23.11.12

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ανατολικής και Νότιας Αθήνας

Δ ΕΛΜΕ   ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ε΄ΕΛΜΕ   ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΛΜΕ      ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ                                                     
ΠΑΛΛΗΝΗ  21-11-2012                                        
                                       ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 ΘΕΜΑ : Συμπτύξεις  τμημάτων- μετακινήσεις μαθητών  κατευθύνσεων
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-11-2012, ΩΡΑ 13:00 ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Οι διορισμοί συναδέλφων για την παρούσα σχολική χρονιά ήταν ελάχιστοι (διορίστηκαν μόνο 185), στα πλαίσια της πολιτικής που εφαρμόζει  η τρόικα για τη χώρα μας και ακολουθεί πιστά  η τρικομματική κυβέρνηση. Και οι πιστώσεις για αναπληρωτές ήταν περιορισμένες. Είχαμε καταγγείλει ότι η πολιτική αυτή θα οδηγήσει σε νέο κλείσιμο σχολικών μονάδων, σε συμπτύξεις τμημάτων, σε απολύσεις συναδέλφων,  σε αύξηση ωραρίου.
  • Το Υπουργείο   παιδείας, για να καλύψει τα κενά, απαιτεί τώρα συμπτύξεις τμημάτων και  μετακινήσεις μαθητών των κατευθύνσεων σε γειτονικά σχολεία, σύμφωνα με έγγραφο της ΔΔΕ  Ανατ.Αττικής  από 16.11.2012.
  • Για το Υπουργείο παιδείας ή καλύτερα  απαιδείας,  οι συμπτύξεις και  μετακινήσεις μαθητών  μπορεί να είναι θέμα αριθμητικό, να είναι θέμα οικονομικό, να είναι θέμα υπακοής στις επιταγές της τρόικας, αλλά για τους εκπαιδευτικούς είναι πρωτίστως θέμα παιδαγωγικό  και υπεράσπισης της δημόσιας παιδείας και  δεν κάνουμε εκπτώσεις.
  • Δεν αποδεχόμαστε λογιστικές αποφάσεις. Οι μετακινήσεις μαθητών σε άλλο σχολείο είναι αναγκαστικό ξερίζωμα των μαθητών από το δεύτερο σπίτι τους   και οι εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να συναινέσουν. Καλούμε σε κοινή συνεδρίαση τους  συλλόγους διδασκόντων, μαθητές και συλλόγους γονέων  να υπερασπισθούν το δημόσιο σχολείο και να μην  επιτρέψουν καμία μετακίνηση μαθητών. Υπερασπιζόμαστε το αίτημά μας για μέχρι 20 μαθητές στα τμήματα κατευθύνσεων και μέχρι 25 μαθητές στα τμήματα Γενικής παιδείας και δεν αποδεχόμαστε τη λογική των συμπτύξεων των τμημάτων.  Γιατί είναι ένα αίτημα που βοηθάει τους μαθητές και τους γονείς ιδιαίτερα σε αυτή τη τραγική οικονομική κατάσταση.
  • Επειδή Ε. Ε και ΔΝΤ  μας  γυρίζουν στις εργασιακές σχέσεις του 19ου και σίγουρα προ Συντάγματος του 1911 που θέσπισε τη μονιμότητα των Δ.Υ, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι οι συμπτύξεις τμημάτων  και οι μετακινήσεις μαθητών οδηγούν σε κατάργηση οργανικών θέσεων και σε απολύσεις. Η δε αξιολόγηση θα είναι το όχημα, για να «περάσουν» στην κοινή γνώμη  οι απολύσεις. Οι πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο είναι καμπανάκι για όλους μας. Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να αντιπαρατεθεί συνολικά στην πολιτική της τρόικας και να παλέψει για την ανατροπή της.
  • Παρασκευή, 23/11, ώρα 13.00, καλούνται οι συνάδελφοι σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Ανατ. Αττικής, στην πλατεία Γέρακα. Για τη διευκόλυνση συναδέλφων κηρύσσεται 2ωρη στάση εργασίας από 12.00 έως 14.00.  
                                                           ΟΙ        ΕΛΜΕ :
                       Δ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ -  Ε ΕΛΜΕ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ- ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου