19.10.14

ΝΕΑ από 20/10/14

   Αγαπητοί γονείς, καλή βδομάδα!
Συνεχώς είμαστε κοντά και γύρω από το σχολείο μας.
Θα είμαστε στο σχολείο για κάθε δυνατή βοήθεια από τις 10.00.
Για τις μέρες Τρίτη και Τετάρτη, έχουμε συμμετοχή  κι άλλων εθελοντών-γονιών στο πρόχειρο γραφείο κίνησης που έχουμε στήσει στη μεταβατική αυτή φάση. Δεκτές κι άλλες συμμετοχές.Δεκτός και μεγάλος ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-χρειάζεται επειγόντος!

Θα έχουμε το απόγευμα διοικητικό συμβούλιο στις 16.30. 
Θέματα , η εξέλιξη στη μεταφορά των μαθητών μας, οι αποζημιώσεις που δικαιούμαστε, η διοργάνωση των εκλογών και άλλα.

Την Τρίτη 21/10/14 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των γονέων της α γυμνασίου.

Ενημερώνουμε για την εξέλιξη στα δρομολόγια, κάτωθι:

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ,διέλευση

6/10/2014 Αχαρνές,Μεταμόρφωση,Ν.Ιωνία, Φιλοθέη
14/10/2014 Δροσιά, Κηφισιά,Πεύκη,Μαρούσι,Μελίσσια
14/10/2014 Βούλα,Αργυρουπολη,Γλυφάδα,Ηλιούπολη,Αγ.Δημήτριος, Υμηττός, Δάφνη, Βύρωνας, Καισαριανή,Ζωγράφου
16/10/2014 Πόρτο Ράφτη,Μαρκόπουλο,Κορωπί, Παιανία, Γλυκά Νερά
17/10/2014 Πετρούπολη,Αγ.Ανάργυροι, Γαλάτσι, Ν.Ψυχικό, Ψυχικό
20/10/2014 Π.Φάληρο,Μοσχάτο, Καλλιθέα,Νέα Σμύρνη,Χολαργός,Παπάγου (Γίνεται συνεννόηση να παραλαμβάνει και τα παιδιά της Αγ.Παρασκευής από τη          Μεσογείων-θα ακολουθήσει κι άλλη ενημέρωση).
20/10/2014 ΤΑΞΙ, Καλύβια Θωρικού, Αναβυσσος (2 μαθητές)
20/10/2014 ΤΑΞΙ, Πειραιάς,Χαιδάρι(2 μαθητές)-Θα γίνει συνεννόηση για Νίκαια και Κερατσίνι (2 μαθητές ακόμα)


