21.5.12

Τρέχουσες Δράσεις Συλλόγου

Τρέχουσες Δράσεις Συλλόγου (με αφορμή εύλογες ερωτήσεις γονέων)

Φίλοι γονείς καλημέρα
Αυτή είναι μια περίοδος δράσης και όχι επικοινωνίας του ΔΣ. Τα πράγματα που έχουν να γίνουν είναι πολλά και πολύ λίγος ο χρόνος μέσα στον οποίο καλούμαστε να δράσουμε. Τους δυο τελευταίους μήνες το νέο ΔΣ έχει συναντηθεί 4 φορές προκειμένου να γίνει κατανομή των δράσεων και δόμηση των πρωτοβουλιών. Υπενθυμίζουμε ότι στις συναντήσεις του ΔΣ καλούνται όλοι οι γονείς που επιθυμούν να ενημερωθούν.  Τα θέματα με τα οποία ασχολούμαστε αυτήν την περίοδο είναι τα εξής:

  1. Συνάντηση του ΔΣ των Γονιών με το Σύλλογο Διδασκόντων: Θεωρήσαμε σημαντικό να πραγματοποιήσουμε μια πρώτη γνωριμία με το Σύλλογο Διδασκόντων για να αναπτύξουμε μηχανισμούς βελτίωσης της επικοινωνίας του Σχολείου με τους γονείς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε Παρασκευή 11 Μαΐου (γνωριμία με τα νέα μέλη και επικύρωση της δέσμευσής μας για κοινή δράση)
  2. Τελική γιορτή (22.06.12): Ορίσαμε 3μελή επιτροπή για το συντονισμό των διαδικασιών (Αρχοντάκη, Αλεβιζάκη, Χαλκίδου). Μέχρι στιγμής α) έχει μελετηθεί το πλαίσιο και το ύφος της γιορτής (στήσιμο/ αισθητική χώρου, καλλιτεχνικές δράσεις, φαγητό/ποτά, ηχητική, bazaar, προσκλήσεις, χορηγίες), β) έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη Διεύθυνση του σχολείου για να επιβεβαιώσουμε την ημερομηνία καθώς και ποιες δράσεις από αυτές που έχουμε κατά νου είναι εφικτές (τελικά δεν είναι όλες εφικτές (δημιουργία βίντεο με τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου και διήμερο καλλιτεχνικών δράσεων με κορύφωση τη γιορτή μας) γ) έχει γίνει έρευνα αγοράς για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν εκείνη τη βραδιά.
  3. Μετακινήσεις α: Αυτήν την περίοδο πραγματοποιήθηκαν 2 επαφές με το Δήμο Γέρακα και μια συνάντηση με το Δήμο Παλλήνης για το θέμα των διαγωνισμών που παραμένει παγωμένο λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Αυτή την εβδομάδα θα πάμε ξανά για υπενθύμιση και πίεση. Παράλληλα, θα πιέσουμε με συναντήσεις με εκπροσώπους των αρμόδιων υπουργείων. Ζητήθηκε η συμπαράταξη με την Ένωση Γονέων του Δήμου Παλλήνης.
  4. Μετακινήσεις β: Παρεμβήκαμε σε 2 σημαντικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τους οδηγούς 2 πούλμαν. Αρκετά σοβαρές περιπτώσεις και οι δυο.
  5. Απόφοιτοι: Είμαστε σε συνεννοήσεις με εκτυπωτικές εταιρίες για να βρούμε την οικονομικότερη εκτύπωση του αναμνηστικού άλμπουμ των παιδιών της Γ’ Λυκείου.
  6. Καλλιτεχνική Επιτροπή Υπουργείου: Διευθετήσαμε συνάντηση με την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Υπουργείου προκειμένου να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τη συγκεκριμένη επιτροπή και ταυτόχρονα να πιέσουμε για την έγκαιρη πρόσληψη των καθηγητών χορού και θεάτρου.
  7. Επικοινωνία α: Μελετήσαμε τις παραμέτρους της επικοινωνίας του Συλλόγου (μέλη, και εξωτερικό κοινό). Συμφωνήσαμε ομόφωνα πως θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα εργαλείο για την εσωτερική επικοινωνία των γονιών (blog) και ένα εργαλείο (website) για το χτίσιμο εικόνας και επικοινωνίας με το εξωτερικό κοινό (γονείς δυνητικών μαθητών, καλλιτεχνική κοινότητα κα). Μελετήσαμε το site που ετοίμασε αφιλοκερδώς γονιός παιδιού από την α’ χορού (κ. Άγγελος Καλογερόπουλος) και καλέσαμε τους γονείς της ομάδας επικοινωνίας (το μεσημεράκι της ημέρας των εκλογών) για να δρομολογήσουμε την αισθητική αλλά και τη λειτουργικότητα των δυο εργαλείων [δυστυχώς δεν μπόρεσε κάποιος γονιός πέραν της τριμελούς ομάδας του ΔΣ (Γάτου, Αλεβιζάκη, Χαλκίδου)]. Ενδιάμεσα (μέχρι να συναντηθεί η ομάδα επικοινωνίας και να τελειοποιηθεί η αισθητική και λειτουργικότητα των εργαλείων) ενεργοποιήσαμε το παλιό blog/site του Συλλόγου (γιατί βγαίνει ψηλά στην κατάταξη και κρίναμε ότι πρέπει να αξιοποιήθεί η ηλεκτρονική του διεύθυνση).
  8. Επικοινωνία β: Συμφωνήσαμε στη δημιουργία ενός λογότυπου για το σύλλογό μας. Ήδη ένα από τα μέλη έχει ετοιμάσει λογότυπο όμως θεωρούμε ότι πρέπει να έχουν λόγο και όλοι οι γονείς-γραφίστες που επιθυμούν να συμμετάσχουν με δική τους πρόταση (θα το συζητούσαμε στη συνάντηση της 6ης Μαΐου).
  9. Επικοινωνία γ: Επικαιροποιήσαμε και συμπληρώσαμε τα emails των γονιών. Έχουμε καλύψει σχεδόν το 75% των γονιών.
  10. Επικοινωνία δ: Αναπτύξαμε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο και το αποστείλαμε στους γονείς για να το συμπληρώσουν και να δηλώσουν σε ποιες ομάδες μπορούν αυτήν την περίοδο να συμμετάσχουν (μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει συμπληρωμένα ερωτηματολόγια).
  11. Επικοινωνία ε. Έχουμε ξεκινήσει την καταγραφή των ΜΜΕ (εντύπων και online) που καλύπτουν θέματα πολιτισμού προκειμένου να το θέσουμε στη διάθεση του σχολείου και να το χρησιμοποιούμε και εμείς υποστηρικτικά.
  12. Κτήριο: Δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο κάτω σχολείο (δημοτικό) και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν πιο εντατικά οι εργασίες και στο δικό μας. Δεν μας έχει γνωστοποιηθεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία παράδοσης του κτιρίου μας.

Αυτές τις μέρες και για την επόμενη περίοδο μέχρι τις 22 Ιουνίου το ΔΣ ασχολείται:
Α) με το θέμα της γιορτής
Β) με το θέμα της εκκίνησης του διαγωνισμού για τα πούλμαν
Γ) με το θέμα της συνάντησης της Καλλιτεχνικής επιτροπής

Καλημέρα σε όλους και καλή συνέχεια!
Φιλικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου