21.12.08

Μίλησαν ελεύθερα





Μέλη του 15 μελες μαθητικού συμβουλίου και της συντονιστικής επιτροπής για τις αντιδράσεις, μίλησαν στο διαδικτυακό κανάλι tvxs, εκφράζοντας τις απόψεις τους για όσα συνέβησαν. Σύντομα στη διεύθυνση www.tvxs.gr, θα μπορέσετε να δείτε τα όσα είπαν.

" Φυσάει κόντρα..."








Η συμμετοχή των μαθητών μας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με αφορμή το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο στίχος στο πανό είναι από το τραγούδι " φυσάει κόντρα" των active members. Φωτό : Μ.Κ., Ε.Ν., Associated Press Photo : Lefteris Pitarakis.

9.12.08

Αντίο Αλέξανδρε.

ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ 'ΡΘΟΥΝ

Στίχοι : Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική : Γιώργος Θεοδωράκης
Ερμηνεία : Παύλος Σιδηρόπουλος

Κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν
πώς σε πιστεύουν, σ'αγαπούν
και πως σε θένε
Εχε το νού σου στο παιδί
κλείσε την πόρτα με κλειδί
ψέματα λένε
Κάποτε θα ΄ρθουν γνωστικοί
λογάδες και γραμματικοί
για να σε πείσουν
Εχε το νού σου στο παιδί
κλείσε την πόρτα με κλειδί
θα σε πουλήσουν
Και όταν θα'ρθουν οι καιροί
που θα 'χει σβήσει το κερί
στην καταιγίδα
Υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλυτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα.

8.12.08

Ειδική Παρέα...



Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Ετών 16. Τον σκότωσε μιά σφαίρα από όπλο αστυνομικού, στα΄Εξάρχεια, στις 06.12.08, το βράδυ. "Κάντε ο,τι θέλετε". Ετσι τους είπαμε. "Αποχή, κατάληψη, πορεία, κάντε ό,τι νομίζετε". Τί άλλο θα μπορούσαμε να πούμε? Ενα παιδί σκοτώθηκε άδικα. Εν ψυχρώ. Ενα παιδί που μίλησε άσχημα. Στην εξουσία. Ενα παιδί που έχασε τη ζωή του γιατί έβγαλε γλώσσα.
Εκείνα, τα δικά μας παιδιά, διάλεξαν να βγούν στους δρόμους. Κατέβηκαν στη Λεωφόρο Μαραθώνος με σκοπό να κλείσουν την κυκλοφορία ενώνοντας τη φωνή τους με κάθε άλλο παιδί σε αυτή τη χώρα που διαμαρτύρεται σήμερα. Στεκόμαστε δίπλα τους.

και δεν μπορούμε παρά να σκεφτόμαστε ότι από προχθές ο Μιχάλης Καλτεζάς θα έχει μια συντροφιά... Ο άλλος 16χρονος μαθητής που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια, 23 χρόνια πριν.