29.6.14

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Καλημέρα και καλή Κυριακή!

Έκκληση για βοήθεια κάνουμε στους γονείς και μαθητές που νιάζονται και μπορούν.

Χτες πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποχαιρετισμού , που αν μη τι άλλο ,  χαροποίησε και συγκίνησε μαθητές, γονείς και καθηγητές. 
Αφήσαμε τους μαθητές της γ λυκείου να συνεχίσουν τη βραδιά φεύγοντας απο το σχολείο και παλέψαμε μεχρι πολύ αργά στο μάζεμα.

Χρειάζεται μια τελευταία ενίσχυση στο μάζεμα καρεκλών και σκουπιδιών-τα τραπέζια έχουν μαζευτεί...
(Αυριο το σχολείο είναι ανοιχτό και θα δέχεται για τους βαθμούς του γυμνασίου.)

Αν βρεθούμε αρκετοί, κατά τις 7μμ, θα τελειώσουμε πολύ σύντομα και ευχάριστα. 
Αν είμαστε πάλι, λίγοι, νομίζω θα ειναι άδικο, καθόσον όλος αυτός ο κόσμος που ήρθε χτες και ξεχείλισε η αυλή, 
βρήκε θέση και τραπέζι και διάκοσμο και υποδομές στημένες από 10 ανθρώπους .
Τουλάχιστον να μην υπάρχει ένα χεράκι να μαζευτει κάτι από ολο αυτό;

Ξέρετε, κι αυτοί οι 10 δηλώνουν κουρασμένοι είτε σε αδυναμία.
Ας αλλάξει λιγο χέρια η σκυτάλη.
Θα βοηθήσετε;

Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας.

Ολυμπία Αρχοντάκη, 2108031868  6981170012

20.6.14

ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ανακοινώνουμε βλάβη στις επικοινωνίες του σχολείου και τη λειτουργία του site. Μέχρι να αποκατασταθεί, μπορείτε να κάνετε χρήση του facebook του σχολείου στην διεύθυνση https://www.facebook.com/1arthighschool?fref=ts . 

18.6.14

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ

Φίλοι γονείς,αγαπητοί καθηγητές,
Όπως κάθε χρόνο,έτσι και φέτος, αποχαιρετούμε το σχολείο μας, άλλοι για το καλοκαίρι , άλλοι ....για πάντα- όπως οι απόφοιτοι μαθητές μας!
Η γιορτή αποχαιρετισμού, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιούνη 2014, στις 8μμ.
Φέτος , στο νέο κτίριο και λόγω του νέου χώρου και υποδομών, μα και της μικρότερης αυλής (!) , η βοήθεια όλων για την επιτυχία της, είναι πολύτιμη.*
Επίσης , για τρίτη συνεχή χρονιά θέλουμε να ξαναφιλοξενήσουμε το Παζάρι Αλληλεγγύης του Σχολείου μας. Με αυτό τον τρόπο, όποια οικογένεια –γονιός, ενδιαφέρεται να πωλήσει κάτι από αυτά που παράγει-δημιουργεί, μπορεί να το δηλώσει (για να κρατηθεί πάγκος ) και να έρθει τη μέρα της γιορτής, αφήνοντας και κάτι στο ταμείο του συλλόγου για τις χρηματοδοτήσεις κάθε επόμενης δράσης των μαθητών μας!
Τέλος, παρακαλούμε για τη παραμικρή ή  μεγαλύτερη συνδρομή σας στο μπουφέ και μπαρ που χρειάζεται μια τέτοια εκδήλωση. Αναψυκτικά, πίττες,κεφτεδάκια, σαλάτες,ψωμί, τυρί, ελιές, τσιπς, οτιδήποτε που θα μπορούσε να μοιραστεί σε μικρά κομμάτια. Και για να μη φέρουμε όλοι .....τυροπιττάκια, ας τηλεφωνήσετε για την καλύτερη διοργάνωση στην Ολυμπία Αρχοντάκη στα 2108031868 και 6981170012
*Για να συντονιστούμε, παραδώστε στη διεύθυνση του σχολείου, την πιο κάτω δήλωση κυκλώνοντας για τη συμμετοχή σας κάποια από τις ανάγκες της γιορτής, μέχρι την Δευτέρα 23 Ιούνη 2014, ή απαντήστε στο μέηλ του Συλλόγου goneiskallitexnikou@gmail.com.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί τη λήξη του σχολικού έτους!             
                                                                 το δ.σ. του Συλλόγου

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ
Είμαι γονέας του-της μαθητ........................................................................, τάξης ........, γυμνασίου-λυκείου, και ονομάζομαι.................................................................., τα τηλέφωνά μου είναι...................................., ..............................................και η ηλ. διεύθυνσή μου..........................................................  Κυκλώνω τη δραστηριότητα που θα μπορέσω να βοηθήσω:
1. στη ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΗΣ (από ώρα 17.00)- 2. στα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ (από ώρα  18.00)-
3.στην ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ (από ώρα 19.00)- 4. στην ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ (από ώρα 19.45)-
5.στον ΜΠΟΥΦΕ (από περίπου 21.00)- 6.στο ΤΑΜΕΙΟ (από περίπου 21.00)-
7. στο ΜΑΖΕΜΑ (μετά τις 12.00 και την επομένη μέρα), και 8. σε ΧΟΡΗΓΙΕΣ (ποτών, αναψυκτικών, υλικών κλπ). 

"ΣΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΑ ΦΤΕΡΑ"

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 23 Ιούνη 2014 και ώρα 8μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Παλλήνης , επί των οδών Κλειτάρχου και Αριστείδου, στο Γέρακα, όπου θα παρουσιάσουμε το Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Στου Μύθου τα Φτερά».
     Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφηγήσεις από την Δύση και την Ανατολή, κείμενα από την Αρχαία Ελλάδα και από τα Νεώτερα Χρόνια, καθώς και τις αναμνήσεις μας από το ταξίδι στην Βασιλίδα των πόλεων την Κωνσταντινούπολη, διανθισμένο με μουσικές από Ανατολή και Δύση.
     Στην προσπάθειά μας αυτή θα μας βοηθήσουν μουσικοί από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου. Επίσης τα παιδιά από το Ειδικό Σχολείο Ιλίου έχουν ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις για μας……!

Συνδιοργάνωση: 1ο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα και Ειδικό Σχολείο Ιλίου
Σκηνοθεσία: Τάκης Λουκάτος 

5.6.14

ΝΑΙ , ΓΙΟΡΤΗ !

    Αγαπητοί γονείς,
κάθε χρόνο , έχουμε τη χαρά να αποχαιρετούμε τους αποφοίτους μας, με το κατευόδιο που διοργανώνεται από όλους μας, στο τέλος των εξετάσεων. 


Με αυτό το σκοπό, θα συναντηθούμε αυτό το Σάββατο 7 Ιούνη και ώρα 6μμ, σε πρώτη φάση, 
για να κάνουμε την ευχή μας, μια πραγματικότητα εκατοντάδων καρδιών, μαθητών, γονέων, καθηγητών στη γιορτή λήξης!

Έχουμε να οργανώσουμε πολλά: το προφίλ που μπορεί να θέλουν τα παιδιά μας, αναμνηστικά, χορός, τραγούδι, φαγητό, ποτό, μπαζάρ με έργα γονέων και μαθητών, κι ό,τι άλλο ..... 

                                          Σας περιμένουμε!

4.6.14

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

      Την Τετάρτη 28 Μάη 2014 συναντήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή Αττικής της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και μέλος της ΟΛΜΕ με το δικηγόρο κ. Γ.Καραβοκύρη , σε προγραμματισμένο ραντεβού με θέμα την νομική αξιολόγηση της εφαρμογής εξέτασης με την Τράπεζα θεμάτων στις φετεινές εξετάσεις της Α λυκείου και την προστασία των μαθητών της από τις συνέπειες των ατελειών του Νέου Λυκείου.
       Μετά από εντελεχή συζήτηση πάνω στο νόμο 4186/13 και στον τρόπο εφαρμογής του στο φετεινό σχολικό έτος, κατάληξε ο δικηγόρος που  είναι ειδικός στα διοικητικά θέματα, να προτείνει αίτημα ακύρωσης και αναστολής με επιχείρημα την άνιση ευκαιρία που έχουν οι μαθητές της Α λυκείου όλης της χώρας και η οποία πράξη έχει καλή προοπτική σε μια πρώτη μάχη κατά του νέου εκπαιδευτικού συστήματος, που εφαρμόζεται ημιτελώς, με καθυστερήσεις , πάνω σε παιδιά τα οποία δεν είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν την Τράπεζα Θεμάτων από νωρίς για να δουλέψουν τα θέματα (γιατί άνοιξε δύο μέρες πριν την πρώτη εξέταση), σε σχολεία με κενά καθηγητών και σε διδακτικές ώρες πολύ λιγώτερες από αυτές που θα χρειαζόταν για να διδαχθεί η διευρυμένη ύλη κάθε ενός από τα 13 μαθήματα που εξετάζονται.
           Έπεται σύσκεψη με τα συλλογικά όργανα του χώρου (ΑΣΓΜΕ, ΟΛΜΕ, Πανελλήνια ΄Ενωση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων) για τη συνέχεια και ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται.


Ολυμπία Αρχοντάκη, πρόεδρος δ.σ.Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων