1.10.13

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 29ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκε να πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα κατά τις ώρες 10:30 πμ – 14:00 μ.μ. στο χώρο του γειτονικού σχολείου, που παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτό, λόγω εργασιών που πραγματοποιούνται ακόμη στον χώρο του σχολείου.
Ώρα 11.30 ορίστηκε Προεδρείο αποτελούμενο από τους: Μαργαρίτα Συνοδινού, Θέμη Λιακόπουλο και Ηλία Τάτση.
Σύμφωνα με τα φύλλα παρουσίας της Γενικής Συνέλευσης παρόντες στην αίθουσα ήταν 89, προ δε της προσέλευσης για υπογραφή 44 μέλη εκπλήρωσαν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις για το σχολικό έτος 2013 - 2014. Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο 13 «Απαρτία» του καταστατικού η ΓΣ. Το προεδρείο αποφάσισε ότι νομιμοποιείται να προβεί σε Γενική Συνέλευση.
Ακολούθησε διαδικασία η οποία περιλάμβανε
1. Ενημερωτικές τοποθετήσεις της προέδρου και μελών του ΔΣ, αφού δεν κατετέθη εισήγηση του εν λόγω οργάνου στο Προεδρείο της Συνέλευσης.
2. Διευκρινιστικές ερωτήσεις των μελών, οι οποίες απαντήθηκαν κατά περίπτωση από την Πρόεδρο και Μέλη του ΔΣ.
3. Τοποθετήσεις των μελών της Συνέλευσης
4. Διατύπωση προτάσεων προς ψήφιση.
Οι προτάσεις που τέθηκαν προς ψήφιση ήταν οι ακόλουθες:
1) Ολοκλήρωση και κατάθεση στο αρμόδιο υπουργείο τεκμηριωμένης εναλλακτικής πρότασης για προγραμματικές συμβάσεις μεταφοράς των μαθητών με οχήματα του κρατικού φορέα μεταφορών τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά για τη μεταφορά των μαθητών και θα εκτελούν δρομολόγια που θα εξυπηρετούν τους μαθητές ώστε ο χρόνος μεταφοράς τους από και προς το σχολείο να είναι εντός των επιτρεπτών ορίων. Προς το σκοπό αυτό παροχή βοήθειας στην κα Καλλιόπη Κατσικαβέλη που έχει ξεκινήσει την εκπόνηση της ανωτέρω πρότασης για την ολοκλήρωσή της.
2) Άμεση έγκριση και διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων για την πρόσληψη ωρομισθίων καθηγητών στις ειδικότητες που απαιτείται.
3) Ενωτική προσπάθεια για την δημόσια παιδεία μαζι με τα άλλα καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία σε συντονισμό μέσα από την πανελλήνια ένωση γονέων μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων για μόνιμη και αξιόπιστη λύση στη μεταφορά των μαθητών με μεταφορικά μέσα που θα διαθέτει ειδικά για αυτό το σκοπό η πολιτεία και ως εκ τούτου τροποποίηση της ΚΥΑ 24001/14/06/2013 προκειμένου να συνεχίσει να ισχύει η δωρεάν μεταφορά των μαθητών με μεταφορικά μέσα που η πολιτεία θα διαθέτει ειδικά για το σκοπό αυτό σύμφωνα με το αρχικό καταστατικό σύστασης των σχολείων αυτών.
Οι ως άνω προτάσεις ψηφίστηκαν από τα μέλη με συντριπτική πλειοψηφία.
Περαιτέρω εξουσιοδοτείται το ΔΣ να αναζητήσει τους προσφορότερους τρόπους κινητοποίησης και άμεσα να μεριμνήσει για την παράσταση την Πέμπτη 3/10/2013 στο υπουργείο παιδείας για το ζήτημα της άμεσης έγκρισης και διάθεσης των πιστώσεων στις ειδικότητες που απαιτείται.

Επίσης εξουσιοδοτείται το ΔΣ να διερευνήσει τις διαδικασίες που προβλέπει το Θεσμικό Πλαίσιο για διεκδίκηση καταβολής χρηματικής αποζημίωσης στους γονείς για το διάστημα που αναγκάσθηκαν να μεταφέρουν τα παιδιά τους με δικά τους μέσα στο σχολείο κατά το σχολικό έτος 2012-2013 καθώς και να προβάλλει μέσω των μέσων ενημέρωσης με όποιο τρόπο την αναγκαιότητα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με μεταφορικά μέσα της πολιτείας και την αδυναμία τους να φοιτήσουν στα σχολεία αυτά χωρίς τρόπο μεταφοράς
Για δημοσιοποίηση στα μέλη του συλλόγου και ανάρτηση στο blog.
Το προεδρείο της ΓΣ
Μαργαρίτα Συνοδινού
Θέμης Λιακόπουλος
Ηλίας Τάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου