19.10.12

Κινητοποίηση Καλλιτεχνικού και Μουσικών Σχολείων για τις 20/10/2012

Σύμφωνα με την πρόταση της Πανελλήνιας Ένωσης η αυριανή ημέρα 20/10/2012 ορίστηκε (όπως και η Τρίτη 23/10) σαν μέρα πολύμορφων δράσεων με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων των σχολείων με αιχμή τις μετακινήσεις.
Σέ όλη τη χώρα όπου υπάρχουν μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις των παιδιών κύρια με μουσικές και δρώμενα. 
Η πρόταση αυτή υιοθετήθηκε από τον παναττικό συντονισμό, από τον συντονισμό των μαθητικών συμβουλίων και από την τελευταία μας γενική συνέλευση.

Το σημείο που όρισαν οι μαθητές για το καλλιτεχνικό είναι ο σταθμός ΗΣΑΠ στο Θησείο στις 12.30 μμ όπου μαζί με το μουσικό του Πειραιά θα εκδηλώσουν τις δράσεις τους ενώ θα περιμένουν το Μουσικό του Αλίμου που θα έλθει από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο ίδιο σημείο, και όλα πλέον μαζί τα σχολεία θα συγκλίνουν στην πλατεία στο Μοναστηράκι και θα ενωθούν με τα μουσικά Παλλήνης και Ιλίου. 
Να είμαστε όσο το δυνατό περισσότεροι μαθητές μαθήτριες γονείς καθηγητές ώστε να πλαισιωθούν οι εκδηλώσεις.

Σε ότι αφορά την συγκρότηση της καλλιτεχνικής επιτροπής που κοινοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί με το σχετικό ΦΕΚ, οφείλουμε να διευκρινήσουμε τα εξής: 
Η καλλιτεχνική επιτροπή στην συνεδρίασή της (ευελπιστούμε πως) θα προχωρήσει στην κατάρτιση του προσωρινού πίνακα μοριοδότησης των ωρομισθίων καθηγητών χορού και κινηματογράφου.
Μετά από αυτό μεσολαβεί διάστημα (περίπου μίας βδομάδας) υποβολής ενστάσεων, νέα συνεδρίαση της καλλιτεχνικής επιτροπής για την εκδίκασή τους και κατάρτιση του οριστικού πίνακα.
Μένει τότε η υπογραφή του υπουργού παιδείας, (θυμίζουμε πως την περυσινή χρονιά η κ. Διαμαντοπούλου υπέγραψε στα τέλη Νοεμβρίου),   η δημοσιοποίησή του οριστικού πίνακα και η κλήση των εκπαιδευτικών να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας ώστε να τοποθετηθούν στα σχολεία.
Μόλις αυτά όλα γίνουν και παρουσιαστούν οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους, τότε αναμορφώνεται το πρόγραμμα και το σχολείο λειτουργεί με τα 9ωρα (πλήρες πρόγραμμα). 

Από το ΔΣ
Γιάννης Αδριανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου