25.11.09

Περισσότερα περαστικά......

Τα νέα κρούσματα γρίπης που παρουσιάστηκαν, οδήγησαν τη Διεύθυνση στην απόφαση για το κλείσιμο όλου του σχολείου προληπτικά για μία εβδομάδα, δηλαδή μέχρι και την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009. Σύμφωνα με αυτό και μετά από την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αναβάλλεται η συνέλευση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που είχε οριστεί για τις 29.11.2009. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6.12.2009, θα έχει εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα, θα ορίσει εφορευτική επιτροπή και θα περιλαμβάνει κάλπη για τους παρευρισκόμενους γονείς. Ο απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. θα έχει αναρτηθεί στο ιστολόγιο μας μέχρι τότε, έτσι ώστε η ενημέρωση να είναι όσο πιό πλήρης γίνεται.
Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους.

23.11.09

Πολλά περαστικά...και γρήγορα !

Τα τμήματα του Γυμνασίου Α2, Β3 χορού και Γ3 εικαστικών θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα λειτουργήσουν από αύριο Τρίτη 24/11/ έως και τη Δευτέρα 30/11 λόγω του ότι παρουσιάστηκαν σε αυτά παιδιά, με κρούσματα της νέας γρίπης. Το υπόλοιπο σχολείο θα λειτουργήσει προς το παρόν κανονικά.

19.11.09

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

Προς συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, Δ.Σ.ΟΛΜΕ, Ε'ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, ΣΕΗ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΑΣΓΜΕ, Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Ανατολικής Αττικής.

Σας καλούμε στην έκτακτη Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιήσουμε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009, στα γραφεία της ΟΛΜΕ, Κορνάρου 2 και Ερμού, Σύνταγμα, ώρα 12:30μμ, με αφορμή και θέματα :

1. Την μη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα ως καλλιτεχνικού, στο τέλος σχεδόν του 1ου τριμήνου της εφετινής σχολικής χρονιάς, λόγω μή τοποθέτησης εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών μαθημάτων ( στις κατευθύνσεις θεάτρου - κινηματογράφου και χορού).

2. Την ανάγκη επίλυσης του χρονίζοντος προβλήματος στέγασης του σχολείου, με κριτήριο την εκπαιδευτική και λειτουργική του ενότητα.

3. Την προβολή της εξαιρετικά δημιουργικής δουλειάς που επιτελείται στο σχολείο από τα παιδιά μας και τους δασκάλους τους, παρά την κρατική ανεπάρκεια και καθυστέρηση.

Θα διανεμηθεί Δελτίο Τύπου για την διευκόλυνση του ρεπορτάζ.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Γιάννης Αδριανός Ελένη Νανοπούλου

Δελτίο Τύπου

Για την καθυστέρηση στελέχωσης του σχολείου με καθηγητές Καλλιτεχνικών Μαθημάτων
(στα τμήματα θεάτρου - κινηματογράφου και χορού)

Μόλις στις 26/10/2009 αργά το βράδυ ανακοινώθηκς από τις υπηρεσίες του Υπόυργείου Παιδείας ο προσωρινός πίνακας των ωρομίσθιων καθηγητών στα καλλιτεχνικά μαθήματα θεάτρου-κινηματογράφου και χορού και αφού είχε προηγηθεί έντονο διάβημα διαμαρτυρίας από αντιπροσωπεία του συλλόγου μας, με επίσκεψή της στο Υπουργείο την Παρασκευή 23/10/2009 και επανειλημμένες οχλήσεις μας το αμέσως προηγούμενο διάστημα.

Το αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης, αφού πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των ενστάσεων από τους υποψηφίους ( έως 3/11/2009) και στη συνέχεια η προσωπική συνέντευξη, θα είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι ωρομισθιοι που θα επιλεγούν για την εφετινή σχολική χρονιά να αναλάβουν διδακτική υπηρεσία σε όλα τα καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας μετά τα μέσα Νοεμβρίου.

Με άλλα λόγια για τουλάχιστον δύο και πλέον μήνες τα καλλιτεχνικά σχολεία δεν θα λειτουργούν σαν καλλιτεχνικά, δεν θα ολοκληρώνονται τα προγράμματά τους και τα παιδιά μας θα καταβάλλουν τις δυνάμεις τους μετακινούμενα από όλα τα σημεία του λεκανοπεδίου της Αθήνας επιδιώκοντας να πάρουν μέρος σε μιά καλλιτεχνική εκπαίδευση που μόνο κατ'όνομα υφίσταται σαν τέτοια.

Εάν σε αυτή την κατάσταση προσθέσουμε την ανεπάρκεια της κτιριακής υποδομής, την αβεβαιότητα για την επίλυσή της που, για το καλλιτεχνικό σχολείο του Γέρακα οδήγησε εφέτος στην δραστική μείωση των εισακτέων κατά 30 %, την περιορισμένη υλικοτεχνική στήριξη, λαμβάνει κάποιος ένα μέτρο της απόστασης των εξαγγελιών από την πραγματικότητα.

Είμαστε βέβαιοι πλέον, βρισκόμενοι στον έβδομο χρόνο λειτουργίας του σχολείου και βλέποντας το ίδιο έργο με την καθυστέρηση των καθηγητών των καλλιτεχνικών να επαναλαμβάνεται σταθερά, πως οι λόγοι δεν είναι απλά το "ανθρώπινο λάθος" και τα "γραφειοκρατικά γρανάζια", αλλά οι περικοπές που αφορούν στην μισθοδοσία τους και τη δυνατότητά τους να τύχουν επιδότησης ανεργίας στη λήξη της σχολικής χρονιάς, με θύματα και τους συγκεκριμμένους εργαζόμενους ωρομίσθιους καθηγητές όχι των "700 ευρώ", αλλά των σκάρτων 300 ευρώ με θύματα και τα παιδιά μας.

Ας γνωρίζει η νέα πολιτικη ηγεσία του υπουργείου πως οι ανοχές μας είναι μηδενικές, όχι γιατί είμαστε παράξενοι ή "αντικυβερνητικοί", αλλά γιατί η απαξίωση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη δική μας δηλωμένη διάθεση και ελπίδα να στηρίξουμε και εμείς και πρώτα απ' όλα τα παιδιά μας, το θεσμό της καλλιτεχνικής παιδείας.

Το στόχο αυτό η σχολική κοινότητα του πρώτου καλλιτεχνικού σχολείου της χώρας τον έχει υπηρετήσει με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια και δε θα σταματήσει να το κάνει πιστεύουμε και τα επόμενα..

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Γιάννης Αδριανός Ελένη Νανοπούλου

Νοέμβριος 2009

Οκτώβριος 2009

συγνώμη Οκτώβριε...