24.9.13

Ψήφισμα της Συνέλευσης του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα


Γέρακας, 17/9/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Φέτος η χρονιά ξεκινά με μεγάλα προβλήματα για τη σχολική κοινότητα: το κλείσιμο πολλών σχολικών μονάδων, τα κενά, η κινητικότητα, οι μετατάξεις και η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, οι απολύσεις του βοηθητικού προσωπικού, η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, η αυθαίρετη διακοπή των μετακινήσεων, το «Νέο -για μια ακόμα φορά- Λύκειο» δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν οδηγούν στην «αναβάθμιση» της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά στη διάλυσή της.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση απαιτεί την κοινή προσπάθεια και τον αγώνα όλων μας. Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, η κοινωνία ολόκληρη, οφείλει να υπερασπιστεί από κοινού το χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης ως αυτονόητο και επιβεβλημένο κοινωνικό αγαθό.
Τα νέα μέτρα φέρνουν το σχολείο δεκαετίες πίσω. Η κοινωνία έχει σήμερα ανάγκη περισσότερο από ποτέ, ένα πραγματικά νέο σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και θα αξιολογεί τη μόρφωση, την τέχνη και τον πολιτισμό ως θεμελιώδεις και αμετακίνητες αξίες/προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων.
Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν, οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών είναι μια επιβεβλημένη αντίδραση απέναντι στην επίθεση που δέχονται από την πολιτική της κυβέρνησης.
Ο χαρακτήρας των κινητοποιήσεων δεν είναι «συντεχνιακός», όπως επικαλείται η κυβέρνηση. Οι εκπαιδευτικοί υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο και την αξιοπρέπειά τους. Υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη ζωή.
Εμείς οι γονείς θέλουμε να είναι σε θέση οι εκπαιδευτικοί να επιτελούν το έργο τους απρόσκοπτα και με αξιοπρέπεια. Στηρίζουμε τον αγώνα τους γιατί τον νιώθουμε και δικό μας αγώνα. 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 
του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα
Δημήτρης Νικολέας

Δημοσιεύεται με πλειοψηφική απόφαση του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου