28.11.16


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 
Αγαπητοί μας γονείς, μαθητές, καθηγητές,

Το 5μελές της Γ’ λυκείου με την συνδρομή του συλλόγου γονέων του σχολείου μας σας προσκαλούμε στο γλέντι αλληλεγγύης , στο σχολείο μας, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 13.30.

Προβλέπεται πλούσιος μπουφές, λαχειοφόρος αγορά και μουσική για όλα τα γούστα.

Με τις εισπράξεις αυτής της εκδήλωσης, θα εξασφαλίσουμε να μην μείνει εκτός κανένας μαθητής για οικονομικούς λόγους, (αφορά στην ετήσια εκδρομή της Γ’ λυκείου που θα γίνει μέσα στον Δεκέμβριο), ενώ τυχόν περίσσευμα θα διατεθεί διακριτικά, για την οικονομική ενίσχυση συγκεκριμένων οικογενειών μαθητών του σχολείου μας!

Βοηθήστε μας κι εσείς με την συμμετοχή σας και με την οικονομική σας συνδρομή.


Οι μαθητές της Γ’ λυκείου
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων

16.11.16

Γιώργος Σιγάλας - ζωγραφική και ποίηση - Να την επισκεφθούμε!ΕΕΕ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΥ ΟΜΙΛΙΩΝ – ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ Νοέμβριος 2016 – Ιανουάριος 2017


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ
Ερεσσού 43, 10681 Αθήνα. Τηλ: 210-3819465ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΥΚΛΟΥ ΟΜΙΛΙΩΝ – ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ
Νοέμβριος 2016 – Ιανουάριος 2017


Η Ελληνική Εταιρεία Εθνολογίας οργανώνει σειρά ομιλιών - συζητήσεων με θέμα «Παράδοση και νεωτερικότητα στο πλαίσιο της μετανάστευσης και της διασποράς»Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016. Άννα-Μαρία Γιαννακοδήμου. Εκπαίδευση και Ετερότητα...μετά μουσικής (έρευνα, θεωρία, διδακτικές πρακτικές).

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016. Γεωργία Σαρικούδη. Οι Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες στην Τσεχοσλοβακία. Τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασης και ο επαναπατρισμός τους.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016: Βασιλική Χρυσανθοπούλου. Η (δια)πολιτισμική βιογραφία μιας τελετής:  Τα Θεοφάνια (Epiphany) στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, ΗΠΑ.
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017: Μαίρη Μαργαρώνη. “Ο μακρύς δρόμος προς τη Δύση”: Αφγανοί ασυνόδευτοι ανήλικοι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα. Μία μελέτη περίπτωσης.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι ομιλίες γίνονται στην αίθουσα του σωματείου «Ελληνικοί Χοροί - Δόρα Στράτου», στην οδό Σχολείου 8 (πάροδος οδού Χιλλ, στο ύψος Αδριανού & Κέκροπος) στην Πλάκα και ώρα 8.00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Επιτροπή Ομιλιών-Συζητήσεων: Ελευθέριος Αλεξάκης, Μαρία Βραχιονίδου, Ανδρομάχη Οικονόμου, Λαμπρινή Ράικου, Βασιλική Χρυσανθοπούλου.

5.11.16                                    Γέρακας, 4 Νοεμβρίου 2016

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων συμμετέχει στη μαθητική κινητοποίηση, στις 7 Νοεμβρίου 2016, και καλεί τους γονείς να σταθούν στο πλευρό των μαθητών που διεκδικούν δημόσια και δωρεάν παιδεία και καθηγητές στα σχολεία τους.

Έχουμε φτάσει ήδη στο Νοέμβρη και για μια ακόμα φορά δεν έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις καθηγητών χορού και κινηματογράφου με αποτέλεσμα και τα τρία τμήματα (εικαστικά – θέατρο – χορός), του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα να μην λειτουργούν ομαλά.
Απαιτούμε εξεύρεση μόνιμης λύσης για την κάλυψη των θέσεων των καθηγητών ειδικοτήτων θεάτρου, χορού και κινηματογράφου μέσω νομοθετικής ρύθμισης και την ίδρυση περισσότερων καλλιτεχνικών σχολείων σε όλη την χώρα, καθώς η καλλιτεχνική εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει το όχημα προς μια νέα εκπαιδευτική αντίληψη, σε αντιπαράθεση με την πορεία απαξίωσης της παιδείας & της προσπάθειας ολοκληρωτικής σύνδεσής της με τις λεγόμενες ανάγκες της αγοράς.
Τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης πολύ γρήγορα ράγισαν την καλοστημένη βιτρίνα της πρώτης μέρας της σχολικής χρονιάς. Οι εκπαιδευτικοί πέρασαν στην δράση με έναν πρώτο γύρο κινητοποιήσεων που κορυφώθηκε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 25/10.
 Σε πολλά ΕΠΑΛ οργανώθηκαν αντιστάσεις και οι πρώτες αγωνιστικές δράσεις των φοιτητών είναι γεγονός,
Τώρα, οι μαθητές προχωρούν σε μια πρώτη μαζική αντίδραση στις 7/11.                                                     
Ο σύλλογός μας έχει την γνώμη να μην στέκεται απαθής και αμέτοχος μέχρι να ανακοινωθεί το σύνολο μιας αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Πάντοτε επιδιώκουμε τον κοινό βηματισμό με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ιδιαίτερα τώρα που είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει από την ‘’μύγα ξύγκι’’ κόβοντας ώρες απ’ όπου μπορεί περιορίζοντας την λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Η εμπειρία μας λέει ότι μέχρι σήμερα η μεταφορά των μαθητών, οι οργανικές θέσεις, η σίτιση, η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων κ.α. γίνανε κάτω από την πίεση και πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων γονιών, μαθητών, καθηγητών.
Ενώνουμε και την δική μας φωνή και παλεύουμε για:
·         Πολλά καλλιτεχνικά σχολεία σε όλη την χώρα.
·         Άμεσα προσλήψεις καθηγητών ειδικοτήτων χορού, θεάτρου, κινηματογράφου.
·         Ενιαίο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους, το 36σέλιδο υπόμνημα – τερατούργημα να γυρίσει πίσω.
·         Ελεύθερη πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση ανεξάρτητα από θρησκεία, φύλο, εθνικότητα.
·         Δημόσια δωρεάν παιδεία χωρίς ταξικούς φραγμούς
Προχωρούμε σε ένα πρώτο βήμα στις 7/11 στα Προπύλαια στις 12:00 και καλούμε σε νέους τοπικούς και πανελλαδικούς πανεκπαιδευτικούς συντονισμένους αγώνες.

Πίσω! Ο φιλήσυχος ποιητής δεν σας σκέφτεται καθόλου!
                                                                                        Α. Πούσκιν

To Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων& Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα

2.11.16

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7-11-2016 απο την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων


Πανελλήνια Ένωση
Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων www.mousikart.gr
30-10-2016
ΑΠΟΦΑΣΗ του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών
και Καλλιτεχνικών σχολείων για συζήτηση στους Συλλόγους.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ «Σχεδιασμός δράσης»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 7-11-2016

Συνάδελφοι,
Όπως σας είχαμε ανακοινώσει στον σχεδιασμό δράσης, ετοιμαζόμαστε για μαζική δράση με άξονα τα γενικά προβλήματα πού έχουν να κάνουν με την δωρεάν δημόσια παιδεία του 12χρονου δημόσιου σχολείου, σε συνδυασμό με οξυμμένα προβλήματα των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.
Οι τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών, δεν κάλυψαν τα κενά. Τα παιδιά μας, τα καλούν να αλλάξουν όργανο, αφού δεν έχουν καθηγητές. Ο ταμπουράς και το πιάνο ως υποχρεωτικά ατομικά μαθήματα δεν διδάσκονται παρά ομαδικά, λόγω έλλειψης καθηγητών.
Συνάδελφοι όπως είχαμε προβλέψει
Οι εξελίξεις δεν είναι καλές, τα σχολεία μας όπως και κάθε χρόνο θα λειτουργήσουν όλη την σχολική περίοδο με κενά.
Όσο και να προσπάθησε η Κυβέρνηση με επικοινωνιακή πολιτική να εξωραΐσει τα πράγματα, η πραγματικότητα στα σχολεία είναι διαφορετική.
1 Για μια ακόμα χρονιά, όπως κάθε χρόνο λείπουν Καθηγητές Μουσικής από τα Μουσικά , Καθηγητές θεατρολογίας κινηματογράφου και χορού από τα Καλλιτεχνικά.
2 Για άλλη μια χρονιά όπως και τις προηγούμενες παιδιά αποχωρούν από το σχολείο γιατί δεν έχουν μεταφορές. Άλλα παιδιά πού αποφασίζουν να παραμείνουν παρόλες τις δυσκολίες ταλαιπωρούνται αφάνταστα να πάνε στο σχολείο της επιλογής τους. Παλεύουμε για δωρεάν δημόσια και ασφαλή μεταφορά με οδηγό και συνοδικό.
3 Για άλλη μια φορά και αυτή η Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, εξαπάτησαν γονείς και παιδιά υποσχόμενοι πιστοποίηση σπουδών, στα μουσικά μαθήματα μέσα από Πανελλαδικές εξετάσεις όπως ο νόμος ορίζει.
4 Για άλλη μία χρονιά τα μαθήματα στα παραδοσιακά όργανα γίνονται από όσους καθηγητές υπάρχουν, χωρίς αναλυτικό πρόγραμμα.
5 Για ακόμα μία χρονιά μαθητές κάνουν μάθημα σε σχολεία απαράδεκτα και επικίνδυνα, χωρίς καμία μέριμνα από πλευράς της πολιτείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μουσικό του Βαρθολομιού, πού παρά τις υποσχέσεις ακόμα στεγάζεται σε λυόμενα.
6 Απαιτούμε την κατάργηση του Νόμου Λομβέρδου πού σε πολλά σχολεία ζητούν υπεύθυνη δήλωση θρησκεύματος για να απαλλάξουν τα παιδιά μας από τα θρησκευτικά
7 Να υλοποιηθεί το αίτημα των Καλλιτεχνικών σχολείων για Καλλιτεχνικά σε όλη την Ελλάδα όπως στα Μουσικά. Η πρόταση αυτή έχει να κάνει με το πάγιο αίτημα, ώστε σε όλη την παιδεία να διδάσκεται η Μουσική ο χορός το θέατρο ο κινηματογράφος και οι τέχνες πού ολοκληρώνουν την προσωπικότητα του νέου. Η παιδεία πλέον να είναι παιδεία γνώσεων και όχι άγχους και κατεύθυνσης σύμφωνα με τις επιταγές των συμφερόντων.
8 Να παραχωρηθούν δωρεάν τα βιβλία μουσικής, πού σήμερα όπως και τα ξενόγλωσσα, επιβαρύνουν τις οικογένειες μας.


Σ’ αυτές τις συνθήκες η συνέχιση των αγώνων μας είναι απαραίτητη.
Δεν υποτιμάμε το αρνητικό κλίμα στις κινητοποιήσεις πού ρίχνουν τη μαχητικότητα, ενισχύουν την πίεση, επανέρχονται ζητήματα για την αποτελεσματικότητα των αγώνων, την αξία της πάλης.
Η κυβέρνηση επιχειρεί με τη γνωστή προπαγανδιστική εκστρατεία «της ανάπτυξης που έρχεται» και των «βελτιωμένων δεικτών της οικονομίας και της απασχόλησης», να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, να αποπροσανατολίσει και να χειραγωγήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια μπροστά στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που 44444
Η κυβερνητική προπαγάνδα ότι του χρόνου μετά την ανάπτυξη οι παροχές ψίχουλα θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες χρειάζεται να μην υποτιμηθούν γιατί συμβάλλουν στην καλλιέργεια και στο δυνάμωμα αυταπατών, αναμονής, αποδοχής των ελάχιστων.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ελάχιστα.
Θα χρειαστεί να οργανώσουμε την κινητοποίηση καλά και με ότι μορφή πάλης επιλέξει ο κάθε Σύλλογος. Αρκεί να είναι την ίδια ημέρα 7 Νοέμβρη σε συνεργασία με την κινητοποίηση πού έχουν προγραμματίσει τα παιδιά μας. Καλό είναι να επιδιώξουμε συνεργασία και με τους Καθηγητές. Η ανάπτυξη της πάλης μέσα στο σχολική κοινότητα, πρέπει να είναι Ενωμένη. (Μαθητές, Καθηγητές, Γονείς), σύμφωνα με τις αποφάσεις μας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση πρέπει να προχωρήσει η προετοιμασία σε όλα τα σχολεία και το πρόγραμμα δράσης μπροστά στην νέα επίθεση πού δεχόμαστε.
Αξιοποιούμε την πείρα πού στο κίνημα μας είναι μεγάλη. Ότι έχουμε κρατήσει το έχουμε κρατήσει από αγώνες, πού λόγω των οργάνων είναι και θορυβώδεις και όμορφοι, αφού συνδυάζουν αγώνα και πολιτισμό.
ΟΛΟΙ
στις 7 Νοέμβρη στους δρόμους για την δωρεάν δωδεκάχρονη δημόσια Παιδεία

Δεν αποδεχόμαστε την κατάσταση ως έχει πού παίρνει χαρακτηριστικά μονιμότητας. Μέσα από τον αγώνα αντίστασης στα οποιαδήποτε μέτρα, παλεύουμε για την αναπλήρωση των απωλειών, πού προήλθαν τόσο από τις προηγούμενες, όσο και από αυτή την Κυβέρνηση. Στόχος της πάλης μας είναι η κατάκτηση του 12χρονου δωρεάν δημόσιου σχολείου γενικής παιδείας γνώσεων της εξέλιξης της κοινωνίας και των επιστημών. Είμαστε αντίθετοι στην κατεύθυνση παιδείας κατάρτισης των γνώσεων σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σαλιάγκας Αντώνης Κουφαλάκος Παναγιώτης
6948464596 mail salant@mail.ntua.gr 6972006221 mail koyfalakos@gmail.com