατρο του παραλόγου, να επαναφέρουμε κάθε φορά τα ίδια αιτήματα και αντί να δρομολογούνται σταδιακά οι λύσεις τους, αντίθετα αυτά να διογκώνονται και να επιδεινώνονται. Απαιτούμε αυτός ο εμπαιγμός να σταματήσει και να δοθούν άμεσα λύσεις στα χρόνια προβλήματα λειτουργίας των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων.

Σας απευθύνουμε για μια ακόμη φορά έκκληση: Σταματήστε να απαξιώνετε τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία. Δώστε τους τη δυνατότητα να μας προσφέρουν μια αχτίδα ελπίδας και μια νότα αισιοδοξίας στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας. Η διαιώνιση της υπάρχουσας κατάστασης μέσω απατηλών υποσχέσεων δεν ωφελεί πλέον. Αντίθετα, ενισχύει τα αισθήματα απογοήτευσης και οργής και των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους.

Κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει από την ηγεσία του Υπουργείου συνάντηση για να εκθέσουμε και προφορικά τις απόψεις μας. Το ζητάμε για άλλη μία φορά.
     

                                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                                                        
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          
Παπαδούλης Κωνσταντίνος                                        Κουφαλάκος Παναγιώτης
6973356992  mail  1kpap@otenet.gr                  6972006221  mail  koyf@deyakal.gr


Πίνακας Αποδεκτών Κοινοποίησης :
1.         Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κο  Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο
2.         Υφυπουργό Κο Συμεών Κεδίκογλου
3.         Υπουργό εσωτερικών, Κο Μιχελάκη Γιάννη
4.         Υφυπουργό εσωτερικών, Κο Γρηγοράκο Λεωνίδα
5.         Καλλιτεχνική Επιτροπή Μουσικών Σχολείων

6.         ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου