25.1.17


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 22/1/2017


Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 2015, μετά από εκλογές.
Από την αρχή της θητείας μας, και σύμφωνα με τις αρχές και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, συμμετείχαν μαζί με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων, σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους της  πολιτικής ηγεσίας και αφορούσαν σε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών & Παιδείας, για τις πάγιες ανάγκες των σχολείων μας, δηλαδή:
1) Τη στελέχωση των σχολείων με καθηγητές για τα μαθήματα των ειδικοτήτων (στην περίπτωση του σχολείου μας, για καθηγητές χορού, κινηματογράφου και θεάτρου), από την πρώτη ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς.
2) Τις δωρεάν μετακινήσεις με πούλμαν για όλους τους μαθητές και κατάργηση της Κ.Υ.Α. (όπου προβλέπονται περιορισμοί στις χιλιομετρικές αποστάσεις) και την προσωρινή αναστολή της, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
3) Τη σίτιση, με τήρηση των σχετικών προδιαγραφών ποιότητας και ποσότητας.

Κατά τα έτη 2015 – 2016:
 • Έγιναν συναντήσεις, τόσο στο Υπουργείο Εσωτερικών, αρμόδιο για το ζήτημα των μεταφορών, όσο και στο Υπουργείο Παιδείας, αρμόδιο για το ζήτημα της στελέχωσης των σχολείων με καθηγητές ειδικοτήτων. Όπως φαίνεται, για δεύτερη χρονιά, το πρόβλημα των μετακινήσεων αντιμετωπίστηκε με τη σύναψη της τριετούς σύμβασης με τους λεωφορειούχους. Σε συνεργασία με τη Δ/νση του σχολείου, προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται στη διαμόρφωση των δρομολογίων, στην αρχή της σχολικής χρονιάς με την έλευση των νέων μαθητών. Παραμένουν κάποια προβλήματα με ελάχιστα δρομολόγια. Η κυρία Τριανταφυλλίδη, που έχει αναλάβει εκ μέρους του ΔΣ το θέμα των μετακινήσεων, θα σας ενημερώσει για τυχόν απορίες.
Επισημαίνουμε ότι τη λύση που έχει δοθεί μέχρι σήμερα, με την τριετή σύμβαση, τη θεωρούμε προσωρινή. Η Πανελλήνια Ένωση Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων, μαζί με τις άλλες Ενώσεις Γονέων & Κηδεμόνων που τα σχολεία των παιδιών τους εμπίπτουν σε εκείνα που χρειάζονται λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους (τόσο σε μεγάλες πόλεις αλλά και στην επαρχία), έχει προτείνει και διεκδικεί τη σύσταση ενιαίου φορέα για τις μετακινήσεις των μαθητών.     
 • Σχετικά με την κάλυψη των θέσεων των καθηγητών για τις ειδικότητες του χορού, κινηματογράφου και θεάτρου: στο σχολείο μας, δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις για τις ειδικότητες αυτές, γεγονός που οφείλεται στη νομοθεσία για τις προσλήψεις στα σχολεία, όπου το προσωπικό πρέπει να είναι ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης). Επομένως, μέχρι σήμερα, η κάλυψη των θέσεων γινόταν με αναπληρωτές καθηγητές για το θέατρο (θεατρολόγοι) και με προσλήψεις ωρομισθίων καθηγητών. Αυτό σημαίνει ότι οι καθηγητές των ειδικοτήτων έρχονταν με μεγάλη καθυστέρηση στο σχολείο, στην καλύτερη περίπτωση το Νοέμβριο και στη χειρότερη το Φεβρουάριο. Η όλη αυτή διαδικασία, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνταχθεί το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων και το σχολείο να ξεκινά να λειτουργεί κανονικά, με πλήρες ωράριο, στην καλύτερη περίπτωση, όπως συνέβη φέτος, μετά τα Χριστούγεννα. Το 2015, υπήρξε ανταπόκριση από το Υπουργείο Παιδείας για να ξεκινήσει προσπάθεια εξεύρεσης νομικής λύσης, ώστε να μπορούν να διορίζονται, σε οργανικές θέσεις, καθηγητές ειδικοτήτων που δεν είναι χαρακτηρισμένοι ως ΠΕ (όπως ηθοποιοί, χορευτές, εμπειροτέχνες μουσικοί), που τώρα έχει παγώσει.
Εμείς, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε και να ακολουθούμε τη λογική του μη χείρον βέλτιστον. Καθώς, η αντιμετώπιση των κενών με πρόσληψη ωρομισθίων μέσω προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α., δεν είναι λύση. Και καθώς ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί στις διεκδικήσεις μας, μέχρι να εξευρεθεί λύση για την κάλυψη με πάγιες θέσεις, των καθηγητών ειδικοτήτων χορού & κινηματογράφου.
 • Φέτος υπήρχαν ελλείψεις και σε καθηγητές βασικών μαθημάτων, που καλύφθηκαν σταδιακά μέχρι τον Οκτώβριο. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων συμμετείχε στη μαθητική κινητοποίηση, στις 7 Νοεμβρίου 2016, με κύριο αίτημα δημόσια & δωρεάν παιδεία και μόνιμους καθηγητές στα σχολεία.
 • Στα εσωτερικά ζητήματα του σχολείου, είχαμε και τις δύο χρονιές συναντήσεις με τη Διεύθυνση και το Σχολικό Συμβούλιο καθώς και με τον αρμόδιο του Δήμου στη Σχολική Επιτροπή, για να ενημερωθούμε και να ζητήσουμε την εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν το σχολικό συγκρότημα, όπως θέματα καθαριότητας, απουσίας ντουλαπιών για τους μαθητές και κυρίως κακοτεχνιών του κατασκευαστή, με πρώτο και κύριο, το απαράδεκτο κατασκευαστικά δάπεδο, στις αίθουσες του χορού.
Το 2015 προέκυψε για πρώτη φορά το πρόβλημα με το δάπεδο στην αίθουσα του χορού και του θεάτρου και λάβατε σχετική ανακοίνωσή μας, που αφορούσε στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, με κάλεσμά σε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2015. Από την πρώτη στιγμή που οι μαθητές μπήκαν στο νέο σχολικό συγκρότημα, πριν από 3 χρόνια, διαπιστώθηκε ότι οι αίθουσες που προορίζονταν για την διδασκαλία του χορού είχαν δάπεδο ακατάλληλο, τόσο ως προς τα υλικά αλλά και ως προς τον τρόπο κατασκευής.. Ύστερα από παρέμβασή μας τον Οκτώβριο του 2015 και με επιστολή προς τον ΟΣΚ, το πρόβλημα φάνηκε ότι αντιμετωπίστηκε με επισκευή κατά την περσινή σχολική χρονιά. Ωστόσο, φέτος πάλι παρουσιάζονται προβλήματα στο δάπεδο της αίθουσας χορού και στη σκηνή του θεάτρου. Για το ζήτημα αυτό, καθώς και για το ζήτημα των καθηγητών χορού, έγινε πρόσκληση για συμμετοχή σε ανοιχτό ΔΣ, στις 12 Ιανουαρίου, όπου συζητήσαμε τις δράσεις και ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσουμε και τις οποίες θα σας προτείνουμε στη συνέχεια.
 • Στις υπόλοιπες ενδοσχολικές δράσεις, ο Σύλλογος μας ήταν στο πλευρό του Συλλόγου Διδασκόντων και συνέδραμε με κάθε τρόπο στα καλλιτεχνικά δρώμενα της σχολικής χρονιάς, που πολλοί από εσάς παρακολουθήσατε, όπως η δράση στην Αρχαία Αγορά το 2015, στο Νομισματικό Μουσείο το 2016, η συμβολή μας στο διαγωνισμό για τη σχολική επιχειρηματικότητα, όπου το σχολείο μας πήρε διάκριση, σε θεατρικές παραστάσεις κ.α.. Επίσης, συνδράμαμε στην υποδοχή και φιλοξενία των ξένων καθηγητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Comenius, και επισκέφθηκαν τη χώρα μας τον Ιούνιο 2015 και στην συμμετοχή του σχολείου μας στο ΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΡΩΣΙΑΣ, τον Μάιο του 2016, με πραγματοποίηση Ημερίδας στο χώρο του σχολείο. Την ίδια μέρα, διαπρεπείς καθηγητές χορού του θεάτρου Μαρίνσκυ, ήρθαν στο σχολείο και έκαναν μάθημα σε μαθητές της κατεύθυνσης χορού.
 • Ένας από τους στόχους μας, ο οποίος είχε εγκριθεί από τη ΓΣ την περσινή χρονιά, είναι να τοποθετηθούν ντουλάπια για όλους τους μαθητές του σχολείου, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να αφήνουν τα πράγματά τους που δεν χρειάζεται να τα μεταφέρουν καθημερινά από το σπίτι στο σχολείο, όπως για παράδειγμα τα υλικά των εικαστικών εργαστηρίων κ.λ.π., (ιδιαίτερα, όταν το ζήτημα των μεταφορών – μετακινήσεων δεν έχει λυθεί ριζικά). Παράλληλα λοιπόν με την πίεση προς τη σχολική επιτροπή για την κάλυψη της δαπάνης από το Δήμο, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του, αποφασίσαμε  να τυπώσουμε πάνινες τσάντες με έργα των μαθητών των εικαστικών και το λογότυπο του σχολείου ώστε να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα στο ταμείο,  και να διατεθούν στην αγορά κάποιων ντουλαπιών, έστω και με συμβολικό χαρακτήρα, καθώς η δαπάνη είναι μεγάλη για να καλύψει το σύνολο των μαθητών. Το 2016, από τα έσοδα αυτά και με την ευγενική χορηγία κάποιων γονέων, κατορθώσαμε να αγοράσουμε 30 ντουλάπια, που κάλυψαν τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου – κατεύθυνση εικαστικών. Στόχος μας είναι φέτος να καλυφθούν όλοι οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου. Η τσάντες πωλούνται στην τιμή των 6 ευρώ και σας καλούμε, όσους έχετε τη δυνατότητα, να συνδράμετε. Φέτος τυπώθηκαν τσάντες με νέα σχέδια.
 • Το Μάρτιο του 2016 διοργανώθηκε, ύστερα από Απόφαση της περσινής Γενικής συνέλευσης, με επιτυχία Ημερίδα με τίτλο: «Η Τέχνη δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα σε  ένα σχολείο πολιτισμού και ανθρωπιάς». Στόχος μας ήταν να υπογραμμίσουμε την υποβάθμιση της καλλιτεχνικής παιδείας στο δημόσιο σχολείο και την ανάγκη ουσιαστικής παρουσίας της σε ένα σχολείο πολιτισμού και ανθρωπιάς.

 • Για μια ακόμα χρονιά, με επιτυχία οργανώθηκε η γιορτή αποφοίτησης της Γ’ Λυκείου. Αυτή τη φορά ο μπουφές ήταν χορηγία της εταιρείας που έχει αναλάβει τη σίτιση του σχολείου. Ωστόσο είχαμε την ευκαιρία να αυξήσουμε τα έσοδα του ταμείου από τη λαχειοφόρο αγορά.
 • Το Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε για έκτη χρονιά η Γιορτή Αλληλεγγύης: κάθε χρόνο διοργανώνεται στο σχολείο από το Σύλλογο Γονέων, ένα γλέντι που τα έσοδά του καλύπτουν τις δαπάνες της πενθήμερης εκδρομής της Γ’ Λυκείου, έτσι ώστε κανένα παιδί  να μη μείνει πίσω.
 • Στους φετινούς τέλος στόχους του Δ.Σ., ήταν η προσπάθειά μας να ενισχύσουμε την ιδέα για ίδρυση περισσότερων καλλιτεχνικών σχολείων. Σήμερα, γίνονται προσπάθειες για ίδρυση και άλλων καλλιτεχνικών σχολείων, όπως για παράδειγμα στο Βόλο, αλλά και εντός του λεκανοπεδίου, στον Άλιμο, στο Κερατσίνι και στην Αθήνα. Ιδιαίτερα για την Αττική, αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς το Καλλιτεχνικό Σχολείο του Γέρακα καλύπτει όλο το λεκανοπέδιο, όμως ο αριθμός των εισακτέων μαθητών κάθε χρόνο είναι περιορισμένος: μέχρι 75 παιδιά, 25 για κάθε κατεύθυνση. Θα καταθέσουμε κείμενο - ψήφισμα στο τέλος της συνέλευσης, το οποίο προτείνουμε να διακινηθεί, μαζί και με τους συλλόγους των άλλων δύο καλλιτεχνικών σχολείων στους αρμόδιους φορείς.

Ο σύλλογος Γονέων χρειάζεται την συμμετοχή όλων των μελών του. Για το λόγο αυτό σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά, είτε ως μέλη στο νέο ΔΣ που θα προκύψει από τις εκλογές, είτε ως ενεργά μέλη.

Το Δ.Σ.
Γιάννα Βενιέρη
Παντελής Τσασμετζής
Κωνσταντίνος Μπελαούρης
Κώστας Ανέστης
Άννα – Μαρία Τσιωτάκη
Ρόζα Τριανταφυλλίδη
Κατερίνα Παπαγεωργίου

           
17.1.17

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Σας προσκαλούμε στην Τακτική Εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, με τα ακόλουθα θέματα:
 1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχομένου διοικητικού συμβουλίου.
 2. Εκτίμηση των προβλημάτων του σχολείου μας και γενικότερα της σημερινής κατάστασης στην εκπαίδευση και διαμόρφωση προτάσεων δράσεων από το Δ.Σ. για την συνέχεια του σχολικού έτους 2016 – 2017.-
 3. Εκλογή Εφορευτικής επιτροπής  για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας των αρχαιρεσιών του Συλλόγου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ ..
 4. Εκλογή Εξελεγκτικής επιτροπής για την διαχειριστική περίοδο 2016-2018-
Σας περιμένουμε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 10.30 π.μ.

Για να μπορέσουμε να πραγματώσουμε τους κοινούς μας στόχους, χρειαζόμαστε όχι μόνο την συμμετοχή σας αλλά και την συνδρομή σας.

Ανέρχεται στο ποσό των 10€ το έτος ανά οικογένεια ενώ η εφάπαξ εγγραφή των νέων μελών (της Α’ γυμνασίου) είναι επίσης 10€.

Η απαρτία ορίζεται από την παρουσία του 1/3 των ταμειακώς εντάξει μελών, ενώ μόνοι πόροι του Συλλόγου μας είναι οι συνδρομές σας.


                        Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννα Βενιέρη                     Παντελής Τσεσμετζής

9.1.17

ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΙΟΥ

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, λόγω του χιονιού

 

Λειτουργία του Σχολείου μας κατά τις ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες


Επειδή η καθημερινή λειτουργία του Καλλιτεχνικού

όσες μέρες διαρκέσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες
είναι αρμοδιότητα του Δήμου Παλλήνης-Γερακα
και οχι της Διεύθυνσης του σχολείου,
παρακαλουμε να επικοινωνειτε
- εφοσον εχετε οποιαδηποτε αμφιβολια -
με τον Δημο αποβραδις,
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Τηλ.: 210 6604637
FAX: 210 6612965
email: press@pallini.gr
www.pallini.gr

για την ενημερωση σας.