11.10.12

Συνάντηση συντονισμού Συλλόγων Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικού Σχολείου, στο Γέρακα, στις10 Οκτωβρίου 2012

Την Τετάρτη 10/10/2012 στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα έγινε η συνάντηση συντονισμού των ΔΣ των συλλόγων γονέων των Μουσικών Σχολείων της Αττικής και του Καλλιτεχνικού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των 15μελών συμβουλίων των μαθητών, καθώς και εκπαιδευτικών από τα σχολεία.

Εκφράστηκαν ποικίλες απόψεις, καθώς επίσης έγιναν διάφορες προτάσεις για τις κατευθύνσεις προς τις οποίες θα πρέπει να κινηθούμε.
Η γενική επιθυμία η οποία εκφράστηκε ήταν οι σχολικές κοινότητες να συσπειρωθούν σε έναν κοινό αγώνα, ενώνοντας παράλληλα τις προσπάθειες με τα υπόλοιπα ειδικά σχολεία, αλλά και κάθε σχολική κοινότητα μαθητές γονείς που θίγεται από το πρόβλημα των μετακινήσεων. Επισημάνθηκε για άλλη μια φορά η μεγάλη ανάγκη για αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη.
Τα σημαντικότερα σημεία παρουσιάζονται παρακάτω:
  • Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου αποφάσισαν διήμερη κατάληψη του σχολείου, με σκοπό να κάνουν διαμαρτυρία την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 στις 11 π.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, οδό Τσόχα 15-17 στους Αμπελόκηπους (στάση μετρό "Αμπελόκηποι"). 
  • Ο σύλλογος Γονέων Μουσικού Παλλήνης θα συμμετέχει σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 11.30 π.μ. στη διαδημοτική διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών από μέρους των Δήμων Ανατολικής Αττικής.
  • Από την πλευρά του Καλλιτεχνικού θα υπάρξει εκπροσώπηση και θα επιχειρηθεί και πάλι να ζητηθούν από τον Δήμο Παλλήνης, η ανατροπή της καταδικαστικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την παύση της μεταφοράς των μαθητών των δύο σχολείων.


Αποφασίστηκαν
  • Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, συμμετοχή στήριξης και αλληλεγγύης, στη συγκέντρωση των ειδικών σχολείων που θα γίνει στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού στις 11π.μ. Παράκληση να μην υπάρχει μουσική γιατί πιθανόν κάποια από τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να ενοχλούνται. 
  • Στη συνέχεια, παιδιά από τα Μουσικά σχολεία και από το Καλλιτεχνικό σχολείο Γέρακα θα συνεχίσουν με δρώμενα από το Σύνταγμα (Ερμού) προς Μοναστηράκι, κοινοποιώντας ταυτόχρονα το πρόβλημα των μεταφορών που απειλεί την ύπαρξη των σχολείων.

  • Την Πέμπτη 18/10/2012 (μάλλον θα αλλάξει λόγω της πανελλαδικής απεργίας) διοργάνωση συνέντευξης Τύπου σε κεντρικό σημείο της Αθήνας ή σε αρχαιολογικό χώρο με συμβολική αξία, στην οποία τα Μουσικά σχολεία της Αττικής και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και τη συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών αλλά και φορέων του πολιτισμού.


  • Για το Σάββατο 20/10/2012 θα γίνουν μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα σε πλατείες και κεντρικούς δρόμους των πόλεων που λειτουργούν μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Προτάθηκαν σημεία σύμβολα πολιτισμού υψηλής επισκεψιμότητας από έλληνες και ξένους επισκέπτες.
  • Για την Τρίτη 23/10/2012 τρίωρη ή ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα με ή χωρίς κατάληψη. Θα γίνουν πορείες με μουσική και καλλιτεχνικά δρώμενα και θα κατατεθούν ψηφίσματα με τις θέσεις των Σχολείων μας σε Περιφέρειες, Διευθύνσεις Βθμιας, Υπουργεία κοκ.
  • Πολλοί από τους συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη να εκδηλωθεί δυναμικότερα η συμπαράσταση των εκπαιδευτικών των σχολείων.
  • Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ομόφωνα στη νομική διερεύνηση από μέρους των Συλλόγων Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με στόχο να ασκηθούν διώξεις προς όλους τους εμπλεκόμενους υπεύθυνους φορείς και πρόσωπα.
  • Όλοι, επίσης, συμφώνησαν ότι το πρόβλημα των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων είναι μία επιμέρους έκφανση της πολιτικής απόφασης για εξόντωση της δημόσιας παιδείας και ως τέτοια, αποτελεί μέρος συνολικότερου προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου