28.4.12

Συνάντηση για τη γιορτή

Η αναβληθείσα συνάντηση της Δευτέρας 23 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 28 Απριλίου στις 4 το απόγευμα στον χώρο του σχολείου. Τα θέματα είναι η διοργάνωση της γιορτής των αποφοίτων και η ενεργοποίηση των ομάδων των γονέων. Ειδοποίηση έχει σταλεί σε όλα τα e-mail του συλλόγου.

21.4.12

Μετά τις εκλογές


Μετά τις εκλογές της 15ης και 18ης Μαρτίου 2012, το Διοικητικό Συμβούλιο Γονέων Καλλιτεχνικού Σχολείου αφού συστάθηκε σε σώμα[1] έκανε την πρώτη του συνεδρίαση στις 24 Μαρτίου 2012, με απαρτία των νέων μελών του ΔΣ, όπου συζητήθηκαν τα βασικότερα σημεία που αφορούν τη σωστή λειτουργία του νέου ΔΣ :
-          Τήρηση πρακτικών των συνελεύσεων.
-          Τήρηση ταμειακών στοιχείων.
-          Βελτιστοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ μελών του ΔΣ και μεταξύ μελών του Συλλόγου.
-          Κατάρτιση του πίνακα των δραστηριοτήτων του Συλλόγου, οι οποίες θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες και οι οποίες απαιτούν άμεσες αποφάσεις και έγκαιρη διοργάνωση.
-          Εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσότερων γονέων στο έργο του Συλλόγου μέσω της θεσμοθέτησης του ρόλου των επιτροπών και των ανοιχτών συνεδριών.
-          Σύγκληση ευρείας συνέλευσης και διαβούλευσης με το ΔΣ και όλα τα μέλη που δήλωσαν υποψηφιότητα στις εκλογές, καταγράφοντας με αυτό τον τρόπο έμπρακτα τη διάθεσή τους να συμμετέχουν δυναμικά στο Σύλλογο.

Στη δεύτερη συνάντηση που έγινε την 1η Απριλίου 2012 συμμετείχαν εκτός των μελών του ΔΣ, ο νεοεκλεγείς εκπρόσωπος του σχολείου στη Σχολική Επιτροπή Θέμης Λιακόπουλος και το μέλος του Συλλόγου Άγγελος Καλογερόπουλος.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από δύο κύρια ζητήματα με πρώτο αυτό της δημιουργίας μίας ομάδας επικοινωνίας η οποία θα επιλέξει και θα οργανώσει τα μέσα επικοινωνίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα. Για το λόγο αυτό το ΔΣ καλεί όποιους γονείς ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή σε μία ομάδα ανθρώπων που θα εργαστούν για το χτίσιμο ολοκληρωμένης επικοινωνίας.
Το δεύτερο θέμα συζήτησης ήταν η διοργάνωση της γιορτής λήξης της χρονιάς που είναι αφιερωμένη στους τελοιόφοιτους. Φέτος θα πρέπει να ενεργοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι γονείς, ώστε οι απαιτήσεις της προετοιμασίας να μην επιβαρύνουν υπέρμετρα τους ανθρώπους που μέχρι σήμερα κάλυπταν τις ανάγκες της γιορτής. Για συμμετοχή σε αυτή την ομάδα μπορείτε να απαντήσετε στην ίδια φόρμα.
Τέλος, καλό θα ήταν να επικαιροποιηθεί και η λίστα των εθελοντών για το δίκτυο μετακινήσεων και κτιρίου ώστε να παρακολουθούμε από κοντά όλες τις σχετικές κινήσεις του Δήμου και του ΟΣΚ.
Η φόρμα ενδιαφέροντος θα σταλεί στο mail σας. Όσοι ενδιαφέρονται καλούνται να την συμπληρώσουν, σημειώνοντας σε ποια ομάδα μπορούν να συμμετέχουν. Όσοι δεν έχουν ηλεκτρονική επαφή με το Σύλλογο ας γράψουν στη διεύθυνση goneiskallitexnikou@gmail.com για να δηλώσουν τη δική τους ηλεκτρονική διεύθυνση, η οποία προφανώς θα λείπει από τις λίστες διευθύνσεων.
          
Τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν να δημοσιοποιούνται από ‘δω και μπρος όλα τα πρακτικά των συμβουλίων του ΔΣ και να αναρτώνται στο διαδίκτυο ώστε να είναι στη διάθεση όλων των γονέων.
Πρακτικό συγκρότησης σε σώμα
Πρακτικό Συνεδρίασης 24ης Μαρτίου
Ταυτόχρονα, όπως μπορείτε να δείτε, επανέρχεται σε λειτουργία το blog του Συλλόγου και από αυτό θα ενημερώνεστε έως ότου αποφασιστεί και μπει σε λειτουργία ένα σχήμα ολοκληρωμένης επικοινωνίας.
Η επόμενη συνάντηση του ΔΣ θα γίνει τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 στο σχολείο ώρα 19.00 μμ και θα είναι ανοιχτή σε όλα τα μέλη.



[1] To Σάββατο 24 Μαρτίου 2012, συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο Γονέων Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα σε πρώτη συνέλευση μετά τις εκλογές της 15ης και 18ης Μαρτίου 2012.
Μετά από διαβούλευση και ψηφοφορία και σύμφωνα με το ισχύον Καταστατικό αποφασίστηκε η συγκρότηση σώματος και η κατανομή των ρόλων ως ακολούθως:
Πρόεδρος – Γιάννης Αδριανός
Γραμματέας – Καλλιόπη Κατσικαβέλη
Αντιπρόεδρος – Σοφία Χαλκίδου
Ταμίας – Εύη Γάτου
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων – Ολυμπία Αρχοντάκη
Μέλη - Γεωργία Αλεβιζάκη, Δημήτρης Νικολέας