11.5.14

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ / ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Δε 12/5/14

        Αγαπητοί γονείς , αγαπητοί καθηγητές,                                                    
    Την Πέμπτη 8-5-14 πραγματοποιήσαμε την κινητοποίηση στο Υπ.Εσωτερικών με επείγον θέμα τις μεταφορές των μαθητών του σχολείου μας.Ήμασταν με τα Μουσικά Σχολεία της Αττικής , την Πανελλήνια Ένωση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καθώς και με τη στήριξη των τοπικών ΕΛΜΕ με τρίωρες στάσεις για να διευκολύνουν την προσέλευση μαθητών και καθηγητών.
   Μαζεύουμε υπογραφές για να πιέσουμε στη συνέχεια στις υπόλοιπες φάσεις των προσπαθειών μας προς αυτή την κατεύθυνση.
   Την Τρίτη θα έχουμε σύσκεψη με το Υπ.Εσωτερικών και με τους εκπροσώπους των σχολείων μας. Επίσης την ίδια μέρα, θα κάνουμε παράσταση στην Καλλ.Επιτροπή για να ενημερώσουμε μα και συμπορευτούμε στην κατεύθυνση επίλυσης των θεμάτων που απασχολεί τη Σχολική μας Κοινότητα. Τέλος,την ίδια μέρα, με το συντονιστικό της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και την ΑΣΓΜΕ θα σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα με το διευρυμένο μέτωπο Μουσικών, Καλλιτεχνικών και λοιπών σχολείων που έχουν μεταφορά με δημόσια σύμβαση (πούλμαν).
   Η παιδεία θέλει αλλαγή στη ρότα που έχει πάρει!
   Γονείς και καθηγητές είμαστε ανάστατοι. Δεν θα ησυχάσουμε αν τα πράγματα δεν μπουν στη θέση τους-μεταφορές με δωρεάν και δημόσια σύμβαση, καθηγητές καλλιτεχνικών μαθημάτων στην ώρα τους, εξετάσεις για τα «πειραματόζωα» της Α’ λυκείου με το προηγούμενο σύστημα!
   Σας κοινοποιούμε πιο κάτω, το κάλεσμα της Ε’ ΕΛΜΕ (΄Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης της περιοχής μας) σε κοινή σύσκεψη, με σκοπό την ενημέρωση και την συντονισμό μας. Αυτό το... Νέο Λύκειο που ετοιμάστηκε για μας, χωρίς εμάς, αφορά όλες τις βαθμίδες Γυμνασίου και Λυκείου-άμεσα ή έμμεσα! Πρέπει όλοι μαζί, σαν μικρές πετρούλες που είμαστε, να σχηματίσουμε γερό τείχος ενάντια στην υποβάθμιση που επιχειρείται!
...................................................................................................................................................................
Ε’ ΕΛΜΕ  ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                       ΠΑΛΛΗΝΗ 7.5.2014
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  Κοινή σύσκεψη  με τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές  στο 1ο ΓΕΛ Παλλήνης  
  • Το Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ καλεί τους συλλόγους γονέων και τα  15μελή μαθητικά συμβούλια, στο 1ο Λύκειο Παλλήνης*, τη Δευτέρα, 12/5,  ώρα 19.00, με θέμα το νέο Λύκειο και ιδιαίτερα τις εξετάσεις των μαθητών της Α’ Λυκείου. Οι εξετάσεις των μαθητών της Α’  Λυκείου,  με θέματα από τράπεζα θεμάτων και ο νέος τρόπος προαγωγής τους, έχουν σκοπό να συρρικνώσουν το  Λύκειο (ΓΕΛ,ΕΠΑΛ) και να πετάξουν έξω από τα  σχολεία χιλιάδες μαθητές.  Οφείλουμε να  αντιδράσουμε, προτού τα παιδιά μας βρεθούν στους δρόμους.

                             Για το Δ.Σ  της Ε’  ΕΛΜΕ
                        Η πρόεδρος                                               Ο γραμματέας
                    Άννα Μπαχτή                                             Λευτέρης Χριστούλας
* 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ   16Ο χλμ Λ.Μαραθώνος  

http://lyk-pallin.att.sch.gr/autosch/joomla15/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου