27.9.13

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα των αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών κατευθύνσεων

Κατά πλειοψηφία, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε να καταθέσει επιστολή υπ' όψιν του Υπουργού Παιδείας για το θέμα των αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου γυμνασίου Γέρακα, επί της οδού Κέας, (δίπλα στο παλιό κτίριο) στον «Κύκλο της Βροχής, την Αναβροχιά».
 
Θα γίνει ενημέρωση για τα θέματα του σχολείου μας και για το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Η παρουσία όλων μας είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΚΟΜΙΚΣ «Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη»

24.9.13

Ψήφισμα της Συνέλευσης του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα


Γέρακας, 17/9/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Φέτος η χρονιά ξεκινά με μεγάλα προβλήματα για τη σχολική κοινότητα: το κλείσιμο πολλών σχολικών μονάδων, τα κενά, η κινητικότητα, οι μετατάξεις και η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, οι απολύσεις του βοηθητικού προσωπικού, η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, η αυθαίρετη διακοπή των μετακινήσεων, το «Νέο -για μια ακόμα φορά- Λύκειο» δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν οδηγούν στην «αναβάθμιση» της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά στη διάλυσή της.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση απαιτεί την κοινή προσπάθεια και τον αγώνα όλων μας. Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, η κοινωνία ολόκληρη, οφείλει να υπερασπιστεί από κοινού το χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης ως αυτονόητο και επιβεβλημένο κοινωνικό αγαθό.
Τα νέα μέτρα φέρνουν το σχολείο δεκαετίες πίσω. Η κοινωνία έχει σήμερα ανάγκη περισσότερο από ποτέ, ένα πραγματικά νέο σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και θα αξιολογεί τη μόρφωση, την τέχνη και τον πολιτισμό ως θεμελιώδεις και αμετακίνητες αξίες/προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων.
Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν, οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών είναι μια επιβεβλημένη αντίδραση απέναντι στην επίθεση που δέχονται από την πολιτική της κυβέρνησης.
Ο χαρακτήρας των κινητοποιήσεων δεν είναι «συντεχνιακός», όπως επικαλείται η κυβέρνηση. Οι εκπαιδευτικοί υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο και την αξιοπρέπειά τους. Υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη ζωή.
Εμείς οι γονείς θέλουμε να είναι σε θέση οι εκπαιδευτικοί να επιτελούν το έργο τους απρόσκοπτα και με αξιοπρέπεια. Στηρίζουμε τον αγώνα τους γιατί τον νιώθουμε και δικό μας αγώνα. 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 
του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα
Δημήτρης Νικολέας

Δημοσιεύεται με πλειοψηφική απόφαση του ΔΣ

23.9.13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ


Mετά τα δρομολόγια 4, 5, 7, 8 και 11 που ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία, από την Τετάρτη (25/9/2013), ξεκινούν τη λειτουργία τους κανονικά και τα υπόλοιπα σχολικά λεωφορεία, με το δρομολόγιο της επιστροφής. 

Στο site του σχολείου μας μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό πίνακα των δρομολογίων.



20.9.13

Ακύρωση Γενικής Συνέλευσης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση που είχε προβλεφθεί για την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου αναβάλλεται.  Δυστυχώς, το αμφιθέατρο στο σχολείο μας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Η Διεύθυνση του σχολείου μας έκανε ενέργειες για να μας εξασφαλίσει άλλη αίθουσα στο παλιό μας σχολείο ή σε γειτονικό σχολικό κτίριο, αλλά γίνονται καταλήψεις. Ζητήσαμε από το Δήμο να μας διαθέσει δική του αίθουσα, αλλά μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο αίτημά μας. Τέλος, συζητήθηκε η πρόταση να διεξαγάγουμε τη Γ. Συνέλευση στο προαύλιο του σχολείου, όμως δεν πρόκειται για μια συνάντηση μισής ή μιας ώρας και έτσι δυστυχώς θα χρειαστεί να την αναβάλλουμε για την επόμενη ή μεθεπόμενη Κυριακή μέχρι να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε χώρο. Ζητούμε την κατανόησή σας για αυτή την αναβολή. Θα ακολουθήσει επιβεβαίωση της ημερομηνίας.


17.9.13

Ανακοίνωση για πούλμαν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Αύριο φαίνεται ότι θα μπουν σε λειτουργία 2 από τα δρομολόγια του Καλλιτεχνικού.  Ανακοίνωση για το ποια δρομολόγια τελικά θα είναι αυτά θα αναρτηθεί στο site του σχολείου εντός της ημέρας. 

Σχετικά με την απεργία, δεν έχουμε εικόνα για το εάν θα λειτουργήσει το σχολείο αύριο. 

Σε κάθε περίπτωση, ας γνωρίζουμε ότι όταν υπάρχει απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς τότε δεν μπαίνουν απουσίες στους μαθητές. 




14.9.13

Ανακοίνωση - Ενημέρωση

Προς τους γονείς του Καλλιτεχνικού Γέρακα
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013
Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις

Απεργία Καθηγητών: Απ' ό,τι γνωρίζουμε, το σύνολο των καθηγητών του σχολείου μας θα απεργήσει τη Δευτέρα 16.09.13. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι μάλλον δεν θα γίνουν καθόλου μαθήματα. 

Συνάντηση ΔΣ του Συλλόγου μας: Τη Δευτέρα το απόγευμα στις 7 τα μέλη του ΔΣ θα κάνουμε Συμβούλιο στο χώρο του σχολείου. Θέμα: προετοιμασία για την ατζέντα της Γενικής Συνέλευσης της Κυριακής. Υπενθυμίζουμε ότι οι συναντήσεις των ΔΣ είναι πάντα ανοιχτές για όποιον γονιό επιθυμεί να παρευρεθεί και να συμμετάσχει. 

Γενική Συνέλευση Γονέων του σχολείου μας: Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 10.30 θα έχουμε Γενική Συνέλευση για τα θέματα που θα μας απασχολήσουν μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά. Η Συνέλευση θα γίνει στο χώρο του σχολείου μας και θα διαρκέσει 2-3 ώρες. 


Αν θέλετε να συμπεριληφθείτε στους αποδέκτες των συχνών ενημερώσεων 
που κάνει ο Σύλλογός μας μέσω email, 
μπορείτε να αποστείλετε στο goneiskallitexnikou@gmail.com 
την προσωπική διεύθυνση email σας.