18.10.14

ΖΗΤΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς,
την ώρα που στο σχολείο μας και σε άλλα πολλά σε όλη την Ελλάδα, η μετακίνηση των μαθητών θα έπρεπε να είναι λυμένη από την αρχή του Σεπτέμβρη, τώρα στα μέσα του Οκτώβρη, αναμετρούμε τις πληγές μας....
Έχουμε έξη δρομολόγια στο δρόμο και δύο ταξί  μακρινών περιοχών της Αττικής από Δευτέρα 20-10-14.Καλύπτονται κάπου πάνω από το μισό των μαθητών, μα τα πιο πολλά από αυτά είναι γεμάτα προβλήματα, γενικού και ειδικού σχεδιασμού.
Κάποιες άλλες χρονιές θα λέγαμε "είναι δουλειά της Πολιτείας, ας την κάνει εκείνη"...
Εδώ όμως, και κοιτώντας τον χάρτη, έχουμε μαθητές από τόσο μακριά από το σχολείο μας,που κάνουν καθημερινά θυσίες  κάθε είδους αυτοί και οι οικογένειές τους, που δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξουν ακόμα....
Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί και και ό,τι δεν μπορεί.
Οι καθηγήτριες Μ.Πλιάκου και Ε.Κοντογούλα έχουν επενδύσει ώρες και ώρες για να καταφέρουν να περάσουν στο παραφορτωμένο myschool τα στοιχεία που ζήτησε η Πολιτεία των μαθητών για τις φετινές συμβάσεις.Εμείς διαπιστώνουμε ότι είναι σαν μην έλαβαν σχεδόν τίποτα υπόψη τους.... Αυτή η ευθύνη εξακολουθεί και τώρα, μέσα στο διδακτικό ωράριο, ενόσω οι παρατηρήσεις και τα παράπονα για το αυτονόητο πέφτουν βροχή.
Σταθήκαμε δίπλα τους και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις. 
Αυτή τη στιγμή,όντες καθημερινά μέσα στο πρόβλημα και στο σχολείο σε κάθε νέο ζήτημα, ζητούμε δύο πράγματα, από το γονιό που έχει κάποιο απόθεμα-ψυχικό, σωματικό,υλικό :
  1. Αν διαθέτει μια μέρα ένα τετράωρο (10.00 με 14.00) να βοηθήσει στο άτυπο γραφείο κίνησης και να ξεκουράσει την καθημερινή παρουσία και των μελών του δ.σ.και των καθηγητριών που καλά καλά δεν μπορούν να εκτελέσουν το διδακτικό τους έργο. Και
  2. Χρειαζόμαστε χάρτες. Ναι, χάρτες για να βοηθήσουμε στο σχεδιασμό που προφανώς πρέπει να γίνει από την αρχή. Σκεφτήκαμε να εκτυπώσουμε εμείς ένα μεγάλο μέγεθος για να καρφιτσώσουμε απάνω τις 330 διευθύνσεις για να δούμε τις αρτηρίες που θα εξυπηρετούσαν . Είτε να βρούμε κάποιο μεγάλο οδικό τουριστικό χάρτη της Αττικής... Δεχόμαστε από τους γραφίστες μας ότι μπορούν, και από εκείνο τον βιβλιοπώλη γονιό που δεν γνωρίζουμε ό,τι μπορεί επίσης.
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.
Θα ακολουθήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο, αναλυτικότερη ενημέρωση για τα δρομολόγια και το πρόγραμμα της επόμενης βδομάδας, μέσα στην οποία θα έχουμε δ.σ. τη Δευτέρα και συνάντηση με τους γονείς της α γυμνασίου την Τρίτη.

15.10.14

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ , ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΟΡΓΑΝΩΣΗ


    Αγαπητοί γονείς,

τα λεωφορεία έχουν ξεκινήσει ένα ένα από προχτές.
Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερα στο δρόμο.
Αύριο θα είναι ένα ακόμα.
Θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε για το κάθε τι,  μέσω μέηλ,  στο μπλόγκ του Συλλόγου, στο facebook,
είτε στην τηλεφωνική επικοινωνία που θα χρειαστεί.

Απο πάντα, στην εκκίνησή τους, τα λεωφορεία παίρνουν τους μαθητές απο το σχολείο στο σχόλασμα, έτσι ώστε να σκιαγραφηθεί στον οδηγό η καλύτερη στάση ανά παιδί και να γίνει η συνεννόηση για την επόμενη μέρα που θα γίνει η επιβίβαση προς το σχολείο.

Για τα αγαπητά μας "πρωτάκια" θέλουμε να σας προτείνουμε να είναι ενήμερα, καλύτερα με ένα σημείωμα, για το σημείο που έχετε προτείνει στην έγγραφή σας, σαν στάση για την επιβίβαση-αποβίβασή του, γιατί το κάθε δρομολόγιο εμφανίζεται στο σχολείο,σχεδόν χωρίς προγραμματισμό για να υπάρξει η ανάλογη ενημέρωση προς τις οικογένειες. 

Θα είμαστε σε θέση να δίνουμε το κινητό του οδηγού, προς κάθε οικογένεια, το οποίο θα είναι χρήσιμο και για την πρώτη συνεννοηση, αλλά και όλη τη χρονιά.

Λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, με όλη αυτή την καθυστέρηση,παρακαλούμε για την κατανόησή σας και την συνεργασία σας, 
ώστε να ομαλοποιηθεί επιτέλους η σχολική καθημερινότητα, καθώς και η οικογενειακή!

Αύριο θα είναι στο σχολείο μέλη του δ.σ. για διευκόλυνση καθε ανάγκης από τις 10 πμ.

                                                      Φιλικά 
                                         για την ενημέρωση
                                        Ολυμπία Αρχοντάκη
                                             πρόεδρος δ.σ.
                                              6981170012